Archief 2017-2018

Roland

Louis en Elsbeth

Roland leidt in clubparencompetitie

In de tiende zitting van het Ruit parenkampioenschap heeft Roland de leidende positie behouden. Wel liepen de runners up Elsbeth en Louis (dankzij een score van 60,5%) wat op hem in. Met een gemiddelde van ruim 56,4% staan die nog net voor Ellen en Guido (56,2%) en Joop en Dirk (55,7%). De competitie wordt gespeeld over 11 avonden, waarvan de beste 7 scores tellen. Er zijn zes spelers die alle negen avonden hebben meegespeeld.

[13/6/2018]

Hemelvaart

alert!

Op Hemelvaartsdag geen bridge

Op Hemelvaart is Het Witte Huis gesloten. Daarom is er op 10 mei geen bridge.

Op 17 mei gaan we dan weer verder met de clubparencompetitie.

[4/5/2018]

Wil en Wim

Wim herstelt goed

Onze trouwe leden zal het al zijn opgevallen: Ons oudste paar (bijna 180 jaar samen) is al anderhalve maand niet opde club gesignaleerd. En dat is al jaren niet voorgekomen. De reden bleek ook een ongelukkige: Wim heeft bij een val zijn kuitbeen gebroken. Maar het goede nieuws is dat Wim dinsdag door de arts weer genezen is verklaard (door op de foto te klikken zie je daarvan ook het bewijs). en Wim en Wil verwachten over enkele weken weer naar onze clubavond te komen! En daar zijn we blij mee.

[26/4/2018]

Koningsnacht

Hemelvaart

Op Koningsnacht open

Hopelijk ten overvloede: Op de avond voor Koningsdag gaat de clubavond gewoon door. Op Hemelvaart (10 mei) is de club echter gesloten. Maar die dag kun je overdag volop bridgen bij Dombo.

[20/4/2018]

Arjan & YungYang

Ruiten Boer

Drie Ruit-paren naar finale ruitenB

Bij de Amstelveense halve finale van het Ruitenboer toernooi hebben maar liefst drie Ruit paren zich geplaatst voor de landelijke finale op zondag 22 april: Arjan en YungYang (2e met 64,7%), Nicolet en Huub (7e met 59,2%) en Arie en Ron (12e met 56,8%). Gefeliciteerd. Er deden 93paren mee. De volledige uitslag vind je hier.

[9/4/2018]

Elffersbeker

Loting Elffersbeker

De NBB heeft de loting voor de derde ronde van de Elffersbeker verricht. Ons overgebleven team speelt thuis tegen ENPS Quibus om een plaats in de finale. De beide bekercaptains gaan nu op zoek naar een geschikte datum, die voor 10 mei moet liggen. We wensen ons team natuurlijk veel succes!

[28/3/2018]

paaseitjes

Komende donderdag paasdrive

Aanstaande donderdag organiseert Ruit weer een feestelijke paasdrive. Weliswaar is komende week ook het White House Juniors toernooi in Het Witte Huis, maar dat maakt graag voldoende plaats voor ons.

[24/3/2018]

Nog niet opgegeven voor de tweede Ruit marathon (zaterdag 24 maart)? Kijk dan hier.

ORPK

Zondag ORPK finale

Aanstaande zondag organiseert Ruit de finale van het ORPK. De geplaatsten hebben inmiddels bericht ontvangen, maar als je ook eens iets van de finalesfeer wilt proeven, dan kun je je opgeven voor de zondagmiddagdrives van ENPS, die door John en Joke tegelijkertijd in Het Witte Huis georganiseerd worden.

[15/3/2018]

DCB

Hoofdklassebekerteam uitgeschakeld

Ons team in de hoofdklassebeker is gisteren met 118-147 uitgeschakeld door DCB uit Bussum. Ruit wist nog wel de eerste ronde te winnen, maar DCB kroop langzaam dichterbij en liep vervolgens ook langzaam verder uit. Ook de butler werd door een DCB-paar gedomineerd. De bekerstaat vind je hier.

[8/3/2018]

Ruiten Boer

Komende donderdag Ruitenboer

Op donderdag 8 maart spelen we bij Ruit weer een voorronde van het Ruitenboer toernooi. Er zijn flessen lekkere wijn te winnen (een Alvaraz, rood of wit), je kunt je plaatsen voor de regionale halve finale (op zondag 8 april) en je krijgt na afloop een boekje met spelverdelingen en commentaar van een expert.

