Archief 2017-2018

Ruit 6: Margot, Hanny, Vera en Dorine

Winst Ruit 7 te klein

In de Eerste klasse B, heeft Ruit 7 zijn slotwedstrijd met 12-8 gewonnen, maar dat was helaas niet genoeg om te voorkomen dat het team na één seizoen in de eerste klasse weer naar de tweede klasse werd teruggewezen. Ruit 6 (foto) verloor, maar hield de nederlaag voldoende beperkt om zich te handhaven. Vanavond is de slotronde in de Hoofdklasse, waar Ruit 2, 3 en 4 een wondertje nodig hebben om degradatie te ontlopen. Alle teams veel succes!

[16/2/2018]

Ruit 8: Arjan, Dominique, YungYang, Riëtte, Jacqueline en Wytze

Ruit 8 veilig

Ruit 8 heeft zich afgelopen woensdag kunnen handhaven in de Eerste klasse A. Weliswaar verloor het met 15-5 van de koploper, maar de naaste concurrenten haalden minder. Ruit 5 eindigde in deze poule als vierde. Aan de top zien we de consequentie van de nieuwe puntentelling: Pegasus 6 werd met 0,04 IMPen voorsprong kampioen, waar vroeger nog een beslissingswedstrijd gevolgd zou hebben. Vanavond de ontknoping in de Eerste klasse B, waar Ruit 6 en Ruit 7 nog niet veilig zijn en morgen die in de Hoofdklasse, waar Ruit 2, 3 en 4 een wondertje nodig hebben om degradatie te ontlopen. Alle teams veel succes!

[15/2/2018]

Elffersbeker

Bekerteams gaan weer los

De komende weken gaan onze bekerteams een poging doen om de derde ronde te bereiken. Komende donderdag speelt ons team in de hoofdklassebeker thuis tegen Star uit Utrecht en ons eerste team in de Elffersbeker tegen VVGA uit de Watergraafsmeer. Onze beide andere Elffersteams komen op zaterdag 17 februari in actie: Ruit 2 speelt dan thuis tegen BC Kwetsbaar 70 uit Nijmegen en Ruit 3 tegen huisgenoot US Uil. Alle teams veel succes!

[6/2/2018]

bridgehand

Spelverdelingen donderdag

De spelverdelingen van jongstleden donderdag zijn niet bij de uitslag verschenen. Je vindt ze hier. Onze excuses voor het ongemak.

[28/1/2018]

 

Elffersbeker

Drie Elffersteams naar de tweede ronde

In de Elffersbeker zijn Ruit 2 en Ruit 3 met hun kleine verlies van -2 en -8 als twee van de drie beste verliezers geplaatst voor de tweede ronde. Het is voor het eerst sinds de teloorgang van de niet rokersbeker, dat alle drie de Ruit teams de eerste ronde overleven.

[15/1/2018]

Elffersbeker

Elffersteam 1 door naar de volgende ronde

In de Elffersbeker nam ons eerste team het afgelopen dinsdag op tegen het team van Bricas dat voor een groot deel bestond uit de spelers die vorig jaar nog de finale hebben gespeeld. Beide teams begonnen voorzichtig wat resulteerde in rondeuitslagen van 24-22 en 13-15. Totaal gelijk dus. In de derde ronde gaf Ruit flink wat gas en sloeg een gaatje: 49-18 (totaal 86-55). De laatste ronde kon Bricas niet meer dichterbij komen (30-22) en dus heeft Ruit 1 zich met 116-77 geplaatst voor de tweede ronde. Verdere wedstrijdsdetails vind je hier. Spannend wordt het nog voor Ruit 2 en Ruit 3. Zij kunnen zich met een verlies van -2 en -8 ook nog als een van de drie beste verliezers plaatsen voor de volgende ronde. Op dit moment moeten er nog twee wedstrijden gespeeld worden, en Ruit 3 valt alleen maar uit als beide wedstrijden beslist worden met minder dan 8 IMP. Het zou voor het eerst zijn sinds de teloorgang van de niet rokersbeker, dat alle drie de Ruit teams de eerste ronde overleven.

[11/1/2018]

ORPK

Komende donderdag ORPK

Op donderdag 11 januari spelen we de derde voorronde van het ORPK. Dan is er weer wijn te verdienen en plaatsing voor de finale op zondag 18 maart 2018. Een andere kans om je te plaatsen heb je nog op 1 maart. Ben jij nog op zoek naar een partner? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[7/1/2018]

vuurwerk

Gelukkig Nieuwjaar!

