Over BC de Zeerob

 

Bridgeclub de Zeerob is opgericht in 1984, en speelt sindsdien elke dinsdagavond in café de Walrus. Oorspronkelijk waren de meeste leden studenten, maar de gemiddelde leeftijd is onderhand gestegen tot boven de veertig jaar, en het aantal studenten is niet groot meer. De sfeer tijdens de clubavond is nog wel steeds als vanouds: dankzij barkeepers als Pieter (o nee, die niet meer), Stefan, Martin, Simon en Joost is er tijdens de clubavond opvallende muziek te horen, en napraten aan de bar is nog steeds een gewoonte, hoewel sommigen tegenwoordig wel iets eerder naar huis gaan dan in 1984.

 

De Zeerob heeft nu ruim 80 leden en er wordt nog steeds op niveau gekaart: in de NBB ranglijst van sterkste verenigingen van Nederland staat de Zeerob rond de 20e plaats. De club heeft extern 8 a 10 teams in de 1e & 2e divisie (soms zelfs in de Meesterklasse), maar meestal ook in de Hoofdklasse, en sommige leden spelen voor andere clubs in diverse klassen.

 

Elk seizoen worden er intern 6 competities gespeeld, 3 viertallencompetities (met verplichte opkomst), en 3 parencompetities met diverse tellingen: in ieder geval altijd een butler-competitie en een ouderwetse parencompetitie; de derde dat varieert. De parencompetities kennen geen opkomstplicht en de competitiestand wordt niet per paar, maar individueel opgemaakt. De resterende clubavonden zijn losse drives, waar onder ook een voorronde Ruitenboer. Kijk voor het schema van dit jaar op de rooster pagina. Op de Zeerob wordt niet in lijnen gespeeld, dus iedereen komt elkaar regelmatig tegen aan de tafel.

 

Er is aandacht voor alle niveaus. Zo is de tweede viertallencompetitie 'doorlopend Zwitsers', dat wil zeggen dat je voortdurend tegen mensen van vergelijkbare sterkte speelt, en de derde viertallencompetitie gaat op basis van een handicap-systeem. Dan heeft dus iedereen vanaf het begin evenveel kans om te winnen!

 

Naast de wekelijkse clubavond worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals:

 

  • De Zeerob Robbernacht van Groningen
  • de zomerse cyclus 'De Zeerob daagt uit': bevriende verenigingen strijden om de 'Zilveren Zeerob' 
  • in het voor- en najaar een competitietje van drie vrijdagavonden met een open drives volgens butler-telling ('Vrimpen')
  • Het altijd weer uiterst gezellige Zeerobweekend
  • Eetbridge: koken, eten en bridgen

 

 

Wil je een keer komen meespelen om te kijken hoe het toegaat bij de Zeerob, dan is dat altijd mogelijk, behalve op avonden waarop er geviertald wordt, omdat dan het speelschema vastligt. Neem gewoon contact op met de secretaris of de voorzitter. Die kunnen ook proberen een partner voor je te vinden.