Español

Deutsch

Français

English

Aanmelden  Kalender  Ratings  2D  HK  1K  2K  Districtssite  Ruit-site 

Welkom op de clubsite van Bridgeclub Ruit. Wij spelen elke donderdagavond bridge in Amsterdam (IJsbaanpad 45). Kijk gerust eens op deze clubsite rond.

Jet Pasman

Voorjaarscursus op dinsdagochtend

Gerrite wees ons op een voorjaarscursus voor ambitieuse clubspelers die gegeven wordt door kernploeglid Jet Pasman op acht dinsdagochtenden van 10.00 - 13.00 uur in het Witte Huis. En daar kunnen nog een paar deelnemers bij. De lessen zijn van 30 januari t/m 20 maart en de kosten bedrage 60 euro plus een bijdrage in de 200 euro zaalhuur die over de deelnemers wordt omgeslagen. Voor meer informatie kun je het best terecht bij Jet zelf.

[15/1/2018]

Elffersbeker

Drie Elffersteams naar de tweede ronde

In de Elffersbeker zijn Ruit 2 en Ruit 3 met hun kleine verlies van -2 en -8 als twee van de drie beste verliezers geplaatst voor de tweede ronde. Het is voor het eerst sinds de teloorgang van de niet rokersbeker, dat alle drie de Ruit teams de eerste ronde overleven.

[15/1/2018]

Dorrit Wilmien

ORPK

Dorrit en Wilmien winnen 3e voorronde ORPK

Dorrit en Wilmien hebben met een score van 64,4% (voor handicap-correctie) ruimschoots de derde voorronde van het ORPK gewonnen. Zij bleven Jaap en Pieter (62,5%), Jeroen en Goan (62,3%) en nog 46 paren voor. Ditmaal plaatsten de eerste acht paren zich voor de finale op zondagmiddag 18 maart 2018. Een laatste kans om je nog daarvoor te plaatsen heb je op 1 maart.

[12/1/2018]

Elffersbeker

Elffersteam 1 door naar de volgende ronde

In de Elffersbeker nam ons eerste team het afgelopen dinsdag op tegen het team van Bricas dat voor een groot deel bestond uit de spelers die vorig jaar nog de finale hebben gespeeld. Beide teams begonnen voorzichtig wat resulteerde in rondeuitslagen van 24-22 en 13-15. Totaal gelijk dus. In de derde ronde gaf Ruit flink wat gas en sloeg een gaatje: 49-18 (totaal 86-55). De laatste ronde kon Bricas niet meer dichterbij komen (30-22) en dus heeft Ruit 1 zich met 116-77 geplaatst voor de tweede ronde. Verdere wedstrijdsdetails vind je hier.

[11/1/2018]

Aline en Wilma

23

Bezoekers winnen 23e verjaarsdrive

Ruit vierde donderdag zijn 23e verjaardag met een feestelijke drive en twee nieuwe bezoekers gingen er met de hoofdprijs vandoor: Aline Box en Wilma Hartkamp scoorden (na handicap) 63,4%, ruim meer dan René en Frits (ook 60,2%), Lucia en Han (ook 60,2%) en Josine en Peggy (58,7%), die ook in de prijzen vielen. Proficiat! Er deden 51 paren mee. De komende weken spelen we weer butler.

[5/1/2018]

Annelies

Annelies grootste stijger 2017

De clubrating geeft een aardige indicatie van de speelsterkte van onze leden. En zo kunnen we ook zien wie het afgelopen jaar de meeste progressie heeft geboekt. Dat was Annelies met een ratingstijging van +149, op gepaste afstand gevolgd door Guus met +119, Tjeerd met +104, Louis met +78 en Marja en Sonja met +73. Eerdere ratingstijgers vind je hier.

[5/1/2018]

marathon

Tweede Ruit marathon op 24 maart

Ook volgend jaar organiseert Ruit weer een bridge marathon en wel op op zaterdag 24 maart. Dan wordt er van 10u30 en 22u30 op Het Witte Huis gebridged, alleen onderbroken door een lunch en een avondmaaltijd. Hier vind je meer informatie. Ruitleden genieten 5 euro korting per persoon. Wil je meedoen? Meld je dan vast aan. Dat vindt de organisatie prettig. Vragen? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen.

