Uitslag 25 mei
Geplaatst op 26-05-2020

 

STOKSTAARTJES

Het zoemt rond in de stad. In de dierentuin zijn vier stokstaartjes geboren. Je spoedt je naar de beestenboel en verwacht een grote drukte, een menigte die de nieuwbakken, vuistgrote borelingen met “ach, die schatjes” en “wat zijn ze klein, hè” bewondert. Maar er is helemaal niemand. Alleen en in grote rust tuur je naar vier krioelende harige bolletjes die nog stokjes moeten worden en ook nog nauwelijks een staartje hebben. Plotsklaps staat je partner naast je, die een arm om je heen slaat. Je geluk kan niet meer op en het liefst zou je jezelf zalig willen laten verklaren. Het leven kan zo wonderbaarlijk mooi zijn. En dan word je uit de droom geholpen. Slaat je ogen open en staart naar het plafond. En zo is het soms ook met bridge. Soms.

Eens in de zoveel tijd heb je zo’n avond dat alles lukt. Dat je handen krijgt die alles toestaan en je kan bieden wat je wilt. Door een misverstand kom je in zes harten met de aas en heer buitenboord. De tegenstander start harten aas en zijn partner gooit er zijn secce heer onder. Poeh! Slecht contract maar toch gemaakt. En zo gaat het op zo’n avond, spel na spel na spel. De wittebroodsweken met je partner lijken voorbij. Het afgesproken systeem schijnt te werken. Even met je kop in de hemel om ‘m een volgend keer weer door de valbijl van de guillotine te laten afhakken. Bridge is toch echt een gruwelijk spelletje. Triomf en teleurstelling wisselen elkaar voortdurend af.

Na afloop nog even voor de tv plaatsgenomen. Beau. En wat zie je dan? Een moeder met vier pasgeboren stokstaartjes. Het is alsof de duvel met je speelt.

Uitslag van maandag 25 mei 2020 (deelname 32 paren)

# Paar

 1. 1  Jogchum Bakker & Hans Groenenboom

 2. 2  Paula Rison & Rob Rison

 3. 3  Martin Schoevaars & Xandra de Groot

 4. 4  Adry Janmaat & Harry van Etten

 5. 5  Rien Los & Guus van Beest

 6. 6  Peter van der Hulst & Leonard Oosters

 7. 7  Jeanette Winters & Josien de Jonge

 8. 8  Gerhard Boutsema & Daniëlle Valentin

 9. 9  Piet van Ameijde & Anneth Leenhouts

 10. 10  Arie Slob & Wil Coppens

 11. 11  Kees van Rooijen & André de Wit

 12. 12  Loraine Lie & Renée Stuurman

 13. 13  George Lagemaat & Gert Verheul

 

Morgen, woensdag 27 mei is er een nieuw toernooi. We beginnen natuurlijk weer om 19.45 uur.
Indien je mee wilt spelen met een toernooi maar je hebt geen partner, probeer dan iemand te benaderen uit de ledenlijst van de BC Vianen of de Stepnamenlijst van de BC Vianen Online. Lukt dat niet, meld dat dan op de dag zelf via bcv.onlinebridge@gmail.com. We zullen dan proberen een bridgemaatje voor je te zoeken. Er is echter geen garantie dat we dan ook iemand vinden.