[2/3/2018]

district Amsterdam

Districtsparencompetitie

Bij voldoende aanmeldingen wordt de parencompetitie van ons district dit seizoen gespeeld op zaterdag 31 maart vanaf 10 uur tot circa half 6. Omdat de NBB een minimaal aantal gespeelde spellen eist om naar de landelijke competitite te promoveren en een eendagstoernooi daarvoor te kort is, vindt er geen directe promotie naar de tweede divisie plaats, maar kun je je plaatsen voor een promotiewedstrijd op 27 mei. Meer informatie vind je hier en je kunt je via Mijn NBB aanmelden.

[2/3/2018]

Arjan en Rudolf

ORPK

Arjan en Rudolf winnen 4e voorronde ORPK

Arjan en Rudolf hebben met een score van 66,0% (voor handicap-correctie) ruimschoots de vierde voorronde van het ORPK gewonnen. Zij bleven Peter en Johan (63,5%), Els en Annelies (63,1%) en nog 46 paren voor. Ditmaal plaatsten de eerste negen paren zich voor de finale op zondagmiddag 18 maart 2018. Zij die zich via de voorronden geplaatst hebben voor de finale krijgen binnenkort bericht.

[2/3/2018]

ORPK

Komende donderdag ORPK

Op donderdag 1 maart spelen we de laatste voorronde van het ORPK. Dan is er weer wijn te verdienen en heb je allerlaatste kans om je te plaatsen voor de finale op zondag 18 maart 2018. Zoek jij nog een partner? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[24/2/2018]

20-0

Monsterzege baat Ruit 11 niet

Ruit 11 (Dirk Frits, Jan en Joop) heeft vrijdag in de Tweede klasse C gedaan wat het kon en de slotwedstrijd met 20-0 gewonnen (en het publiek sotond op de banken). Maar concurrent voor promotie Nieuwendam liet zich niet verrassen en werd door met 19-1 te winnen kampioen.

[24/2/2018]

Ruit 9: Ben en Jacques

Arne en Marian

Ontknoping tweede klasse nadert

Deze week wordt de slotronde gespeeld van de Tweede klasse. Het spannendst wordt het woensdagavond in poule A, want daar zijn nog vier kanshebbers voor promotie, waaronder Ruit 9. Die wensen we uiteraard veel succes!

[20/2/2018]

Ruit 9: Ben, Marian, Jacques en Arne

Ruit 9 kampioen

In de Tweede klasse A is Ruit 9 (Ben, Jacques, Marian en Arne) kampioen geworden. Gefeliciteerd! Bij de start van de slotronde waren er nog vier kanshebbers. Ruit wist de slotronde met 18-2 te winnen, terwijl de naaste concurrenten niet verder kwamen dan 13 VPs. De andere Ruitteams eindigden in de middenmoot. Poule C, waarin Ruit 11 (Dirk Frits, Jan en Joop) nog promotiekansen heeft, speelt de slotronde op vrijdag. Veel succes!

[21/2/2018]

Elffersbeker

Twee Elffersteams uitgeschakeld

De twee Elffersbekerteams die vandaag in actie kwamen zijn helaas uitgeschakeld. Ruit 2 verloor met 53-136 van BC Kwetsbaar 70 uit Nijmegen en Ruit 3 met 49-148 van huisgenoot US Uil. Eerder plaatste ons eerste Elffersbekerteam zich wel voor de volgende ronde.

[17/2/2018]

Ruit 6: Margot, Hanny, Vera en Dorine

Winst Ruit 7 te klein

In de Eerste klasse B, heeft Ruit 7 zijn slotwedstrijd met 12-8 gewonnen, maar dat was helaas niet genoeg om te voorkomen dat het team na één seizoen in de eerste klasse weer naar de tweede klasse werd teruggewezen. Ruit 6 (foto) verloor, maar hield de nederlaag voldoende beperkt om zich te handhaven. Vanavond is de slotronde in de Hoofdklasse, waar Ruit 2, 3 en 4 een wondertje nodig hebben om degradatie te ontlopen. Alle teams veel succes!

