Opbrengst 2e Benefietdrive van de BC Wilhelminapark voor de Wilhelminakerk overtreft stoutste verwachtingen.
Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019 - 17:02

Ontspullen èn kopen voor het goed doel blijkt ideale combinatie!

 

Na bijna drie jaar organiseerde bridgeclub Wilhelminapark op zaterdag 9 maart 2019 de tweede benefietdrive met (kunst)veiling ten bate van de Wilhelminakerk.

Overbodig geworden kunstwerken werden van zolders gehaald en bij familie en vrienden losgepeuterd. Andere maakten kunstwerken speciaal voor deze veiling. Maar liefst 96 kavels bevatte de catalogus! Terwijl de “kunstgroep” van de BCW vrijdag de tentoonstelling inrichtte, fabriceerden andere vrijwilligers van de BCW, de kerk en wijkbewoners, bergen kleurige welkomsttaartjes en zeeën verrukkelijke borrelhapjes. Daarnaast puzzelde de wedstrijdcommissie op een goede indeling van de drive. Niets kon een feestelijke drive nog in de weg staan.

 

Om 12.30 uur  stormden de eerste liefhebbers naar binnen om, voorafgaand aan het bridgen, nog een blik op de kavels te kunnen werken en wellicht het vooraf vastgestelde besteedbare budget nog wat op te hogen.

Maar liefst 84 bridgers schreven zich in voor de drive en droegen daardoor al een eerste steen bij aan de opbrengst.

Na drie ronden bridge stond een kleine pauze gepland. Was dat niet het geval geweest dan hadden we hem ingelast om ook de resterende taartjes een goede bestemming te laten vinden.

Twee bridgeronden verder hadden we voor de winnaars in elke lijn een Wilhelmina-presentje.

De kerkdeur was inmiddels weer geopend en een aantal “externe” kunst- en/of kerkliefhebbers schoven aan om mee te bieden op stukken die hun eigen verzameling aanvulden dan wel om puur charitatieve redenen … of beiden. 

                           

Rita Dijkstra van het kerkbestuur, klom op de kansel en in hoog tempo kwamen de kavels onder de hamer. Heel oude zwartwit etsen en modernere kleur etsen, geinige kunstsardineblikjes, stijlvolle colliers, bijzonder glaswerk, een geborduurd bridgekleed en geschilderde landschapjes … er was voor velen wat wils.

Twee uur later hadden 76 kavels een nieuwe en vooral gelukkige eigenaar. En dat terwijl ontspullen, zeker bij oudere mensen, de trend is!

Maar veel belangrijker …  stond er een dikke € 2.200,- onder de streep. Samen met een aantal royale giften ter plekke en vooraf, op de rekening van de club en de inschrijfgelden, brachten wij € 4.000,- bij elkaar. 

 

We begrijpen dat het geen garantie is maar we hopen toch dat dit bijdraagt aan nog weer eens drie jaar BCW in de Wilhelminakerk.

 

Dank aan iedereen: bridgers, schenkers, kopers en alle vrijwilligers die hier aan bij hebben gedragen. En speciale dank aan Portret- en evenementenfotograaf Hans Kramer van wie wij een aantal foto’s mogen gebruiken.

klik hier voor meer foto's