Evaluatie van de proefsessie op maandag 17 augustus.
Geplaatst op 19-08-2020

We waren met 24 paren aanwezig om in de Overtoomzaal volgens de nieuwe normen coronaproef te spelen. Dus met 4 tafels aan elkaar, koelkast in de zaal voor zelfbediening, handgel op tafel en met vaste looproutes.

 

Wennen was dat, waarbij de herhaling van de informatie en het geven van aanwijzingen noodzakelijk bleek. In de loop van de avond ging het beter en de enquêteresultaten lieten een positief beeld zien met een enkel verbeterpunt.

 

Er was pers in de zaal. Op  maandagochtend vroeg Peter Bekkering van het AD of hij mocht komen kijken en foto’s maken. Zijn verslag is de volgende dag gepubliceerd in de krant. (klik hier om te bekijken).

 

We hadden flappen opgehangen in de Overtoomzaal en namen de belangrijkste maatregelen nog een keer door. De speelwijze is opnieuw uitgelegd en de looproutes werden nog een keer voor gedaan.

Oost West lopen naar de volgende tafel, Noord Zuid blijven zitten en zij geven de spelen door naar achteren. Er waren 6 speelrondes van ieder 3 spellen en in het begin was het moeilijk om binnen de tijd te spelen. Het schoonmaken van de tafel, de goede kant oplopen, de consumpties ophalen vroegen gewenning, maar naarmate de avond vorderde kwam het tempo erin. En om 22.30 waren we klaar en kon Henk Meijerink de uitslag meldden. Inmiddels was de enquête ook afgenomen.

 

De resultaten.

 

44 deelnemers hebben de vragen naar de ervaren veiligheid beantwoord. 36 waren alleen maar positief en 8 hadden aanbevelingen/ kritiek.  Die opmerkingen betroffen de samenklontering van mensen bij de koelkast, het tegen de stroom inlopen bij tafelwisselingen, dan wel niet doorlopen en gezellig kleppen waardoor men te dicht op elkaar komt. Verder vonden enkele mensen de tafelgrootte te fors waardoor de kaarten van de dummy niet goed te zien waren en was er een enkele opmerking over de ventilatie.

 

Aanpassing.

 

Het vervolg is:

  • We gaan de Overtoom zaal beperken tot 10 tafels. Er komt zo veel meer ruimte rondom de koelkast
  • We gaan de looproutes beter uitleggen en naleven
  • en bij de tafelwisselingen strakker toezien op het looptempo.
  • De opmerking over de ventilatie wordt door gespeeld aan de directie van het Fulco.

 

Conclusie.

 

De proefsessie op woensdag 26 augustus, waarbij met 60 spelers aan 15 tafels in 3 lijnen en in 2 zalen wordt gespeeld, gaat door.

De voorbereiding voor de 2e proefsessie wordt opgepakt en de belangstellenden worden uitgenodigd.

Het protocol Verantwoord Bridgen Bij BCIJ is aangepast met opmerkingen vanuit de proefsessie. Inclusief aangepaste plattegronden en looproutes. Klik hier om te bekijken.

 

Bestuur en TC van BCIJ.