Spannende slotavond viertallen seizoen
Geplaatst op donderdag 18 april 2019 - 17:33

 

Het extern viertallen seizoen zit er op!

Mooie en wisselende successen voor de teams uit Breukelen.

Ieder jaar rond deze tijd wordt de laatste viertal wedstrijd centraal gespeeld in het Bridgecentrum te Utrecht. Woensdagavond 17 april was het weer zover. Tientallen teams streden deze avond voor het kampioenschap, tegen degradatie of voor het consolideren van hun ranking in de betreffende klasse waarin ze uitkomen.

Ons eerste team was al geruime tijd kampioen en wederom versterkten zij hun positie, Lukas maakte weer een mooi verslag van hun ervaring deze avond.

Het tweede team, Jaap, Jan-Willem, Ron, Koen, Anneke en Henk moest de strijd aangaan met BOD5 , een team wat het gehele seizoen al bovenaan stond. Maar…… als Breukelen wist te winnen en Linschoten 2 ook dan kon het zo maar zijn dat Linschoten met de eer ging strijken. En ja hoor… wat vooraf niet voor mogelijk werd gehouden, geschiedde! BOD 5 verloor van Breukelen 2 met 14-6. Linschoten versloeg Nieuwegein met 16-4 en ging met de bokaal naar huis. Uiteindelijk werd een mooie vierde plaats behaald in de eindstand, slechts 0,9 punt van de derde plaats

Ook het derde team, Henny, Tilly, Anita, Gerda, Ellie, Lex en Ger, wist te winnen ( 11,5-8,5) en wel van de uiteindelijke kampioen! In deze klasse scheelde het maar 4 punten of ook hier waren de gedoodverfde kampioenen zonder bokaal naar huis gegaan. Breukelen 3 eindigde op een mooie vierde plaats.

Het vierde team bestaand uit  Marja, Astrid, Machteld, Adriaan,  Leo en Kees ging ook al met een overwinning naar huis. Victoria 2 werd met 12-8 verslagen en eindigde daardoor nog net boven Breukelen 4 in de eindrangschikking. Beiden net boven de degradatie streep.

Wij kunnen ons voorstellen dat diverse leden ook extern willen gaan viertallen, meld je gerust aan bij Jan Willem of Henk. Viertallen bridge is heel leerzaam, dus uitermate geschikt om je verder te ontwikkelen in dit prachtige spel!