Lidmaatschap

Bridgeclub Nieuwegein (BCN) is opgericht op 25 augustus 1972. Het is een gezellige vereniging met twee speelavonden en wel op maandag en op vrijdag en twee speelmiddagen op dinsdag en donderdag. Het speelseizoen loopt van eind augustus/begin september tot half juni. Gezelligheid staat hoog in het vaandel, maar er is wel de ambitie goed te bridgen.

 

De maandagavondgroep begint om 19.30 u. en speelt zes ronden van vier spellen. Op vrijdag wordt om 19.30 u. begonnen en op die avond worden er zes ronden van vier spellen gespeeld. De dinsdag- en donderdagmiddag beginnen om 13.30 uur en er worden dan zes ronden van vier spellen gespeeld. De huishoudelijke competities op alle speelmomenten gaan over zes zittingen. Alle groepen kennen hun eigen competitie voor het clubkampioenschap en slemladder.

Op zes vrijdagavonden, verspreid over het seizoen, wordt een Butlercompetitie gespeeld.

 

Naast de speelavond gebonden activiteiten zijn er door het jaar heen een aantal bridgedrives voor alle leden, die op verschillende dagen gehouden worden. Zie hiervoor het jaarprogramma.

Het seizoen wordt doorgaans afgesloten met een topintegraalcompetitie van een of meer zittingen.

 

BCN speelt in de kantine van de atletiekvereniging ATVERNI.

De vereniging is aangesloten bij Nederlandse Bridge Bond (NBB) en neemt in het district Utrecht ook actief deel aan de districtsviertallencompetitie.

 

De  totale contributie 2019 bedraagt € 86 per kalenderjaar voor leden die op één speelmoment spelen. Voor het tweede speelmomet is de toeslag € 45 per jaar. Wie ook lid is van een andere NBB-vereniging krijgt een korting van € 11 per jaar.

Houders van een Nieuwegeinstadspas (https://www.nieuwegeinstadspas.nl) of een U-pas krijgen korting volgens de regelingen van de desbetreffende passen.

Om het financiële beeld compleet te maken dient nog vermeld te worden, dat de prijs voor de consumptiemunten € 1,35 is.

 

Aanmelden als geïnteresseerde bridger kan bij het secretariaat door het insturen van het inschrijfformulier. Met uw partner kunt u enkele weken op proef spelen alvorens tot een lidmaatschap te besluiten.