[24/12/2017]

Arie en Dirk

Kerstdrive

Arie en Dirk winnen Kerstdrive

Arie en Dirk hebben afgelopen donderdag de kerstdrive gewonnen met een score, na handicap, van 62,0%. Zij bleven daarmee Machteld en Hetty (61,3%), Arie en Ron (60,2%) en nog 50 paren voor en mochten daarom als eerste van de door Iris rijkelijk gevulde prijzentafel kiezen. Ook in de uitslag voor handicap waren Arie en Dirk de sterksten (65,5%). Gefeliciteerd!

[22/12/2017]

La Pinède

Arne en Marian

Bridgen in de Drôme aan de Drôme

Arne en Marian wezen ons al eerder op deze mooie combinatie van er even tussenuit en bridgen: camping la Pinède in zuidoost Frankrijk. En ook in 2018 kun je hier weer de hele maand juni bridgen. Campingeigenaars zijn zelf fervente kaarters en doen er van alles aan om het de bridgers naar de zin te maken. Ook de bridgeleiding is reuze aardig en goed. Meer informatie vind je hier.

Meer bridge-ideeën kun je vinden in het linker menu onder Kalender.

[18/12/2017]

Elffersbeker

Elffersteam 2 op het nippertje verloren

In de Elffersbeker heeft ook ons tweede team nipt verloren en wel van Interbridge uit Arnhem. Een verslag van wpc Els Hamer: Met z’n 8’en naar Arnhem. Zaterdag 16 december. Vol goede hoop, natuurlijk. We werden ontvangen in een gezellig bridgehonk: de DenkTank. Biedingboxen die opzij aan de tafels zijn gemonteerd, lampenkappen gemaakt van NBB-bridgekaarten en een plezierige sfeer die uitnodigt om na de wedstrijd te blijven hangen. En dan staat ons geheime wapen met panne in de buurt van Utrecht. Dat dreigt een bij voorbaat verloren wedstrijd te worden. Maar heus, precies 2 minuten voor de deadline draait de 20 jaar oude Mercedes de straat in. Dus we kunnen toch nog winnen. En tja, we hebben desondanks niet gewonnen, verslagen met 2 punten verschil: Interbridge-Ruit: 89-87. Zullen we nu als een van de drie beste verliezers toch nog de kans krijgen om in de volgende ronde onze kwaliteiten te tonen? Per slot van rekening, als we naar de butlerstand kijken, dan hebben we wel gewonnen, met 9 IMPen. Maar ja, dat telt dus niet. Op naar de finale in Utrecht.

[18/12/2017]

Parkeren

Vandalisme noopt pachter parkeerbeleid te wijzigen

De pachter van het Witte Huis heeft de afgelopen jaren veel last gehad van vandalisme aan de slagboom bij de parkeerplaats. Die wordt telkenmale onklaargemaakt of zelfs doorgezaagd. Omdat hij vermoedt dat dat vooral gebeurt door mensen die de parkeerplaats zonder uitrijmunt niet kunnen verlaten, heeft hij onlangs het parkeerbeleid gewijzigd: Je moet een parkeermuntje aanschaffen als je de parkeerplaats binnenrijdt. Wij (en ook de pachter) vinden het jammer dat dat zover moest komen en het is natuurlijk onhandig dat je eerst in het Witte Huis een muntje moet ophalen voordat je de parkeerplaats op kunt rijden. Maar we hopen dat we hieraan zullen kunnen wennen (en waar nodig de clubavond ervoor al een muntje kunnen aanschaffen).

