Bied WIJZER

Een nieuwe rubriek

 

 

Je hebt inmiddels in de linker kolom van onze website op deze rubriek geklikt en zag al de aankondiging van aflevering 1 van ‘Bied WIJZER’ staan.  

 

Het is de bedoeling dat er in de komende tijd meer afleveringen volgen. Ze zouden je behulpzaam kunnen zijn bij pogingen je biedtechniek te verbeteren. Je hebt mogelijk de ervaring dat je soms niet goed weet wat je moet doen: doubleren, een inviterend bod doen, direct de manche bieden, een nieuwe kleur laten horen, een volgbod doen, uitnemen of toch maar passen. Misschien vind je het soms ook lastig om te beoordelen of slem tot de mogelijkheden behoort en, zo ja, langs welke weg je daar dan wel moet belanden: via controlebiedingen? Hoe gaat dat? En wanneer mag je beslist niet passen? Is het vaak ook niet zo dat je een kaartverdeling hebt waarmee je eigenlijk geen raad weet, of dat de onzekerheid je overvalt als een tegenstander met een storend tussenbod op de proppen komt, of dat je het bieden van de tegenpartij totaal ontgaat? En dan al die conventies! Welke zijn nu echt nuttig om in je lijst van biedafspraken op te nemen?

 

Ongetwijfeld zullen deze lessen (want dat zijn ze eigenlijk) de biedtechniek van jou en je partner kunnen verbeteren, mocht je nog niet zo vreselijk hoog staan op de bridgeladder. En let wel: de ervaring van vele spelers is dat een verdieping van bieden en spelen je meer plezier in het spel geeft. En wie zou dat niet willen! 

 

Doe er je voordeel mee!

 

Arijan Porsius