Over BC APIH

BC APIH is de jongste bridgeclub van het District Groningen en één van de jongste bridgeclubs van Nederland, hoewel ook APIH gemiddeld ver 'somewhere in her 40s' is. APIH heeft een grote fractie 50'ers en 60'ers, maar ook een aanzienlijk aantal mensen die (veel) jonger zijn.

 

Gemeten naar de vertegenwoordigende teams in viertallencompetities en gemiddelde NBB rating van de leden, is APIH de op één na sterkste club van het district - BC De Zeerob is de sterkste.

 

De clubcultuur van APIH in een paar steekwoorden: 

 

Ongedwongen - We hebben geen opkomstplicht en behalve dat je contributie moet betalen, zo min mogelijk verplichtingen.

Tolerant - Bij ons is iedereen welkom, we doen niet aan ballotage, jasje-dasje of krampachtig doen zoals het heurt. Bij ons kun je gewoon jezelf zijn. 

Gezellig - We spelen in café de Walrus, de muziek staat aan en een biertje mag. Twee ook.

Leergierig - We hebben elk jaar een beginnerscursus, en dus hebben we op de club onervaren spelers die soms nog veel moeten leren maar snel vooruitgang boeken, omdat de betere spelers nooit te beroerd zijn uitleg en tips te geven.

Ambitieus - OK, gezellig, natuurlijk. Daarnaast willen we ook het beste uit het spel en onszelf halen, en we willen competitief zijn, zowel op de club als in de officiële competities. Sommigen experimenteren met systemen, anderen proberen gewoon te doen waar ze goed in zijn.  

 

Verder organiseren we de oudste cafédrive van Nederland (zie www.apihcafedrive.nl), spelen we soms tegen bevriende clubs, gaan we af en toe op weekend en als we zomerdrives houden, zwerven we de stad rond.