[13/12/2017]

Pelikaanhof All Stars

HK bekerteam waarschijnlijk toch door

Ons twaalftal in de hoofdklassebeker heeft afgelopen vrijdagavond in de krochten van de Leidse Pelikaanhof verloren van de Pelikaanhof All Stars. In de eerste twee ronden nam de thuisploeg een 25 IMPs voorsprong en liet Ruit niet meer ontsnappen. Uiteindelijk verloor Ruit met 111-166. Ons enige gelegenheidspaar, Arno en Arthur deden het nog het best met +26 in de butler. De bekerstaat vind je hier. Later bleek dat bij de Leidenaren een ongerechtigde speler meedeed, waarna de NBB de wedstrijd door Ruit gewonnen verklaarde. Ruit lijkt nu dus door te gaan naar de tweede ronde, maar de tegenstander kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de NBB.

[9, bijgewerkt 13/12/2017]

Hoe hoort het?

Hoe hoort het eigenlijk?

Voor wie het nog niet gezien heeft: Op de site van de NBB staat al ruim een maand een 22-minuten durend filmpje van district Den Haag met veelvoorkomende, merendeels kleine en onbewuste, overtredingen met een duidelijke uitleg hoe het wèl hoort. Voor arbiters al dan niet in spe een hele uitdaging om te analyseren hoeveel onregelmatigheden zij zien. Maar ook voor andere bridgers heel leerzaam. Veel kijkplezier!

[7/12/2017]

NBB-beker

NBB bekerteam nipt uitgeschakeld

Ons twaalftal in de NBB beker is vandaag nipt uitgeschakeld door het tweede team van bekerhouder Het Onstein uit Vorden. Ruit nam de eerste ronde brutaal een 25 IMPs leiding, maar in de tweede ronde maakte ’t Onstein dat weer ongedaan en daarna liep ’t Onstein beetje bij beetje een beetje uit. Uiteindelijk verloor Ruit met 150-162. De bekerstaat vind je hier.

[3/12/2017]

Elffersbeker

Kleine nederlaag derde Elffersteam

In de Elffersbeker heeft ons derde team gisteren een kleine nederlaag geleden tegen het Bussumse DCB. In een volgepakt huis werd Ruit in de eerste ronde compleet onder de voet gelopen: 0-53. Ruit liet zich echter niet meteen uit het veld slaan, rechtte de ruggen en liep in de andere drie ronden steeds verder in. Maar uiteindelijk trok DCB met 95-87 toch nog aan het langste eind. Wellicht is de nederlaag met 8 IMPen nog klein genoeg om als één van de drie beste verliezers verder te bekeren. De andere Elffersbekerteams gaan op 16 december naar Arnhem en op 9 januari naar Castricum. Veel succes daar!

[1/12/2017]

Jacques Edwin ORPK

Edwin en Jacques winnen 2e voorronde ORPK

Edwin en Jacques hebben met een score van 66,5% (voor handicap-correctie) ruimschoots de tweede ORPK voorronde gewonnen. Zij bleven Conchita en Ruurd (60,5%), Han en Erik (60,2%) en nog 45 paren voor. Ditmaal plaatsten de eerste acht paren zich voor de finale op zondagmiddag 18 maart 2018. Andere kansen om je daarvoor te plaatsen heb je nog op 11 januari en 1 maart. Meer over het ORPK lees je hier.

[18/11/2017]

ALV 2017

Thilo krijgt Hunebedtrofee 2017

Gisteren heeft de NBB Thilo onderscheiden met de Hunebedtrofee 2017 voor zijn werk aan de NBB clubranking, een systeem vergelijkbaar met de Ruit rating, dat inmiddels in het NBB rekenprogramma is ingebouwd. Van harte gefeliciteerd! De hunebedtrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van de bridgesport.

[5/11/2017]

ALV 2017 ALV

Rustige ALV

Weliswaar was de Algemene Ledenvergadering met circa 100 deelnemers ook dit seizoen weer druk bezocht, het was toch een van de rustige ledenvergaderingen in onze historie. Een teken dat de leden tevreden zijn. Er waren geen heikele punten, de contributie blijft 60 euro en de vergadering kon na een kwartier worden gesloten. Een verslag vind je binnenkort hier bij alle voorgaande (voor zover bekend).

