Nieuwsbrief BCIJ kwartaal 1 2019
Geplaatst op 7-03-2019

Nieuwsbrief BCIJ kwartaal 1 2019

 1. Wij zijn blij dat Mariette Rozmus zich per 2020 kandidaat stelt voor de vacature van secretaris. Norma heeft zich bereid verklaard om tot die tijd aan te blijven. 
 2. Met nog 2 ronden te gaan, lijken de twee 4-tallen van BCIJ zich te handhaven in de 1e en 2e klasse. Het 1e staat met een (omgerekend) gemiddelde van 55% op de 4e plaats. Promotie is nog mogelijk als de 2 resterende rondes overtuigend gewonnen worden en de andere teams punten laten liggen. Het 2e heeft het zwaar maar kan volgend jaar hopelijk weer op Leo Monteban en Martin Jansen rekenen. Misschien kunnen we volgend seizoen meer teams inschrijven voor de 4-tallen competitie! Karl Bleijenberg geeft daar graag nadere informatie over. Daarnaast doen verschillende leden van onze club mee aan door het district Utrecht georganiseerde competities. Voor 60+ spelers is er de senioren parencompetitie (bijna 100 deelnemende paren), er is een dames competitie (ruim 40 paren), een gemengde competitie (ruim 30 paren) en een open competitie (bijna 40 paren). Ook op landelijk niveau laten we van ons horen: Ria den Blanken heeft samen met Anneth Leenhouts de Bondsklasse B op haar naam geschreven en mag volgend jaar de A klasse uitkomen. Van harte gefeliciteerd !
 3. Op 16 maart organiseren we in het Fulcotheater de Zenderstaddrive; er zijn nog plaatsen beschikbaar dus schrijf je in voor deze gezellige middag!
 4. In de week van 11 t/m 15 maart wordt in heel Nederland het Ruitenboer toernooi gespeeld. Wij spelen dit als onderdeel van onze gewone competitie maar wel met prijzen en de mogelijkheid je te plaatsen voor de halve finale.
 5. Door het aantal afmeldingen komt het op de dinsdag voor dat er in 2 lijnen wordt gespeeld. Het minimum aantal deelnemers per lijn is 12. Halen we dat aantal niet dan moet er in elkaar geschoven worden.
 6. De Oudejaarsdrive 2018 was weer een groot succes en daarom hebben we met het Fulco afgesproken dat er voor dit jaar meer paren mee gaan doen. We gaan voor 84 paren. Ook de opgang voor de theaterzaal gaan we gebruiken om te spelen.
 7. Het bridgeweekend in Heiloo was een succes! Op onze site is daar een pagina aan gewijd. We zijn trots op de inzet van zoveel leden: Henk Meijerink, de wedstrijdleider die de technische voorbereiding verzorgde, (en ook nog familieleden optrommelde om een gat in de deelnemerslijst op te vullen, ontstaan door ziekte van 1 van de inschrijvers) op Ad, Miep en Jan de Wit voor prijzen en Toos Ebbenhorst voor prijzen. Annemarie Rijken, Dilly Beun en Bram Bernhart voor feestelijke opluistering. En natuurlijk de organisatoren. Piet en Jacqueline Jonker, Magda Spierenburg en Rob Reusch. Zij staan al te trappelen om editie 4 voor het volgende jaar te organiseren. Allemaal bedankt.
 8. Opleidingen. Joke Bunnik start een opleiding voor gevorderden. Daarover zijn alle leden geïnformeerd via de mail. En voor 2020 plannen we 3 Beter Bridge bijeenkomsten.
 9. We hebben een aantal interviews met interessante leden op de rol staan. Na het gesprek met Kees Kaiser, dat inmiddels op de site staat, gaan we dit jaar ieder kwartaal een gespreksverslag publiceren.
 10. Vanwege een conferentie kan er in maart 2020 een week niet gebridged worden. Van 23 tot 27 maart geen competitie.
 11. We bereiden een lustrumfeest voor: in april 2021 bestaat de club 45 jaar. Op de ALV van mei zullen we de plannen aan de leden voorleggen.
 12. We hebben een echtpaar in de gelegenheid gesteld thuis een grote bridge drive te organiseren. Remco verzorgde de technische ondersteuning en de opzet is goed bevallen.
 13. Er is tot eind maart een reservering gedaan op de Traversezaal. Voor de maandag. We volgen de aantal deelnemers nauwgezet en kunnen met het Fulco snel schakelen.
 14. Er is geen ledenstop meer voor de drie speelmomenten. Op de site is dat inmiddels aangepast.
 15. De financiën van de club volgen we op de voet. We zien dalende inkomsten (Kroegendrive en Zenderstaddrive en stijgende kosten ( extra zaalhuur). We wachten de definitieve cijfers af.

 

Alle leden veel speelplezier toegewenst en tot de volgende nieuwsbrief in kwartaal 2!