Kofferbridge

 

 

                                                                                    

 

Bridgeclub Vries start met thuisbridge onder de naam “KOFFERBRIDGE”. Lekker gezellig thuis bridgen met vrienden en/of familie, met een snufje competitie!

 

Organisatie

Bij kofferbridge neemt een lid van BC Vries een koffer mee naar huis met 24 gedupliceerde spellen. Deze spellen kan men spelen met meerdere paren. Deze hoeven geen lid te zijn van BC Vries. BC Vries heeft de beschikking over 1 koffer. De koffer kan worden opgehaald bij Jannes Gritter, Waardeel 6 te Vries (0592-542920) of bij Bernadette Bouwes, Waardeel 10 te Vries (0592-541606) en moet z.s.m. teruggebracht worden. Dit om zoveel mogelijk leden de kans te geven om in dezelfde maand kofferbridge thuis te spelen.
Bij het ophalen van de koffer vult men in een boekje naam, tel.nr. en afhaaldatum in.  Mocht in dezelfde periode een ander lid ook van plan zijn om gebruik te maken van kofferbridge, dan kan deze hierover contact opnemen met het lid welke de koffer in huis heeft.

 

Het spelen

De 24 spellen in de koffer zijn gedupliceerde spellen. Ze komen overeen met landelijk gespeelde toernooien/competities. De resultaten worden dan ook vergeleken met deze toernooien/competitie. Nadat men een spel gespeeld heeft is het dus van het grootste belang dat men de spellen weer goed terug steekt in de cassettes. Na het spelen van een spel noteert men de uitslag op een uitslagen formulier.  De frequentiestaat zit onder de cassettes. In een enveloppe zit een formulier met spelverdelingen.  Na afloop kan men zo de gespeelde resultaten vergelijken met de scores op de frequentie lijst.

Men wordt gevraagd om de kaarten schoon te houden en niet te beschadigen. In dat geval kan de dupliceermachine ze niet meer verwerken. Indien er beschadiging dan wel vervuiling is opgetreden dit graag schriftelijk melden dan wel aantekenen in het boekje.

 

Als een spel niet klopt

Het kan voorkomen dat een spel niet meer klopt omdat de kaarten fout zijn terug gestoken. In dat geval kan in de enveloppe met spelverdelingen worden gekeken naar de juiste verdelingen.

 

 Nieuwe spelverdeling
 

De spellen in de koffer worden gedurende het bridge jaar (september t/m mei) elke maand opnieuw gedupliceerd indien ze in de maand zijn gespeeld.

 

Kort samengevat

  1. Wanneer men gaat spelen haalt men een koffer bij Jannes Gritter, Waardeel 6 te Vries (0592-542920) of bij Bernadette Bouwes, Waardeel 10 te Vries (0592-541606)  op. Zo snel mogelijk na het spelen brengt men de koffer terug.
  2. De spellen moeten zorgvuldig teruggeplaatst worden in de cassettes.
  3. Indien de spellen in de maand zijn gespeeld worden deze voor de 1e van de volgende maand opnieuw gedupliceerd.
  4. U wordt verzocht de spelkaarten met zorg te gebruiken.

 

 

Opmerking:

  1. Het gebruik van kofferbridge is  het lopende seizoen gratis. Vanaf het seizoen 17/18 zal een bijdrage van 2,= worden gevraagd.
  2. De cijfercode van de koffer is zowel links als rechts 000