[16/2/2018]

Ruit 8: Arjan, Dominique, YungYang, Riëtte, Jacqueline en Wytze

Ruit 8 veilig

Ruit 8 heeft zich afgelopen woensdag kunnen handhaven in de Eerste klasse A. Weliswaar verloor het met 15-5 van de koploper, maar de naaste concurrenten haalden minder. Ruit 5 eindigde in deze poule als vierde. Aan de top zien we de consequentie van de nieuwe puntentelling: Pegasus 6 werd met 0,04 IMPen voorsprong kampioen, waar vroeger nog een beslissingswedstrijd gevolgd zou hebben. Vanavond de ontknoping in de Eerste klasse B, waar Ruit 6 en Ruit 7 nog niet veilig zijn en morgen die in de Hoofdklasse, waar Ruit 2, 3 en 4 een wondertje nodig hebben om degradatie te ontlopen. Alle teams veel succes!

[15/2/2018]

Guido en Ellen

Daan en Ed

Twee bekerteams door

Twee van onze bekerteams hebben donderdag de volgende ronde bereikt. In de hoofdklassebeker plaatste Ruit zich door een 174-153 overwinning op Star uit Utrecht voor de kwartfinale. Ellen en Guido wonnen ruim de Butler. In de Elffersbeker won ons eerste team met 120-72 van VVGA uit de Watergraafsmeer en bereikte daardoor de halve finale. Daar wonnen Daan en Ed ruim de Butler. Gefeliciteerd! Onze beide andere Elffersteams komen op zaterdag 17 februari in actie: Ruit 2 speelt dan thuis tegen BC Kwetsbaar 70 uit Nijmegen en Ruit 3 tegen huisgenoot US Uil. Ook hen wensen we veel succes!

[9/2/2018]

Elffersbeker

Bekerteams gaan weer los

De komende weken gaan onze bekerteams een poging doen om de derde ronde te bereiken. Komende donderdag speelt ons team in de hoofdklassebeker thuis tegen Star uit Utrecht en ons eerste team in de Elffersbeker tegen VVGA uit de Watergraafsmeer. Onze beide andere Elffersteams komen op zaterdag 17 februari in actie: Ruit 2 speelt dan thuis tegen BC Kwetsbaar 70 uit Nijmegen en Ruit 3 tegen huisgenoot US Uil. Alle teams veel succes!

[6/2/2018]

bridgehand

Spelverdelingen donderdag

De spelverdelingen van jongstleden donderdag zijn niet bij de uitslag verschenen. Je vindt ze hier. Onze excuses voor het ongemak.

[28/1/2018]

 

De Bosrand

Ruit Bridgeweekend 2018

Vergeten jullie niet om je op te geven! Dat kan hier, liefst voor 1 februari, zodat de lustrumcommissie voldoende kamers kan reserveren. Het weekend is op zaterdag 2 en zondag 3 juni. Een perfecte gelegenheid om je clubgenoten eens nader te leren kennen! We zitten in De Bosrand in Ede, een mooi hotel op een prachtige locatie aan de rand van de Veluwe. Hier vind je meer informatie.

[25/1/2018]

Elffersbeker

Drie Elffersteams naar de tweede ronde

In de Elffersbeker zijn Ruit 2 en Ruit 3 met hun kleine verlies van -2 en -8 als twee van de drie beste verliezers geplaatst voor de tweede ronde. Het is voor het eerst sinds de teloorgang van de niet rokersbeker, dat alle drie de Ruit teams de eerste ronde overleven.

[15/1/2018]

Dorrit Wilmien

ORPK

Dorrit en Wilmien winnen 3e voorronde ORPK

Dorrit en Wilmien hebben met een score van 64,4% (voor handicap-correctie) ruimschoots de derde voorronde van het ORPK gewonnen. Zij bleven Jaap en Pieter (62,5%), Jeroen en Goan (62,3%) en nog 46 paren voor. Ditmaal plaatsten de eerste acht paren zich voor de finale op zondagmiddag 18 maart 2018. Een laatste kans om je nog daarvoor te plaatsen heb je op 1 maart.

