Bridge Beter 15 en 17 april
Geplaatst op 30-03-2019

Op maandag 15 en woensdag 17 april is er weer Bridge Beter en net als vorig jaar bieden we 6 onderwerpen aan waarvan iedereen aan 2 sessie deel kan nemen.
Ook nu kun je je als paar opgeven en aangeven welke 3 onderwerpen jullie voorkeur hebben en afhankelijk van de belangstelling, maken we een indeling.

We hebben de volgende onderwerpen in de aanbieding:

1. Gevecht om de deelscore (liften en balancen); wanneer kom je wel of niet in de bieding als de tegenstanders er op een laag niveau al mee stoppen. Denk hierbij aan de uitdrukking "zij wel/geen fit, dan wij ook een/geen fit".

 

2. Het 2e bod van de openaar; als je de bieding hebt geopend en partner heeft aan bijbod gedaan, zul je met je 2e bod een nadere omschrijving van je hand moeten geven. Ben je minimaal of maximaal, heb je wel of geen steun voor partner, heb je extra lengte of een 2e kleur; allemaal zaken die spelen bij je 2e bod.

 

3. Het 2e bod van de antwoorder; je hebt na het 2e bod van de openaar een aardig beeld gekregen van de hand van je partner (punten en verdeling) dus je weet of de manche mogelijk is, of niet.

 

4. Reverse bieden; als je een sterke hand hebt met veel punten en veel speelkracht, kun je dat aangeven door een nieuwe kleur te bieden die hoger is dan je 1e kleur en bovendien een biedniveau hoger is, iets als 1 Ru , 1 Sch , 2 Ha. Hiermee geef je een sterke hand met ruiten en harten aan.

 

5. Snijden; waarschijnlijk de meest gebruikte speelfiguur bij het bridge. We gaan kijken naar allerlei varianten en ook wanneer het beter is te slaan dan te snijden, afhankelijk van of we een vrouw of een heer missen. Ook kijken we naar het tegenspel (honneur op honneur).

 

6. Uitkomen en signaleren; de allereerste kaart die op tafel komt is de lastigste omdat je alleen op de bieding af kunt gaan, de dummy is nog niet open en er is nog geen kaart gespeeld. We kijken naar regels om je te helpen een goede uitkomst te bepalen en ook naar hoe je partner kunt helpen een kleur wel of juist niet door te spelen, door te signaleren.

 

De aanmelding is gesloten

 

Op dinsdag 16 april spelen we op de verjaardag van BCIJ om de 13 april bokaal, aanmelden via de site!