Onze clubavond

onze clubavond Wij spelen op donderdagavonden in Het Witte Huis, IJsbaanpad 45 (zie routebeschrijving). In de zaal wordt niet gerookt. Voor RUIT-leden is de avond gratis, niet-leden zijn ook van harte welkom, maar betalen € 2,50 per avond. Het is handig als je met een partner komt, maar dat hoeft niet. Wij sluiten om 19.45 uur de inschrijving, dus als je mee wil spelen, moet je je voor die tijd via deze link of in de zaal hebben aangemeld. Het is onlangs al eens voorgekomen dat de opkomst groter was dan de zaal aan kan (zo'n 82 paren) en dan geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt. We spelen meestal 24 spellen in één groep, die wel zodanig wordt ingedeeld dat je de meeste ronden speelt tegen paren van vergelijkbare speelsterkte. Rond 23.30 uur is dan de prijsuitreiking. Wil je het zo laat niet maken, dan kan dat ook. Als je bij de inschrijving aangeeft een ronde minder te willen spelen, speel je 20 spellen en ben je zo rond 22u45 klaar.

De resultaten worden verwerkt in onze club-rating, vergelijkbaar met de Elo-rating bij schaken. Als je goed scoort gaat je rating omhoog en na een mindere avond zakt je rating weer wat. Behalve dat deze rating een goed en actueel beeld geeft van de krachtsverhoudingen binnen de club, gebruiken we die ook voor onze indeling op sterkte en om de betere spelers een handicap te geven, zoals bij go of golf. Een betere speler moet zo bij Ruit een hoger percentage scoren dan een beginner om een prijsje te winnen. De winnaars van de avond (na handicap) krijgen een prijs, meestal in de vorm van de felbegeerde Ruitbonnen. We reiken na afloop spelverdelingen uit, zodat we de spellen na afloop makkelijker met elkaar kunt analyseren. Alle uitslagen verschijnen op deze clubsite onder Uitslagen en op onze site vind je ook alle ratings en in het voorjaar de stand in onze jaarlijkse clubcompetitie.

Op de wekelijkse clubavonden organiseert RUIT ook allerlei speciale drives, zoals voorronden van de Ruitenboer en de ORPK, kerst-, verjaars-, paas- en slotdrives, uitlegavonden (waarop we minder spellen spelen, maar die met een expert nabespreken) en themadrives (waar bepaalde soorten handen geoefend kunnen worden).

 

Laatst aangepast op 31 juli 2017.