Welkom op de website van B.V. Societeit de Harmonie.  Klik op ‘Uitslagen’ voor de uitslagen en op ‘Algemeen’ voor de verenigingsgegevens.

Bridgen algemeen

Op het gebied van bridge biedt Sociëteit De Harmonie de nodige activiteiten. Zowel beginnende als gevorderde bridgers voelen zich er thuis en de leden krijgen, als ze dat willen, gratis lessen.

Voor het nieuwe seizoen heeft de bridgecommissie weer geprobeerd een aantrekkeljk programma samen te stellen.Uitgangspunt is: voor elk wat wils.

De Speelmiddagen.

Zowel de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag blijven in de huidige vorm bestaan. 

Op maandag- en vrijdagmiddag: de zogenaamde inloopmiddagen. Op deze middagen wordt er wedstrijd gespeeld, op maandag in twee lijnen, behalve in de zomerperiode of op dagen wanneer de opkomst minder is, dan is er slechts één lijn. Er wordt in normaal tempo gespeeld.

De tijden voor alle middagen zijn hetzelfde: 13:30 uur - 17:00 uur. Zorg er wel voor op tijd aanwezig te zijn, dus ruim voor 13:30 uur. Op die manier kan het bridgen op tijd beginnen.

De dinsdagmiddag, het Recreatiebridge, is speciaal bedoeld voor iedereen, die ervaring wil opdoen in het spelen. Begeleiding wordt er niet meer tijdens het spelen gegeven, maar achteraf krijg je wel de gelegenheid om advies te vragen aan de wedstrijdleider/ docent. Er worden minder spellen gespeeld dan op een reguliere bridgemiddag.

Competitie.

Op de woensdagavond wordt er competitie (± 6 ronden van 5 zittingen) gespeeld. Er is een A-lijn en B-lijn, waarbij inloop mogelijk. Tijdens de zomerperiode vinden openbare zomerdrives plaats.

Bridgedrives

Regelmatig worden ook speciale bridgedrives georganiseerd, zoals de Krokusdrive, Paasdrive, Kerstdrive en de Oliebollendrive. Maar ook de Evenementendag is een jaarlijks terugkerend bridge- en tevens biljartgebeuren. Voor de recreantenbridgers, die op de woensdag en dinsdag spelen wordt een speciale drive georganiseerd. Dat betekent niet dat de recreanten niet aan de andere drives mogen meedoen. Vooral als  je al een aantal jaren bridget, is het aan te bevelen ook eens aan één van de andere drives mee te doen.

Geplaatst op dinsdag 1 mei 2018 - 13:21 door Harry Schuur

 

29 mei 2019 tm 4 september 2019.

Beste bridgers, De bridgecommissie wil je graag attenderen op de zomeravondbridge die vanaf 29 mei 2019 elke...