Welkom op de site van Bridgeclub MOLENHOEK

 

Op deze site vindt u de meeste informatie over Bridgeclub Molenhoek, een club waarbij u zich snel thuis zult voelen en natuurlijk ook heel fijn en ontspannen kunt bridgen.

We spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur in gemeenschapshuis De Wieken, Esdoornlaan 5, 6584 BD  Molenhoek. Dat ligt in de omgeving van Nijmegen. De Wieken is goed bereikbaar en er zijn voldoende parkeerplaatsen. De leden, nu 76, komen niet alleen uit Molenhoek maar ook uit de wijdere omgeving. Wij spelen onze eigen clubcompetitie met promotie en degradatie in een A, B, en C-lijn. Jaarlijks spelen wij vijf competitieronden van elk vijf avonden.

We starten de speelavond om 19.30 uur. Een competitieavond bestaat uit zes speelronden van elk vier spellen. Daarnaast hebben we een interne laddercompetitie en diverse drives zoals een gezellige Kerstdrive. Deelname aan deze avonden is vrijwillig zodat u ook eens een avondje over kunt slaan.

De spelscores worden digitaal verwerkt. Daarom zijn de uitslagen al bekend rond 23:00 uur. De definitieve uitslag ontvangt u ook per mail direct na de speelavond en zijn daarna uitgebreid op onze eigen website te bekijken (zie Menu/Uitslagen).

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hebt u interesse om eens een avondje mee te spelen? Dat kan altijd. Neem dan contact op met de wedstrijdleiding: bridgemolenhoek@gmail.com en proef zelf de sfeer binnen onze club. Direct aanmelden als nieuw lid kan natuurlijk ook. Dan graag een mailtje naar de secretaris van onze club: secretarisbcmolenhoek@gmail.com.

 

Iets over de vereniging:

Onze bridgeclub is opgericht op 24 september 1984 en is aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond (NBB). Door de wedstrijdleiding is in overleg met het bestuur een "Orde- en Wedstrijdreglement" opgesteld, dat op de speelavonden op een prettige wijze wordt gehanteerd.

Als u op een speelavond verhinderd bent mag u voor een invaller zorgen. Daarvoor hebben wij ook een invallerslijst. Maar u kunt zich ook als paar gewoon afmelden. Wijzigingen en afmeldingen dienen uiterlijk om 16.00 uur van de speeldag bekend te zijn gemaakt aan de wedstrijdleiding, bij voorkeur via de website. Tijdens de speelavond  mag er niet gerookt worden. Echter tussen derde en vierde speelronde is er een rookpauze van 10 minuten. Tijdens het kaarten worden wij door de mensen van De Wieken goed verzorgd voor wat betreft ons natje en droogje. Uiteraard zijn de kosten van koffie, thee en andere drankjes voor eigen rekening. De prijzen zijn echt redelijk.

Dat geldt ook voor onze contributie. Die bedraagt thans slechts € 55,-  per verenigingsjaar inclusief de Kerst-, Paas- en slotdrive en lidmaatschap van de Bridgebond. En wordt u na 1 januari lid, dan betaalt u voor het clubjaar een gereduceerde contributie. Ook als u bij een andere NBB-club lid bent krijgt u korting.