[27/10/2017]

Gerrit-Jan en Hanneke Förch

ORPK

Hanneke en Gerrit-Jan Förch winnen 1e voorronde ORPK

De eerste ORPK voorronde van het nieuwe seizoen is gewonnen door Hanneke en Gerrit-Jan Förch met een score van 68,7% (voor handicap-correctie). Zij bleven daarmee Jaap en Pieter (67,7%) en Richard en Mascha (65,7%) en nog 51 paren voor. Ditmaal plaatsten de eerste negen paren zich voor de finale op zondagmiddag 18 maart 2018. Andere kansen om je daarvoor te plaatsen heb je op 16 november, 11 januari en 1 maart. Meer over het ORPK lees je hier.

[20/10/2017]

Ben, Stephan, Nico en Jan

Reünie Ruit 5 op de Dijk

Afgelopen zaterdag haalde Ruit 5 op de Volendamse Dijk een fraaie vierde plek. Het waas alleen niet het huidige Ruit 5, maar het team uit 2006-2007 (en daarvoor). Gefeliciteerd!

[16/10/2017]

Hans en Nico

Hans en Nico winnen Club Battle

Jullie hebben in Bridge kunnen lezen hoe Hans en Nico de tweede ronde van de NBB Club Battle bereikten door een paar van de BC Isala te verslaan. Gisteren werd Ruit plotseling verrast door de redacteur van Bridge met de mededeling dat Hans en Nico ook de tweede en derde ronde (die in november en december in Bridge zullen worden besproken) hadden gewonnen. Gefeliciteerd! Daarmee wonnen zij 250 euro tegoed bij de Bridge- en Boekenshop, waarvoor wij een mooie bestemming zullen vinden. Wil je met je partner ook eens biedspellen oefenen, kijk dan op onze service pagina en meld je voor de clubmailing aan.

[13/10/2017]

Buskruit

Volendamse dijk

Van kroegentochten en viertallentoernooien

De komende maanden staan er weer verscheidene leuke kroegentochten, viertallentoernooien of een combinatie daarvan op de agenda. Zin om mee te doen? Kijk dan eens in onze toernooikalender.

[25/9/2017]

Arne en Marian

Arne en Marian grootste stijgers 2016-2017

De clubrating geeft een aardige indicatie van de speelsterkte van onze leden. En zo kunnen we ook zien wie het afgelopen seizoen het meest is vooruit gegaan. Dat waren Arne en Marian met een ratingstijging van +125, op de voet gevolgd door Guus en Tjeerd met +121, Annelies met +105 en Marian Blom met +96. Eerdere ratingstijgers vind je hier.

[25/9/2017]

Elsbeth en Mark

Witte Ruithuis

Elsbeth & Mark winnen Witte Ruithuis trofee

De Open Witte Ruithuis drive, waarmee Ruit traditiegetrouw het nieuwe seizoen opent, is dit jaar gewonnen door Elsbeth en Mark Uiterwijk Winkel met een score van 65,4%. Zij bleven daarmee Rudolf en Arjan (64,5%), Ton en Arno (64,2%) en nog 52 paren voor. De originele trofee, rechts op archiefbeeld, is helaas verloren gegaan, maar de replica staat binnenkort weer bij ons in de kast. Een overzicht van wie de trofee in de loop der jaren hebben gewonnen vind je hier.

[10/9/2017]

Lucia en Han

klumpkes

Lucia en Han winnen klumpkesdrive

Lucia en Han hebben afgelopen zaterdag de 23e klumpkesdrive in Liempde gewonnen. Met een score van 68,1% bleven zij de nummer 2 een dikke 3% voor. Gefeliciteerd! Er deden 194 paren mee.

[25/8/2017]

Annelies en Els

Annelies en Els winnaars tuinendrive

Els Hamer en Annelies hebben deze week de tuinendrive gewonnen, een viertallentoernooi met elke ronde een ander nevenpaar. Zij wisten enkele gerenommeerde paren aan hun zegekar te binden. Proficiat!

