Over Ruit

clubavond in Het Witte Huis
Bridgeclub RUIT is op 1 januari 1995 opgericht door een groep jonge, enthousiaste Amsterdammers die graag beter wilden leren bridgen. RUIT besloot om haar activiteiten rookvrij te houden (toen nog niet vanzelfsprekend). In september 1995 sloot RUIT zich aan bij de Nederlandse Bridgebond (NBB). Inmiddels spelen zo’n zestien viertallen mee in de competitie van District Amsterdam, won RUIT vele jaren de landelijke niet-rokers beker voor clubs en vier maal de Elffersbeker voor spelers met minder dan 2000 NBB-ratingpunten. Bridge als denksport is voor ons een uitgangspunt. De vereniging heeft nu ruim 200 leden, waaronder meerdere bridgeleraren en gediplomeerde wedstrijdleiders. Onze clubavond is op de donderdagavond en wij gaan het hele jaar door, met uitzondering van tussen kerst en nieuwjaar.

Natuurlijk verzorgt RUIT voor de leden die dat willen ook de deelname aan de competities districtsviertallen, districtsparen en damesparen en aan de diverse NBB bekertoernooien voor acht- en twaalftallen.

Mensen die zich hierdoor aangetrokken voelen raden we aan om eens op donderdagavond mee te komen spelen. Als dit wederzijds bevalt, dan kunt u ook lid worden. De contributie bedraagt € 60 voor een seizoen (september t/m augustus). Jeugdleden (t/m 25 jaar) betalen hun leeftijd in euro’s. Daarvoor kunt u dan gratis deelnemen aan alle competitie-activiteiten. U krijgt ook het tijdschrift "Bridge" van de NBB. Voor inlichtingen, mail hierheen of zie onder Algemeen > contact.

 

Laatst aangepast op 1 mei 2018.