Update betreffende maatregelen Coronavirus, 20 mei 2020
Geplaatst op 23-05-2020

Beste bridgers,
 

We kregen gisteren deze brief in de mail van de bridgebond. Het lijkt me goed dat ieder weet wat de laatste stand van zaken weet. Zoals de vlag er nu bij hangt komen we tot 1 september niet aan het normale bridgen in clubverband toe.

 

Met vriendelijke groeten,
 

Namens het BCIJ bestuur

Cees Schuilenburg.

 

 

20 mei 2020

 
Aan: clubbesturen (voorzitter, secretaris, hoofd-TC en contactpersoon NBB-R)
Cc: districtsfunctionarissen (voorzitter, secretaris, clubadviseur en onderwijsadviseur)                              

Beste clubbesturen,

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond krijgen we veel vragen van clubs en denksportcentra of zij vanaf 1 juni weer mogen bridgen met maximimaal 30 mensen.

Het antwoord hierop is helaas  ‘nee’. Wij mogen nog niet fysiek met elkaar in clubverband bridgen.  Bridge is een internationaal erkende sport, daarom zijn we ook lid van het NOC*NSF.

Het kabinet heeft binnensporten inclusief wedstrijden en trainen (zoals bridgeles geven) voorlopig tot 1 september verboden.  De enige uitzondering die de overheid maakt is voor topsporters, TeamNL bridge open mag weer gaan trainen.
Voor een totaaloverzicht van het stappenplan van de overheid verwijzen wij naar de pagina coronamaatregelen op onze website. 

Ook clubs die spelen op een locatie die formeel wel open mag op 1 juni moeten wij helaas teleurstellen. De horecagelegenheden mogen binnensporten niet faciliteren.

Het NBB-Rekenprogramma en het daarbij toekennen van Meesterpunten faciliteert wedstrijden, daarom is ook het gebruik hiervan niet toegestaan, uitgezonderd zijn de online wedstrijden.

Wij snappen dat voor veel clubs en hun leden het niet logisch lijkt, maar vanuit de BridgeBond kunnen wij helaas alleen maar vragen om begrip en geduld.

Het NOC*NSF is nog in overleg met de overheid of de binnensporten toch niet eerder mogen starten. Zodra we horen dat het beleid inzake het starten van binnensport wijzigt, zullen wij jullie daar direct over informeren.

 
Met vriendelijke groeten,

BridgeBond