[18/8/2017]

Scheurkalender 2018

Ruitbonnen

Scheurkalender 2018

De bekende Bridge Beter Scheurkalender, met voor elke dag een bridgepuzzel, is nu alweer verkrijgbaar. Voor slechts 5 ruitbonnen is ie van jou. Als je er eentje wilt bestellen, meld dat ons dan even via de mail. Waar je je ruitbonnen nog meer voor kunt inzetten vind je onder het kopje Over Ruit / Ruitbonnen in het linker menu.

[31/7/2017]

Cas Korver

Hannie Crijns overleden

Ons bereikte het droevige bericht dat Hannie Crijns afgelopen week is overleden. Zij was sinds 2013 lid van Ruit en is 82 jaar geworden. Wij wensen haar familie en (bridge)vrienden veel sterkte.

[25/7/2017]

Lucia en Han

Mooi resultaat Lucia en Han in Biarritz

Onze Baskische correspondent meldt ons een mooi resultaat van Lucia en Han in Biarritz. Daar zijn zij afgelopen weekend in een sterk internationaal veld met 57,5% 15e geworden bij de open paren. Gefeliciteerd!

[15/7/2017]

Ruit bibliotheek

Bennekomse BC

Nieuwe aanwinsten bibliotheek

Onze leden kunnen beschikken over de vele bridgeboeken uit de Ruit bibliotheek, ooit begonnen uit de nalatenschap van ons lid van het eerste uur Kees Muijsert. Onlangs heeft de Bennekomse Bridgeclub zijn collectie bridgeboeken aan Ruit aangeboden. Wij zijn hen daarvoor zeer erkentelijk. De boeken zullen geleidelijk aan onze catalogus worden toegevoegd, maar als je belangstelling hebt voor een bepaald boek, laat het ons dan even weten.

[15/6, aangepast 11/7/2017]

zomerdrive 2016

Zomerdrives gaan weer van start

In de maanden juli en augustus organiseert Ruit weer de traditionele zomerdrives. We spelen dan weer butler en bij zwoel weer ook op het terras.

[2/7/2017]

Albert Lust Peter Berkhout

Albert en Peter winnen de slotdrive

De jaarlijkse slotdrive is dit seizoen gewonnen door Albert en Peter met een score (na handicap) van 64,6%. Tweede werden Jeannette en Gerrite met 62,2% en het brons was voor onze gasten Rob Muller en Arie Beukers met 60,7%. Gefeliciteerd! Er dezen 49 paren mee.

[30/6/2017]

Edwin, Elsbeth en Louis

Elsbeth en Louis winnen clubparencompetitie, maar …

Met een score van 58,1% hebben Elsbeth en Louis het Ruit parenkampioenschap gewonnen. Maar de individuele hoofdprijs ging naar Edwin, die met hulp van met name Roland een gemiddelde van 59,0% over de 7 beste scores haalde. Tweede werden Ellen en Guido (57,28% als paar) en Pieter van Engen (57,29% individueel). In de categorie “2e klasse en lager” waren Erna (56,24%) en Annelies (56,19%) de uitblinkers. Van degenen die alle elf de avonden hebben meegespeeld haalde Ben van Herk het hoogste gemiddelde. De complete eindstand vind je hier en eerdere kampioenen hier.

[30/6/2017]

district Amsterdam

Districtsnieuwbrief 2017-2018

District Amsterdam heeft de nieuwsbrief 2017-2018 gepubliceerd. Daarin vind je belangrijke informatie over de competities en drives die het district het komende seizoen gaat organiseren. Van de districtsviertallencompetitie zijn de speelweken al vastgesteld. Die vind je op onze viertallenpagina. De precieze data worden pas bekend als de teams zijn ingeschreven en ingedeeld. Wil je aan de viertallencompetitie meedoen, geef dat dan door aan Edwin, dan kijkt hij wat de mogelijkheden zijn. En je vindt er ook informatie over de parencompetities van komend seizoen.

