Richtlijn Coronavirus voor bridgeclubs
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020 - 17:38 door Jos van de Werken

 

Coronavirus

 

 
Aan: clubvoorzitter en -secretaris, districtsfunctionarissen (voorzitter, secretaris, penningmeester, onderwijsadviseur, clubadviseur en DKL)

Beste bestuursleden,

De BridgeBond krijgt op het moment veel vragen over het beleid met betrekking tot het Coronavirus. In algemene zin houden wij de richtlijn van het RIVM en de Rijksoverheid aan, maar we merken dat er behoefte is aan extra informatie.

Wel of niet door laten gaan van een speelmoment?

Voor de provincie Noord-Brabant is het volgende advies afgegeven:
De veiligheidsregio Brabant roept op tot sociale onthouding voor de komende 7 dagen. Wij adviseren daarom de speelmomenten in deze provincie de komende 7 dagen te annuleren. 

Voor de overige regio's heeft het RIVM geen speciale maatregelen afgekondigd, behoudens de algemene adviezen.

Zijn er zorgen over de specifieke gemeente waar jullie spelen?
Uiteraard blijft een besluit om een speelmoment wel of niet door te laten gaan, geheel aan jullie als bestuur. Neem bij twijfel contact op met de GGD in jullie regio. Zij hebben de meest recente informatie en kunnen gericht adviseren.  

Wat kun je aan je leden adviseren?
Wijs de leden op het belang van thuisblijven, ook bij milde klachten (hoesten, niezen en/of koorts) Schroom niet om iemand te verzoeken weer naar huis te gaan.
Volg verder het advies van het RIVM:

  • Geen handen schudden.
  • Was je handen regelmatig en grondig met water en zeep.
  • Raak zo min mogelijk je gezicht aan.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gebruik ze eenmalig.
Betracht coulance bij de interne competitie
Blijft een speler uit veiligheidsoverweging thuis, ga dan coulant om met de reglementen. In het kader van deze bijzondere omstandigheden is het verstandig de reguliere regels met betrekking tot afwezigheid aan te passen.

Actuele informatie
Wij houden de actuele berichtgeving nauwkeurig in de gaten, mocht er iets wijzigen in het beleid van het RIVM, dan zullen wij dit melden op de website. Ook sturen we nu een informatiebericht naar alle leden.

Met vriendelijke groet,
Nederlandse Bridge Bond