4e Bridgeweekend 2020 in Berg en Dal
Geplaatst op 7-02-2020

4e Bridgeweekend 2020 in Berg en Dal

 

Vanaf vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari jl. hebben wij met 89 personen van een heerlijk bridgeweekend genoten in het fletcherhotel “Erica” in Berg en Dal. De organisatie van dit weekend lag in handen van Jacqueline en Piet Jonker, Magda Spierenburg en Rob Reusch.

De techniek werd als vanouds door Henk Meijerink verzorgd. Op vrijdagmiddag werd iedereen onder het genot van een borrel door het organisatiecommissie welkom geheten en Rob verduidelijkte dat vanwege de Brexit dit een memorabele dag zou worden voor de toekomst en dat  dit bij iedere aanwezige in zijn geheugen zal worden gegrift om later eventueel aan zijn nageslacht te kunnen vertellen “waar men was ten tijde van de Brexit”.?

 

Na een heerlijk stamppotdiner werd de avond vervolgd met een bridgedrive “top integraal” in 3 lijnen. Zaterdagavond werd erdoor de 44 paren in 3 lijnen op sterkte gespeeld dit op basis van het resultaat op vrijdagavond. Of het nu aan ervaring lag of aan de genuttigde drankjes bleef onduidelijk, maar er werd in de lijnen gespeeld met verrassende tegenspelers en altijd met plezier . De zaterdag werd overdag door eenieder naar genoegen zelf ingevuld met o.a. een boswandeling onder leiding van de hotelmanager Marcel, een bezoek aan Nijmegen, diverse musea, plaatsjes in Duitsland, een boottocht op de Waal, te veel om allemaal op te noemen. Eind van de middag werd er weer geborreld en kregen wij een heerlijk 3 gangendiner voorgeschoteld.

 

De prijsuitreiking vond zaterdagavond plaats in de hotelbar waar Henk, Magda en Jacqueline dit op een leuke manier verzorgden . Door ieder paar gezamenlijk één prijs te geven waren er dus vele prijswinnaars. De avond werd tenslotte tot in de kleine uurtjes nog opgeleukt met entertainment door onze bridgeweekend cabaretiers Bram Bernhart met een zelfgemaakt BCIJ-lied en Dily Beun met een zelfgemaakte voordracht. Waardering en veel applaus viel hen ten deel. Zondagochtend werd het weekend afgesloten met een ontbijtbuffet , waarna iedereen voldaan huiswaarts is vertrokken.

Wellicht tot volgend jaar, aan jullie enthousiasme zal het niet liggen.

 

Met vriendelijke groet ,
Jacqueline , Magda , Piet en Rob

 

Klik hier voor een fotoimpressie