[20/6/2017]

Ruit 9: Ed, Dymphna, Hans, Daan, Erna en Nico

Ruit 9 viert promotie

Ruit 9, in februari kampioen in de tweede klasse, heeft onlangs die promotie gevierd. We zien op de foto v.l.n.r. Ed, Dymphna, Hans, Daan, Erna en Nico. Hoe onze viertallen dit seizoen geëindigd zijn vind je hier.

[19/6/2017]

bridgedrive Speulderbos

Speulderbos

Heerlijk weekend in Garderen

Onze weekendcommissie organiseerde afgelopen weekend een druk programma naar Garderen op de Veluwe. Na de lunch op de zaterdag trokken de meesten op de fiets naar bos en hei en naar de plaatselijke zandsculpturen. Het bridgen was in twee sessies verdeeld waarin alle paren alle andere paren tegenkwamen, want het hoofddoel van het weekend was toch om elkaar beter te leren kennen. En dat is prima gelukt. Je vindt hier nog veel meer over dit weekend (en eerdere), zoals uitslagen en foto's.

[13, aangepast 14/6/2017]

Ruit 5: Pieter, Jaap, Els en Virginie

Ruit 5 naar de hoofdklasse

Omdat er dit jaar weinig Amsterdamse teams uit de tweede divisie degradeerden, kregen de nummers twee van de eerste klasse een kans om onderling uit te maken wie de extra plaats in de hoofdklasse zou bemachtigen. Ruit 5 (Pieter, Jaap, Els en Virginie, met Mieke als invaller) liet er geen gras over groeien en wonnen de beslisingswedstrijd tegen Himbuv 3 met 18-2. Gefeliciteerd!

[8/6/2017]

Peter en Jeroen

Peter en Jeroen gepromoveerd

Peter en Jeroen zijn afgelopen zondag gepromoveerd naar de tweede divisie paren. In de promotiewedstrijd van de Hoofdklasse paren over 46 spellen eindigden ze met 55,8% op de vierde plek van de 24. De eerste zes promoveren. Proficiat!

[22/5/2017]

Hiske en Gerrite

Hiske en Gerrite 7e in Purmerend

Gerrite en Hiske zijn afgelopen zaterdag met 62,5% zevende geworden in een veld van 160 paren in het door de BC Pubriso georganiseerde Koemarkttoernooi in Purmerend. Gefeliciteerd!

[12/5/2017]

Arno en Dirk

Arno en Dirk winnen Ruitenboer

Onze mede-oprichter Arno de Keizer heeft zondag met Dirk van der Meulen de finale van het Ruitenboer toernooi gewonnen. Gefeliciteerd!

[9/5/2017]

Anita en Wil

Reina Thilo

Weer Ruitsucces in Abcoude

Nadat Machteld en Karin vorig jaar de eerste kroegendrive van Abcoude hadden gewonnen, werd die eer ditmaal behaald door Wil. Hij haalde met Anita Kastelein een score van 69,5%. Reina en Thilo werden vierde. Proficiat! De organisatie, in handen van De Hulksbrug kon tevreden terugkijken op een veld van 110 paren, waarvan 5½ van Ruit.

[1/5/2017]

Herman en Edwin

Herman en Edwin handhaven zich

Edwin en Herman hebben zich dit weekend veilig gespeeld in de meesterklasse paren. Merel en Roland, vorig jaar nog glansrijk gepromoveerd, redden dat helaas niet. In de eerste divisie wisten Lucia en Han zich te handhaven en Ellen en Guido deden hetzelfde in de tweede divisie. En dat is wel zo handig nu het steeds afgelasten van de districtsparencompetitie de weg terug wegneemt.

[23/4/2017]

Ruit in Islantilla

Arne en Marian

Ruit succesvol in Spanje

Een flinke delegatie van Ruit was de afgelopen week te vinden in het Spaanse (Islantilla (tussen Faro en Cádiz). Heel gezellig, daar. Marian en Arne werden met 59,6% tweede in de A-lijn en Gerrite en Annelies wonnen met 61,2% de B. Gefeliciteerd! Een uitgebreid verslag kun je hier lezen (daar een beetje omlaag scrollen).

