Informatie nieuwe leden

 

Informatie voor nieuwe leden

 

De Bridgeclub Axel is opgericht in 1976. De wekelijkse speeldag van onze club is donderdag en we beginnen om 19.30 uur. Speelgelegenheid is: Cultureel Centrum “De Halle” Rooseveltlaan 1a 4571 HT Axel. Telefoon 0115-562140.

 

Het bridgeseizoen loopt van september tot begin juni. Het seizoen begint met de algemene ledenvergadering gevolgd door de openingsdrive.

 

Ook tijdens de zomermaanden kan er elke donderdag worden gespeeld. Er is dan een zgn. zomercompetitie, waaraan zowel leden al niet-leden kunnen deelnemen. 

 

Tijdens het seizoen wordt één parencompetitie gespeeld (volgens het Clubranking-systeem), en 1 viertallencompetitie. De competities vinden plaats in diverse lijnen met een promotie/degradatieregeling. Naast de competities spelen we ook nog diverse gezelligheidsdrives zoals openingsdrive , st nicolaas/kerstdrive, voorjaarsdrive en uiteraard een slotdrive. Ook doen we mee aan een het landelijke Ruitenboer toernooi.

 

Bij drives en competitiewedstrijden zijn meesterpunten te verdelen. Het totaal van het aantal meesterpunten wat behaald is staat op de wikkel van het bridgeblad. - Het gereed leggen van het spelmateriaal gebeurd door vrijwilligers via een schema. Bij het laatste spel van de avond, leggen de spelers in de NZ-lijn het spelmateriaal weer terug op de wedstrijdtafel.

 

Tijdens het bridgen wordt gebruik gemaakt van een wedstrijdklok. Wanneer de zoemer gaat heeft u nog 5 minuten om het laatste spel af te spelen. Na de zoemer mag u geen nieuw spel meer opnemen. Dit spel dient “nagespeeld” te worden.  Afwezigheid of wijziging in samenstelling dient u te melden via deze website. Aan de linkerzijde vindt u in het menu de optie Afmelden/Aanmelden. In het vak 'Opmerkingen' kunt u o.a. aangeven dat u zoekt naar een vervangende partner.

 

Tijdens de viertallencompetitie dient u altijd zelf voor vervanging te zorgen.

 

De samenstelling van de TC (technische commissie):

Voorzitter: Henk Moeliker 0115-608615;  Algemeen lid: Els Willems en David Overdulve.

 

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: Carla Doesburg

Secretaris: Tilly van de Hel

Wedstrijdleider: Henk Moeliker

Algemeen lid:  Vacant.

Penningmeester: David Overdulve