[12/1/2018]

Elffersbeker

Elffersteam 1 door naar de volgende ronde

In de Elffersbeker nam ons eerste team het afgelopen dinsdag op tegen het team van Bricas dat voor een groot deel bestond uit de spelers die vorig jaar nog de finale hebben gespeeld. Beide teams begonnen voorzichtig wat resulteerde in rondeuitslagen van 24-22 en 13-15. Totaal gelijk dus. In de derde ronde gaf Ruit flink wat gas en sloeg een gaatje: 49-18 (totaal 86-55). De laatste ronde kon Bricas niet meer dichterbij komen (30-22) en dus heeft Ruit 1 zich met 116-77 geplaatst voor de tweede ronde. Verdere wedstrijdsdetails vind je hier. Spannend wordt het nog voor Ruit 2 en Ruit 3. Zij kunnen zich met een verlies van -2 en -8 ook nog als een van de drie beste verliezers plaatsen voor de volgende ronde. Op dit moment moeten er nog twee wedstrijden gespeeld worden, en Ruit 3 valt alleen maar uit als beide wedstrijden beslist worden met minder dan 8 IMP. Het zou voor het eerst zijn sinds de teloorgang van de niet rokersbeker, dat alle drie de Ruit teams de eerste ronde overleven.

[11/1/2018]

ORPK

Komende donderdag ORPK

Op donderdag 11 januari spelen we de derde voorronde van het ORPK. Dan is er weer wijn te verdienen en plaatsing voor de finale op zondag 18 maart 2018. Een andere kans om je te plaatsen heb je nog op 1 maart. Ben jij nog op zoek naar een partner? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[7/1/2018]

Aline en Wilma

23

Bezoekers winnen 23e verjaarsdrive

Ruit vierde donderdag zijn 23e verjaardag met een feestelijke drive en twee nieuwe bezoekers gingen er met de hoofdprijs vandoor: Aline Box en Wilma Hartkamp scoorden (na handicap) 63,4%, ruim meer dan René en Frits (ook 60,2%), Lucia en Han (ook 60,2%) en Josine en Peggy (58,7%), die ook in de prijzen vielen. Proficiat! Er deden 51 paren mee. De komende weken spelen we weer butler.

[5/1/2018]

Annelies

Annelies grootste stijger 2017

De clubrating geeft een aardige indicatie van de speelsterkte van onze leden. En zo kunnen we ook zien wie het afgelopen jaar de meeste progressie heeft geboekt. Dat was Annelies met een ratingstijging van +149, op gepaste afstand gevolgd door Guus met +119, Tjeerd met +104, Louis met +78 en Marja en Sonja met +73. Eerdere ratingstijgers vind je hier.

[5/1/2018]

vuurwerk

Gelukkig Nieuwjaar!

We wensen jullie allemaal een voorspoedig en gezond 2018 met veel bridgeplezier! Vanaf 4 januari gaan de clubavonden weer verder, te beginnen met een drive ter ere van ons 23-jarig bestaan.

[1/1/2018]

 

Witte Huis

Sylvestertoernooi

Komende donderdag, 28 december, heeft Ruit geen clubavond, maar kun je wel meedoen met de het Sylvestertoernooi van Het Witte Huis. Ruit-leden krijgen op donderdag 28 december (open paren) 10 euro korting van onze pachter. Let op! De Sylvestertoernooiavonden, ook die van woensdag- en vrijdagavond, beginnen om zeven uur. Ruit gaat dan op 4 januari weer verder met de 23e verjaarsdrive.

[24/12/2017]

Arie en Dirk

Kerstdrive

Arie en Dirk winnen Kerstdrive

Arie en Dirk hebben afgelopen donderdag de kerstdrive gewonnen met een score, na handicap, van 62,0%. Zij bleven daarmee Machteld en Hetty (61,3%), Arie en Ron (60,2%) en nog 50 paren voor en mochten daarom als eerste van de door Iris rijkelijk gevulde prijzentafel kiezen. Ook in de uitslag voor handicap waren Arie en Dirk de sterksten (65,5%). Gefeliciteerd!

