Bonds- en districtsparen afgerond
Geplaatst op dinsdag 28 april 2015 - 16:16 door Adriaan Lucassen

In de Meesterklasse deden dit jaar geen spelers van onze club mee.

In de Eerste Divisie (44 paren) hebben Eric en Eric het keurig gedaan, ze werden 8e met 52,67%. Helaas waren Piet en Erlend en Walther en Leon minder succesvol: met een 30e en 31e plaats moesten ze het veld ruimen en degradeerden net, waar een 28e plaats genoeg was geweest voor handhaving.

In de Tweede Divisie afdeling Zwolle (20 paren) eindigden Elianne en Harrie met een 11e plaats en 49,01% in de middenmoot, goed voor handhaving. Bas, met partner Thijs, won in deze afdeling en promoveert dus met deze 1e plaats richting de Eerste Divisie!

In de Tweede Divisie afdeling Eindhoven (24 paren) hadden we ook geen degradanten: Jan en Willy werden 16e, Gerard en Roeland 15e, George en Saskia 9e en Wim en Krijn 6e. Joost en Adriaan werden 4e, maar hadden daar een 8e plaats in de topintegraaluitslag over alle regio's naast. De beste vier paren in de topintegraal die niet 1 of 2 in hun eigen regio waren kregen een extra promotieplaats en daar zaten ze ook bij: ook voor hen dus volgend jaar de Eerste Divisie!

 

De Hoofdklasse paren van Nijmegen (15 paren) is enkele weken geleden al afgerond. Deze werd gewonnen door Theo en Fred. Op de tweede plaats eindigde José (met Martin) en op de derde plaats kwamen Han en Hans. Omdat deze drie paren allemaal niet wilden promoveren, mag ook ons andere jeugdpaar, Arjen en Koos, die op een vierde plaats kwamen, het volgend jaar in de Tweede Divisie proberen. Handhaving was er voor Paul en Rob (5e), Marc en Yvonne (6e), Pieter (met Piet, 7e), Rob (met Trudy, 10e) en Truus en Wiria (11e). Mike degradeerde (met Maarten, 15e).

 

In de eerste klasse (10 paren) promoveerden 'gelegenheidsleden' van BBN Vincent en Myrte, die pas een aantal maanden bridgen, met een 3e plaats gelijk naar de Hoofdklasse. De andere paren van BBN konden geen potten breken: Els en Frances werden 4e, Toon en Wilma 5e, Karel en Kees 6e, Theo en Jan 8e en andere 'gelegenheidsleden' Stephanie en Saskia werden 10e.