Evaluatie 2e proefsessie 26 augustus
Geplaatst op 26-08-2020

Op woensdag 26 augustus is de 2e proefsessie gehouden.

We speelden met 60 bridgers aan 15 tafels in de Overtoom en de Basiliek zaal. Aanpassingen t.o.v. de vorige proefsessie waren: 4 spellen per ronde i.p.v. 3, geen 2e  ronde koffie, het spelen in 2 zalen, de plek van de koelkast in de Overtoom en 2 tafels minder in de Overtoom.

En op het enquêteformulier werd de vraag gesteld of het bridgen onder de coronaomstandigheden leuk en gezellig was.

 

Resultaten.

Er zijn 56 enquêteformulieren ingevuld. 35 zijn positief. Zonder kanttekeningen voelt men zich veilig en is het bridgen nog gezellig en leuk genoeg ondanks de aanpassingen.

Van de overige 21 is er 1 die aangeeft dat BCIJ niet verantwoord kan starten met de competitie. Zonder toelichting helaas. De resterende 20 zijn positief over het bridgen en hebben aanwijzingen:

 1. Het vertrek uit de zalen dient geregeld te worden. Bijv. Tafel voor tafel. Anders komen mensen bij elkaar in de zone. Meerdere bridgers maken daar een opmerking over.
 2. Er wordt de suggestie gedaan vooraf per mail de tafelpositie door te geven, omdat er anders beneden een wachtrij ontstaat. Meerdere bridgers maken deze opmerking.
 3. De Basiliek zaal heeft slechts 1 raam. Kan de tafel die daar voor staat opschuiven, zodat het raam open kan blijven? Enkele bridgers geven dat aan.
 4. Men merkt op dat de kaarten glimmen en soms niet goed leesbaar zijn. Gaat om de dummy.  Oplossingsrichting: kaarten met grotere cijfers en de dummy schuift de kaarten dichter naar de leider.
 5. De gezelligheid is minder. 10 bridgers merken dat op en constateren dat het ook niet anders kan. Kwestie van wennen, maar men wil bridgen dus accepteert men het ongemak.
 6. Meer spellen per ronde, zodat het lopen vermindert. Bijv. 5 rondes van 5. Meer signalen van bridgers die wijzen in die richting.
 7. Een enkeling prijst zich gelukkig met minder lawaai door minder spelers.
 8. Ontsmetten van de drankkast.
 9. Zakjes met ontsmettingsdoekjes wel goed opentrekken. Vorige week is het besproken en niet door iedereen goed opgevolgd. De zakjes gaan langer mee dan 1 speelmoment.
   

Met dank aan eenieder, die voor een prettige en gezellige woensdagmiddag bijeenkomst heeft gezorgd.

 

Conclusie:

 

We zijn positief over de proefsessies en gaan de reguliere competitie opstarten.
Vrijdag worden jullie geïnformeerd hoe we dat gaan doen.

 

Hou dus je mail goed in de gaten!