[22/12/2017]

marathon

Tweede Ruit marathon op 24 maart

Ook volgend jaar organiseert Ruit weer een bridge marathon en wel op op zaterdag 24 maart. Dan wordt er van 10u30 en 22u30 op Het Witte Huis gebridged, alleen onderbroken door een lunch en een avondmaaltijd. Hier vind je meer informatie. Ruitleden genieten 5 euro korting per persoon. Wil je meedoen? Meld je dan vast aan. Dat vindt de organisatie prettig. Vragen? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[24/12/2017]

Kerstdrive

Komende donderdag kerstdrive

Komende donderdag is weer onze sfeervolle kerstdrive. Ook niet-leden zijn, tegen een bijdrage van 2 euro 50, welkom. Voor leden gratis. De donderdag erop, 28 december, heeft Ruit geen clubavond, maar kun je wel meedoen met de het Sylvestertoernooi van Het Witte Huis. Ruit-leden krijgen op donderdag 28 december (open paren) 10 euro korting van onze pachter. Let op! De Sylvestertoernooiavonden beginnen om zeven uur. Ruit gaat dan op 4 januari weer verder met de 23e verjaarsdrive.

[18/12/2017]

Elffersbeker

Elffersteam 2 op het nippertje verloren

In de Elffersbeker heeft ook ons tweede team nipt verloren en wel van Interbridge uit Arnhem. Een verslag van wpc Els Hamer: Met z’n 8’en naar Arnhem. Zaterdag 16 december. Vol goede hoop, natuurlijk. We werden ontvangen in een gezellig bridgehonk: de DenkTank. Biedingboxen die opzij aan de tafels zijn gemonteerd, lampenkappen gemaakt van NBB-bridgekaarten en een plezierige sfeer die uitnodigt om na de wedstrijd te blijven hangen. En dan staat ons geheime wapen met panne in de buurt van Utrecht. Dat dreigt een bij voorbaat verloren wedstrijd te worden. Maar heus, precies 2 minuten voor de deadline draait de 20 jaar oude Mercedes de straat in. Dus we kunnen toch nog winnen. En tja, we hebben desondanks niet gewonnen, verslagen met 2 punten verschil: Interbridge-Ruit: 89-87. Zullen we nu als een van de drie beste verliezers toch nog de kans krijgen om in de volgende ronde onze kwaliteiten te tonen? Per slot van rekening, als we naar de butlerstand kijken, dan hebben we wel gewonnen, met 9 IMPen. Maar ja, dat telt dus niet. Op naar de finale in Utrecht.

[18/12/2017]

Pelikaanhof All Stars

HK bekerteam waarschijnlijk toch door

Ons twaalftal in de hoofdklassebeker heeft afgelopen vrijdagavond in de krochten van de Leidse Pelikaanhof verloren van de Pelikaanhof All Stars. In de eerste twee ronden nam de thuisploeg een 25 IMPs voorsprong en liet Ruit niet meer ontsnappen. Uiteindelijk verloor Ruit met 111-166. Ons enige gelegenheidspaar, Arno en Arthur deden het nog het best met +26 in de butler. De bekerstaat vind je hier. Later bleek dat bij de Leidenaren een ongerechtigde speler meedeed, waarna de NBB de wedstrijd door Ruit gewonnen verklaarde. Ruit lijkt nu dus door te gaan naar de tweede ronde, maar de tegenstander kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de NBB.

[9, bijgewerkt 13/12/2017]

Pelikaanhof All Stars

HK bekerteam uitgeschakeld

Ons twaalftal in de hoofdklassebeker is vrijdagavond in de krochten van de Leidse Pelikaanhof ten onder gegaan tegen de Pelikaanhof All Stars. In de eerste twee ronden nam de thuisploeg een 25 IMPs voorsprong en liet Ruit niet meer ontsnappen. Uiteindelijk verloor Ruit met 111-166. Ons enige gelegenheidspaar, Arno en Arthur deden het nog het best met +26 in de butler. De bekerstaat vind je hier.

[9/12/2017]

NBB-beker

NBB bekerteam nipt uitgeschakeld

Ons twaalftal in de NBB beker is vandaag nipt uitgeschakeld door het tweede team van bekerhouder Het Onstein uit Vorden. Ruit nam de eerste ronde brutaal een 25 IMPs leiding, maar in de tweede ronde maakte ’t Onstein dat weer ongedaan en daarna liep ’t Onstein beetje bij beetje een beetje uit. Uiteindelijk verloor Ruit met 150-162. De bekerstaat vind je hier.

