Informatie over Clubranking
Geplaatst op zaterdag 26 november 2016 - 20:15 door Hans van Woerden

 

NBB-Clubranking

De NBB-Clubranking (NBB-CR) is een hulpmiddel ontwikkeld door Thilo Kielmann voor het organiseren van uw clubcompetitie, waarbij er geen opkomstplicht meer is.

Op dit moment is de meest gebruikte clubcompetitie gebaseerd op meerdere competitierondes bestaande uit 6 zittingen. Na deze 6 zittingen vindt er promotie en degradatie plaats. Met NBB-CR gebeurt dat iedere week. Iedere zitting staat op zichzelf. Op basis van de uitslag van deze zitting worden rankingpunten toegekend. De ranking wordt voor elke speler bepaald over zijn of haar 5, 6 of 7 (naar wens van de club) meest recente resultaten. Dat zijn de laatste zittingen die een speler aanwezig was.
Voor elke zitting krijgt een speler een bepaalde hoeveelheid rankingpunten, hoe meer hoe beter. Er zijn schalen voor de verschillende lijnen, die elkaar enigszins overlappen. Als iemand een zitting niet speelt, dan verandert zijn/haar ranking niet, die blijft gewoon staan. De clubavond heeft dus geen “opkomstplicht” meer. Elke week is er een nieuwe ranking voor elke speler en paar. Op basis van deze ranking wordt de indeling voor de volgende zitting gemaakt waardoor er iedere keer promotie en degradatie plaatsvindt. Uiteindelijk speel je tegen spelers die het de afgelopen tijd ongeveer even goed hebben gedaan.
De ranking gaat over verschillende disciplines heen zoals paren, butler en viertallen. Indien u feestelijke drives heeft kunt u er voor kiezen om de ranking in te laten delen zoals de gebruikelijke clubavond zodat het bridgeplezier het hoogste blijft voor iedereen, u hoeft deze resultaten dan niet te verwerken in de ranking, dat is altijd optioneel.

De voordelen op een rij:
1. Geen aanwezigheidsplicht; iedereen speelt zo vaak als hij wil en wanneer het uitkomt. 
2. Er is geen enkel voordeel door niet te komen bridgen. Er is geen noodzaak meer voor vervangende (straf-)scores of “buiten mededinging” regelingen.
3. Invallers kunnen soms meedoen en komen met hun eigen ranking automatisch op de goede plek terecht.
4. De lijnen veranderen sneller (wekelijks); men komt meer verschillende mensen binnen de club tegen.
5. Nieuw gevormde paren of combiparen binnen de club worden automatisch op de juiste plek ingedeeld
6. Het clubkampioenschap is nu eenvoudig te bepalen. De speler of het paar met de beste “gerankte” prestaties gedurende het seizoen wint.

De NBB-Clubranking is gratis beschikbaar voor alle bridgeclubs in Nederland.
Meer informatie: helpdesk@bridge.nl

Verdere informatie:

Klik hier voor uitgebreide informatie bij B.C. de Hulksbrug

Bewaar het bestand NBB-Clubranking-Handouts.pdfNBB-Clubranking Handouts.pdf

Bewaar het bestand DeNBB-Clubranking-debasistheorie.pdfDe NBB-Clubranking basistheorie.pdf

Bewaar het bestand DeNBB-Clubrankingaanvragen.pdfDe NBB-Clubranking aanvragen