[16/4/2017]

Ben en Jacques

Yvonne en Marion

Ben en Jacques winnen paasdrive

Afgelopen donderdag organiseerde Ruit weer een paasdrive, rijkelijk versierd door Iris. Ben en Jacques wisten na het ORPK ook deze prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Zij scoorden (na handicap) 62,8% en bleven daarmee Yvonne en Marion (62,1%), Edwin en Herman (60,3%) en nog 47 paren voor. Proficiat! De complete uitslag (voor handicap) vind je hier en die na handicap hier.

[14/4/2017]

clubavond in Het Witte Huis

Recordlijntje

Trouwe lezers van deze rubriek wezen mij erop dat zij de melding van een record misten. En inderdaad, afgelopen week hadden wij met 70 paren het drukste clublijntje ooit. Niet de drukste clubavond (167 bezoekers), want toen waren er ook externe wedstrijden. Het vorige record stond op 64 paren en dateerde van op één dag na één jaar eerder. Ruit streeft ernaar om met alle paren in één lijn te spelen, maar vooralsnog kan het NBB rekenprogramma geen lijnen van meer dan 60 paren aan.

[14/4/2017]

Peter en Pieter

Jan en Ben

Peter en Pieter 2e in halve finale ruitenB

In de Amstelveense halve finale van het Ruitenboer toernooi zijn Peter en Pieter met 62,2% tweede geworden. Zij plaatsten zich voor de finale op zondag 7 mei. Ook de elfde plek van Jan en Ben was genoeg voor plaatsing. Gefeliciteerd! De complete uitslag vind je hier.

[9/4/2017]

Guido en Ellen

Dirk en Arie

Ellen en Guido afgetroefd in Zaanstad

Het is Ellen en Guido net niet gelukt om drie keer op rij het Open Bridgekampioenschap van Zaanstad te winnen. Weliswaar haalden ze net als vorig jaar een score van dik in de 60%, maar ditmaal was er meer dan 70% nodig om te winnen. Dirk en Arie werden met 61,3% derde. Gefeliciteerd!

[9/4/2017]

Hanny en Vera

Bep Vriend bokaal 2016 nr1

Hanny en Vera veroveren Bep Vriend bokaal

Afgelopen zondag hebben Hanny en Vera de Bep Vriend bokaal gewonnen. Scores van 59,5% en 51,6% in de vierde en vijfde zitting bleken ruim voldoende om de leiding In het eindklassement te behouden. Gefeliciteerd! Titelhouders Hannie en Hiske werden ditmaal derde. Er deden ditmaal 31 paren mee, waarvan 6 van Ruit.

[4/4/2017]

Jacques en Ben

ORPK

Jacques en Ben winnen ORPK

Jacques en Ben hebben afgelopen zondag het ORPK gewonnen. Gedeeld tweede en derde werden Dirk en Arie en Herman en Edwin. Gefeliciteerd!

Eerdere winnaars waren Hanny Vroom en Vera Fellinga (2010), Arie en Dirk (2011), Henk Waal en Olaf Koster (2012), Edwin en Herman (2013), Elsbeth en Louis (2014) en Jan en Ben (2015) en Mieke en Ton (2016).

[20/03/2017]

Roland

Roland achtste bij NK mixed

Roland is vandaag met Doris van Delft dankzij een goede het laatste zitting achtste geworden bij het NK mixed. Ook de andere Ruitparen, Mieke en Ton (15e met 53,8%), Hiske en Peter (17e met 53,2%) en Ellen en Guido (18e met 52,8%) scoorden bovengemiddeld. Proficiat!