We wensen jullie allemaal een voorspoedig en gezond 2018 met veel bridgeplezier! Vanaf 4 januari gaan de clubavonden weer verder, te beginnen met een drive ter ere van ons 23-jarig bestaan.

[1/1/2018]

 

Witte Huis

Sylvestertoernooi

Komende donderdag, 28 december, heeft Ruit geen clubavond, maar kun je wel meedoen met de het Sylvestertoernooi van Het Witte Huis. Ruit-leden krijgen op donderdag 28 december (open paren) 10 euro korting van onze pachter. Let op! De Sylvestertoernooiavonden, ook die van woensdag- en vrijdagavond, beginnen om zeven uur. Ruit gaat dan op 4 januari weer verder met de 23e verjaarsdrive.

[24/12/2017]

marathon

Tweede Ruit marathon op 24 maart

Ook volgend jaar organiseert Ruit weer een bridge marathon en wel op op zaterdag 24 maart. Dan wordt er van 10u30 en 22u30 op Het Witte Huis gebridged, alleen onderbroken door een lunch en een avondmaaltijd. Hier vind je meer informatie. Ruitleden genieten 5 euro korting per persoon. Wil je meedoen? Meld je dan vast aan. Dat vindt de organisatie prettig. Vragen? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[24/12/2017]

Kerstdrive

Komende donderdag kerstdrive

Komende donderdag is weer onze sfeervolle kerstdrive. Ook niet-leden zijn, tegen een bijdrage van 2 euro 50, welkom. Voor leden gratis. De donderdag erop, 28 december, heeft Ruit geen clubavond, maar kun je wel meedoen met de het Sylvestertoernooi van Het Witte Huis. Ruit-leden krijgen op donderdag 28 december (open paren) 10 euro korting van onze pachter. Let op! De Sylvestertoernooiavonden beginnen om zeven uur. Ruit gaat dan op 4 januari weer verder met de 23e verjaarsdrive.

[18/12/2017]

Elffersbeker

Elffersteam 2 op het nippertje verloren

In de Elffersbeker heeft ook ons tweede team nipt verloren en wel van Interbridge uit Arnhem. Een verslag van wpc Els Hamer: Met z’n 8’en naar Arnhem. Zaterdag 16 december. Vol goede hoop, natuurlijk. We werden ontvangen in een gezellig bridgehonk: de DenkTank. Biedingboxen die opzij aan de tafels zijn gemonteerd, lampenkappen gemaakt van NBB-bridgekaarten en een plezierige sfeer die uitnodigt om na de wedstrijd te blijven hangen. En dan staat ons geheime wapen met panne in de buurt van Utrecht. Dat dreigt een bij voorbaat verloren wedstrijd te worden. Maar heus, precies 2 minuten voor de deadline draait de 20 jaar oude Mercedes de straat in. Dus we kunnen toch nog winnen. En tja, we hebben desondanks niet gewonnen, verslagen met 2 punten verschil: Interbridge-Ruit: 89-87. Zullen we nu als een van de drie beste verliezers toch nog de kans krijgen om in de volgende ronde onze kwaliteiten te tonen? Per slot van rekening, als we naar de butlerstand kijken, dan hebben we wel gewonnen, met 9 IMPen. Maar ja, dat telt dus niet. Op naar de finale in Utrecht.

[18/12/2017]

Pelikaanhof All Stars

HK bekerteam waarschijnlijk toch door

Ons twaalftal in de hoofdklassebeker heeft afgelopen vrijdagavond in de krochten van de Leidse Pelikaanhof verloren van de Pelikaanhof All Stars. In de eerste twee ronden nam de thuisploeg een 25 IMPs voorsprong en liet Ruit niet meer ontsnappen. Uiteindelijk verloor Ruit met 111-166. Ons enige gelegenheidspaar, Arno en Arthur deden het nog het best met +26 in de butler. De bekerstaat vind je hier. Later bleek dat bij de Leidenaren een ongerechtigde speler meedeed, waarna de NBB de wedstrijd door Ruit gewonnen verklaarde. Ruit lijkt nu dus door te gaan naar de tweede ronde, maar de tegenstander kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de NBB.

