De Hoogstraat Trophy 2019 spelanalyse door Patrick
Geplaatst op vrijdag 22 februari 2019 - 10:15

Op de dag van de Hoogstraat Trophy 2019 was het net als vorig jaar weer een zonnige dag. Ik kan me geen Hoogstraat Trophy voor de geest halen met ideaal bridgeweer, zoals sneeuw, regen of storm.  Ook de organisatie was dit jaar meer dan voortreffelijk, onder leiding van Mariëtte Vogelaar en Tineke Beuk.

 

Er waren genoeg spellen met slam potentieel om de wedstrijd interessant te houden.

Spel 5 6K, slechts eenmaal geboden, spel 10 6H, slechts eenmaal niet geboden, spel 16 6K, was te moeilijk om te bieden, spel 20 6H, achtmaal geboden en slechts zes keer gemaakt, spel 27 6R, te moeilijk om te bieden en af te spelen.

 

Laten we eens naar spel 5 kijken.

 

Het contract van 6 klaver werd door Hans Lemmen en Rob Hoeksema bereikt, hoewel het bieden enigszins anders verliep, omdat Hans en Rob geen inverted minors spelen. Met wat kunst- en vliegwerk bereikten ze als enigen dit contract.

Het is een zeer kansrijk contract met de klavers 2-2 en ook bij een 3-1 zitsel met de klavervrouw sec.  Een veiliger eindbod was uiteraard 6SA in Zuid want bij een schoppen uitkomst met de schoppen heer in West was dit contract al direct down.

Maar naast  het goede weer brachten de goden ook vriendelijke zitsels mee.

 

winnaars Yvonne Laurens- Maria Hubar

 

De A-lijn werd gewonnen door Yvonne Laurens- Maria Hubar (62%), de B-lijn door Tineke Borgonjen-Fred de Kerf (64%) en de C-lijn door Anne van Vliet-Rob Molier (62,7%)