Over de klassementen

Bridgeclub Nieuwegein kent twee soorten klassementen:

1. Stand voor het clubkampioenschap

2. Stand voor het slemkampioenschap

Beide kampioenschappen worden per speelmoment gehouden: Per speelmoment wordt middels parencompetitites bepaald wie punten behaald voor de respectieve kampiioenschappen.

Het Wedstrijd- en Competitiereglement van BCN zegt hierover:

Clubkampioen wordt het paar, dat aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft behaald.

Punten voor het kampioenschap worden toegekend aan het einde van iedere competitieronde, overreenkomstig de stand in die ronde van dat moment. Per lijn is vastgelegd welke scores worden uitgedeeld. Zo krijgt de nummer 1 in de A-lijn 100 punten, terwijl de zelfde positie in de B-lijn 74 punten oplevert.

Punten worden alleen toegekend aan paren, die ten minste in 50% van de zittingen van betreffende ronde in de opgegeven samenstelling hebben gespeeld. Een paar dat meerdere keren als combipaar of met een invaller heeft gespeeld, kan daardoor derhalve geen punten krijgen wanneer het niet aan deze voorwaarde voldoet.

Slemkampioenschap punten krijgt elke speler, die zelf of wiens partner in een zitting een slembod uitbrengt en dat bod ook realiseert. Elk geboden en gemaakt klein slem wordt gewaardeerd met 1 punt, een groot slem met 2 punten. De speler, die aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft behaald wordt slemkampioen.
Slempunten kunnen alleen worden behaald in zittingen van de parencompetities.

Zie voor de juiste waardering het WenCR, elders op deze site.