[9, bijgewerkt 13/12/2017]

Pelikaanhof All Stars

HK bekerteam uitgeschakeld

Ons twaalftal in de hoofdklassebeker is vrijdagavond in de krochten van de Leidse Pelikaanhof ten onder gegaan tegen de Pelikaanhof All Stars. In de eerste twee ronden nam de thuisploeg een 25 IMPs voorsprong en liet Ruit niet meer ontsnappen. Uiteindelijk verloor Ruit met 111-166. Ons enige gelegenheidspaar, Arno en Arthur deden het nog het best met +26 in de butler. De bekerstaat vind je hier.

[9/12/2017]

Elffersbeker

Kleine nederlaag derde Elffersteam

In de Elffersbeker heeft ons derde team gisteren een kleine nederlaag geleden tegen het Bussumse DCB. In een volgepakt huis werd Ruit in de eerste ronde compleet onder de voet gelopen: 0-53. Ruit liet zich echter niet meteen uit het veld slaan, rechtte de ruggen en liep in de andere drie ronden steeds verder in. Maar uiteindelijk trok DCB met 95-87 toch nog aan het langste eind. Wellicht is de nederlaag met 8 IMPen nog klein genoeg om als één van de drie beste verliezers verder te bekeren. De andere Elffersbekerteams gaan op 16 december naar Arnhem en op 9 januari naar Castricum. Veel succes daar!

[1/12/2017]

ORPK

Komende donderdag ORPK

Op donderdag 16 november spelen we de tweede voorronde van het ORPK. Dan is er weer wijn te verdienen en plaatsing voor de finale op zondag 18 maart 2018. Andere kansen om je te plaatsen zijn nog op 11 januari en 1 maart. Ben jij nog op zoek naar een partner? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[15/11/2017]

Elffersbeker

Loting bekertoernooien

De NBB heeft de loting voor de diverse bekertoernooien verricht. In de NBB-beker treft Ruit een uitwedstrijd uit tegen het tweede team van bekerhouder Het Onstein uit Vorden. In de hoofdklassebeker gaat Ruit naar Leiden voor een bezoek aan de Pelikaanhof All Stars, dat ons vorig seizoen nog met 24 IMPen versloeg. In de Elffersbeker heeft Ruit weer drie teams. Ruit 1 en 2 lootten uit, tegen Bricas in Castricum en Interbridge uit Arnhem. Alleen ons derde Elffersbekerteram begint thuis en wel tegen het Bussumse DCB. Alle teams veel succes!

[13/11/2017]

ALV

26 oktober ledenvergadering

Op donderdag 26 oktober houden we voorafgaand aan de clubavond onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Die begint om half acht. De agenda vind je hier.

[21/10/2017]

ORPK

Komende donderdag ORPK

Op donderdag 19 oktober spelen we de eerste voorronde van het ORPK. Dan is er weer wijn te verdienen en plaatsing voor de finale op zondag 18 maart 2018. Andere kansen om je te plaatsen zijn nog op 16 november, 11 januari en 1 maart. Ben jij nog op zoek naar een partner? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[16/10/2017]

ALV

26 oktober ledenvergadering

Op donderdag 26 oktober houden we voorafgaand aan de clubavond onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Vooralsnog staan er geen andere punten op de agenda dan in voorgaande jaren, maar als je wat aan de agenda wilt laten toevoegen, laat dat ons dan even weten.

[11/10/2017]

Hans en Nico

Hans en Nico naar 2e ronde Club Battle

IJverige lezers van de Bridge hebben het al in het oktober nummer gelezen: Hans en Nico hebben de tweede ronde van de NBB Club Battle bereikt. Zij versloegen daarvoor een paar van de BC Isala met 60-46 (over 7 spellen, want spel 7 werd geannuleerd). Proficiat! In het november nummer zullen we lezen hoe het onze Ruiters in de tweede ronde vergaat. Veel succes! Wil je met je partner ook de biedspellen oefenen, kijk dan eens op onze service pagina en meld je voor de clubmailing aan.

[4/10/2017]

Witte Ruithuis

Open Witte Ruithuis drive

Donderdag opent Ruit traditiegetrouw het nieuwe seizoen met de Open Witte Ruithuis drive, waarmee we de verhuizing naar onze huidige speelgelegenheid vieren. Hier wordt gestreden om de felbegeerde replica van de Witte Ruithuis trofee. Eerder winnaars van deze trofee vind je hier. Ben jij de volgende in de reeks?

[3/9/2017]

verder naar archief 2016-2017

 

Laatst aangepast op 17 februari 2018.