Lintje voor Toon
Geplaatst op zondag 28 april 2019 - 13:30

                   

 

Of het een verrassing was? Vrijdagmorgen…9.30 uur. Ik had net, zoals elke vrijdagochtend, de uitslagen verstuurd en een stukje geschreven over de avond tevoren, onze wekelijkse clubavond en was bezig mijn dagretourtje Eindhoven te printen. Ik zou ‘s ‘avonds met mijn beide dochters in Eindhoven gaan eten…

Rikie:  “Zorg je dat je om half twaalf klaar zit in je goeie pak en geen vragen stellen!”

Wat ik ook vroeg, er kwam geen antwoord. “ Je zou geen vragen stellen. “

Maar ach, Koningsdag. Eén en één is twee. Nou ja…zeg wat een flauwe kul. Ik laat het wel over me heen komen. Half twaalf weg, naar het Gemeentehuis. Om 3 uur moet ik de trein  halen, dat red ik wel.

Half twaalf. We gaan op weg. Oh, we gaan niet het Gemeentehuis, maar de Brikke Oave binnen en gaan daar zitten wachten. Er zullen zo wel een paar mensen bijkomen en dan gaan we samen naar het Gemeentehuis, denk ik. Dan komen er opeens een hele groep mensen uit het Grand Café de lounge binnen, mijn dochters en mijn broers vóórop… dan pas valt het kwartje echt.

 

Achteraf denk je : hoe heb ik het allemaal niet kunnen merken? Gisteravond: de hele bridgeclub was op de hoogte en ik heb niks gemerkt. Oók niet aan de bar na afloop. Je zou zeggen: mensen worden wat loslippiger. Tóch?

Achteraf denk je : als ze me van tevoren gevraagd hadden, had ik beslist gezegd, dat het van mij niet hoeft, al die poppenkast. Nu vind ik het toch wel héél erg leuk.

Dank jullie allemaal voor de inspanningen die jullie je getroost hebben om de koning hiertoe over te halen laugh en voor de vele warme gelukwensen en cadeaus, die ik heb ontvangen.  Wie zin heeft in een wijntje, komt maar langs; ik heb genoeg, voorlopig.. En denk erom: nu weer over tot de orde van de dag; ik wil zeker 3 jaar niks meer horen, hoe geweldig ik ben, bah ik word er ijdel van.

Foto's vind je hier:

 
 

 

Toon.