[3/12/2017]

Elffersbeker

Kleine nederlaag derde Elffersteam

In de Elffersbeker heeft ons derde team gisteren een kleine nederlaag geleden tegen het Bussumse DCB. In een volgepakt huis werd Ruit in de eerste ronde compleet onder de voet gelopen: 0-53. Ruit liet zich echter niet meteen uit het veld slaan, rechtte de ruggen en liep in de andere drie ronden steeds verder in. Maar uiteindelijk trok DCB met 95-87 toch nog aan het langste eind. Wellicht is de nederlaag met 8 IMPen nog klein genoeg om als één van de drie beste verliezers verder te bekeren. De andere Elffersbekerteams gaan op 16 december naar Arnhem en op 9 januari naar Castricum. Veel succes daar!

[1/12/2017]

Jacques Edwin ORPK

Edwin en Jacques winnen 2e voorronde ORPK

Edwin en Jacques hebben met een score van 66,5% (voor handicap-correctie) ruimschoots de tweede ORPK voorronde gewonnen. Zij bleven Conchita en Ruurd (60,5%), Han en Erik (60,2%) en nog 45 paren voor. Ditmaal plaatsten de eerste acht paren zich voor de finale op zondagmiddag 18 maart 2018. Andere kansen om je daarvoor te plaatsen heb je nog op 11 januari en 1 maart. Meer over het ORPK lees je hier.

[18/11/2017]

ORPK

Komende donderdag ORPK

Op donderdag 16 november spelen we de tweede voorronde van het ORPK. Dan is er weer wijn te verdienen en plaatsing voor de finale op zondag 18 maart 2018. Andere kansen om je te plaatsen zijn nog op 11 januari en 1 maart. Ben jij nog op zoek naar een partner? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[15/11/2017]

Elffersbeker

Loting bekertoernooien

De NBB heeft de loting voor de diverse bekertoernooien verricht. In de NBB-beker treft Ruit een uitwedstrijd uit tegen het tweede team van bekerhouder Het Onstein uit Vorden. In de hoofdklassebeker gaat Ruit naar Leiden voor een bezoek aan de Pelikaanhof All Stars, dat ons vorig seizoen nog met 24 IMPen versloeg. In de Elffersbeker heeft Ruit weer drie teams. Ruit 1 en 2 lootten uit, tegen Bricas in Castricum en Interbridge uit Arnhem. Alleen ons derde Elffersbekerteram begint thuis en wel tegen het Bussumse DCB. Alle teams veel succes!

[13/11/2017]

ALV 2017

Thilo krijgt Hunebedtrofee 2017

Gisteren heeft de NBB Thilo onderscheiden met de Hunebedtrofee 2017 voor zijn werk aan de NBB clubranking, een systeem vergelijkbaar met de Ruit rating, dat inmiddels in het NBB rekenprogramma is ingebouwd. Van harte gefeliciteerd! De hunebedtrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van de bridgesport.

[5/11/2017]

ALV 2017 ALV

Rustige ALV

Weliswaar was de Algemene Ledenvergadering met circa 100 deelnemers ook dit seizoen weer druk bezocht, het was toch een van de rustige ledenvergaderingen in onze historie. Een teken dat de leden tevreden zijn. Er waren geen heikele punten, de contributie blijft 60 euro en de vergadering kon na een kwartier worden gesloten. Een verslag vind je binnenkort hier bij alle voorgaande (voor zover bekend).

[27/10/2017]

ALV

26 oktober ledenvergadering

Op donderdag 26 oktober houden we voorafgaand aan de clubavond onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Die begint om half acht. De agenda vind je hier.

[21/10/2017]

Gerrit-Jan en Hanneke Förch

ORPK

Hanneke en Gerrit-Jan Förch winnen 1e voorronde ORPK

De eerste ORPK voorronde van het nieuwe seizoen is gewonnen door Hanneke en Gerrit-Jan Förch met een score van 68,7% (voor handicap-correctie). Zij bleven daarmee Jaap en Pieter (67,7%) en Richard en Mascha (65,7%) en nog 51 paren voor. Ditmaal plaatsten de eerste negen paren zich voor de finale op zondagmiddag 18 maart 2018. Andere kansen om je daarvoor te plaatsen heb je op 16 november, 11 januari en 1 maart. Meer over het ORPK lees je hier.

