Spannende nek aan nek race in kroegendrive van Vlieland
Geplaatst op vrijdag 16 november 2018 - 17:24

Op de eerste zaterdag van november wordt op Vlieland jaarlijks een kroegendrive georganiseerd. De kroegendrive wordt voorafgegaan door een Culinaire drive op vrijdagavond.

 

De kroegendrive op zaterdag werd gespeeld in de Dorpsstraat, het bruisend hart van Vlieland. Bijna alle cafe’s staan in de lang gerekte straat, verdwalen kun je er niet. Hoewel voor mensen zonder richtingsgevoel zoals ik, je goed op moet letten bij het verlaten van het cafe waar je net gespeeld heb, of je links of rechts moet afslaan. De drive bestond uit 8 rondes en in elke ronde werden dezelfde spellen gelijktijdig gespeeld Altijd fijn, als je buiten in het zonnetje lopend door de romantische Dorpsstraat, de spellen direct kan bespreken met je partner en met vreemden. Ik heb me wel afgevraagd wat de Vlielanders zelf hiervan zouden vinden. Of zijn ze inmiddels wel gewend dat er jaarlijks een vreemd volkje door hun straten loopt, pratend over vierde kleur, mancheforcing, Muiderberg of Zwakke twee.

 

Het werd uiteindelijk een nek aan nek race tussen de paren Gregoor Koenders-Tineke Beuk en Peter Noordstraten-Mieke Stumpel.

 

Bij het ingaan van de laatste ronde stonden Peter en Mieke een neuslengte voor. De laatste tafel bracht de beslissing.  Op spel 29 zaten Gregoor en Tineke OW.

 

 

Na de uitkomst van¨5 voor het Aas en ruiten na zijn NZ gedoemd om down te gaan. Bij het afspel raakten NZ de weg kwijt in dit onmaakbaar contract en gingen uiteindelijk te veel down (3) en het leverde een score van 100% op voor OW.

Peter en Mieke boden dit spel verstandiger. Peter bood 1SA op het openingsbod van 1S. Een veel beter bod dan 2H, waar je toch wel minimaal 10 punten voor moet hebben of een langere harten kaart.

Ook hier werd met een kleine ruiten gestart voor het Aas en ruiten na.

 

Aan slag met ruiten Heer in de dummy moet Zuid een pad zien te vinden naar 7 slagen bij het beste tegenspel. Meer mag natuurlijk ook, maar 7 slagen zijn voldoende voor het contract.

 

1SA, indien gemaakt zou de eerste prijs hebben opgeleverd voor Mieke en Peter. Helaas ging het contract 1 down. Het verschil op de eindstreep was zeer gering, namelijk 0.26%. Vertel ons uw oplossing naar 7 slagen dan heeft u recht op een drankje. Andere Wilhelminaparkers met een prijs zijn Mia van der Ham-Jan Kocken en Marga Houben.

 

De winnaars van Vlieland, Gregoor en Tineke