[20/10/2017]

ORPK

Komende donderdag ORPK

Op donderdag 19 oktober spelen we de eerste voorronde van het ORPK. Dan is er weer wijn te verdienen en plaatsing voor de finale op zondag 18 maart 2018. Andere kansen om je te plaatsen zijn nog op 16 november, 11 januari en 1 maart. Ben jij nog op zoek naar een partner? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[16/10/2017]

Ben, Stephan, Nico en Jan

Reünie Ruit 5 op de Dijk

Afgelopen zaterdag haalde Ruit 5 op de Volendamse Dijk een fraaie vierde plek. Het waas alleen niet het huidige Ruit 5, maar het team uit 2006-2007 (en daarvoor). Gefeliciteerd!

[16/10/2017]

Hans en Nico

Hans en Nico winnen Club Battle

Jullie hebben in Bridge kunnen lezen hoe Hans en Nico de tweede ronde van de NBB Club Battle bereikten door een paar van de BC Isala te verslaan. Gisteren werd Ruit plotseling verrast door de redacteur van Bridge met de mededeling dat Hans en Nico ook de tweede en derde ronde (die in november en december in Bridge zullen worden besproken) hadden gewonnen. Gefeliciteerd! Daarmee wonnen zij 250 euro tegoed bij de Bridge- en Boekenshop, waarvoor wij een mooie bestemming zullen vinden. Wil je met je partner ook eens biedspellen oefenen, kijk dan op onze service pagina en meld je voor de clubmailing aan.

[13/10/2017]

ALV

26 oktober ledenvergadering

Op donderdag 26 oktober houden we voorafgaand aan de clubavond onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Vooralsnog staan er geen andere punten op de agenda dan in voorgaande jaren, maar als je wat aan de agenda wilt laten toevoegen, laat dat ons dan even weten.

[11/10/2017]

Hans en Nico

Hans en Nico naar 2e ronde Club Battle

IJverige lezers van de Bridge hebben het al in het oktober nummer gelezen: Hans en Nico hebben de tweede ronde van de NBB Club Battle bereikt. Zij versloegen daarvoor een paar van de BC Isala met 60-46 (over 7 spellen, want spel 7 werd geannuleerd). Proficiat! In het november nummer zullen we lezen hoe het onze Ruiters in de tweede ronde vergaat. Veel succes! Wil je met je partner ook de biedspellen oefenen, kijk dan eens op onze service pagina en meld je voor de clubmailing aan.

[4/10/2017]

Buskruit

Volendamse dijk

Van kroegentochten en viertallentoernooien

De komende maanden staan er weer verscheidene leuke kroegentochten, viertallentoernooien of een combinatie daarvan op de agenda. Zin om mee te doen? Kijk dan eens in onze toernooikalender.

[25/9/2017]

Arne en Marian

Arne en Marian grootste stijgers 2016-2017

De clubrating geeft een aardige indicatie van de speelsterkte van onze leden. En zo kunnen we ook zien wie het afgelopen seizoen het meest is vooruit gegaan. Dat waren Arne en Marian met een ratingstijging van +125, op de voet gevolgd door Guus en Tjeerd met +121, Annelies met +105 en Marian Blom met +96. Eerdere ratingstijgers vind je hier.

[25/9/2017]

Elsbeth en Mark

Witte Ruithuis

Elsbeth & Mark winnen Witte Ruithuis trofee

De Open Witte Ruithuis drive, waarmee Ruit traditiegetrouw het nieuwe seizoen opent, is dit jaar gewonnen door Elsbeth en Mark Uiterwijk Winkel met een score van 65,4%. Zij bleven daarmee Rudolf en Arjan (64,5%), Ton en Arno (64,2%) en nog 52 paren voor. De originele trofee, rechts op archiefbeeld, is helaas verloren gegaan, maar de replica staat binnenkort weer bij ons in de kast. Een overzicht van wie de trofee in de loop der jaren hebben gewonnen vind je hier.

[10/9/2017]

Witte Ruithuis

Open Witte Ruithuis drive

Donderdag opent Ruit traditiegetrouw het nieuwe seizoen met de Open Witte Ruithuis drive, waarmee we de verhuizing naar onze huidige speelgelegenheid vieren. Hier wordt gestreden om de felbegeerde replica van de Witte Ruithuis trofee. Eerder winnaars van deze trofee vind je hier. Ben jij de volgende in de reeks?

[3/9/2017]

verder naar archief 2016-2017

 

Laatst aangepast op 12 januari 2019.