[12/3/2017]

Arne en Marian

Dirk en Arie

Arne en Marian winnen marathon

Arne en Marian hebben zaterdag de eerste Ruit Marathon gewonnen. In de finale (spel 53 t/m 76) haalden zij 60,4%, ruim voor Kees Rentes & Willem Alink (55,8%) en Massenzio Hoogsteden & Olaf Koster (55,4%). Weliswaar zien we Edwin en Pieter Peeters nog hoger in de finale-uitslag staan, maar die voldeden niet aan de eis alle spellen meegespeeld te hebben. Arie en Dirk wonnen de B-groep. Gefeliciteerd!

[12/3/2017]

Mieke en Ton

Ellen en Guido

Mieke & Ton 2e bij halve finale NK mixed

Mieke en Ton hebben zaterdag een mooie prestatie geleverd door de middagzitting van het NK gemengde paren te winnen. Zij staan nu tweede in het algemeen klassement. Ook Ellen en Guido (7e), Merel (15e), Hiske en Peter (28e) en Roland (37e) wisten zich te plaatsen voor de finale op zondag. Veel succes!

[11/3/2017]

Arthur en Pieter

Ruiten Boer

Arthur en Pieter winnen voorronde ruitenB

Ook dit jaar organiseerde Ruit weer een voorronde van het Ruitenboer toernooi. Onze voorronde werd gewonnen door Arthur en Pieter met 66,4% voor Dirk en Arie met 66,0%, Jacques en Ben met 64,2% en 47 andere paren. Maarten Schollaart, kersvers lid van team oranje, verzorgde een boekje met spelverdelingen en deskundig commentaar. (Je moet met je mijnNBB gegevens inloggen om het boekje in te zien). De volledige uitslag vind je hier. De eerste acht paren hebben zich geplaatst voor de halve finale op zondag 9 april in Amstelveen. Van harte gelukgewenst!

[10/3/2016]

Virginie wint Kaasstad B

Kaasstad

Virginie wint B-groep Kaasstad

Goed nieuws uit Alkmaar: Daar heeft Virginie afgelopen zondag met Jeanet ter Linden de B-Groep van het Kaasstadtoernooi gewonnen. Met een score van 58,6% bleven ze de nummer twee 0,3% voor. Gefeliciteerd! De hele uitslag vind je hier.

[27/2/2017]

Erna en Annelies

ORPK

Erna en Annelies winnen 4e voorronde ORPK

Erna en Annelies hebben gisteren met een score van 59,6% (voor handicap-correctie) de laatste ORPK voorronde van het ORPK gewonnen. Gefeliciteerd! Zij bleven Pieter en Jaap (58,4%), Tineke en Els (58,3%) en 46 andere paren voor. Ditmaal plaatsten de eerste acht paren zich voor de finale op zondag 19 maart. Degenen die zich in minstens één van de voorronden voor de finale geplaatst hebben, krijgen hierover binnenkort bericht.

[24/2/2017]

Ruit 9: Ed, Erna, Dymphna, Daan en Hans. Nico ontbreekt op de foto

Ruit 9 gehuldigd

Ruit 9, bestaande uit Ed, Erna, Dymphna, Daan, Hans en Nico (die ontbreekt op de foto), was met één ronde te gaan al zeker van het kampioenschap in de tweede klasse, maar werd afgelopen donderdag door het district gehuldigd. Gefeliciteerd! Hoe onze viertallen dit seizoen geëindigd zijn vind je hier.

[20/2/2017]

Roland Merel

Merel en Roland derde in topcircuit

Merel en Roland hebben vandaag een prachtprestatie geleverd in de vierde ronde van het Witte Huis topcircuit. Tussen de nationale top werden zij daar derde. Genoeg om de finale te bereiken zal het niet zijn, maar toch gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

[11/2/2017]

Ruit 1: Peter, Louis, Elsbeth en Sjoerd viel in voor Jeroen

Ruit 3

Ruit 1 districtskampioen!

Met Sjoerd als invaller voor de herstellende Jeroen is Ruit 1 gisteren districtskampioen geworden. Ze wonnen hun laatste wedstrijd in de hoofdklasse met 17-3 van de koploper en ander concurrenten haalden niet genoeg om hun in te halen. Gefeliciteerd! Het lukte Ruit 3 echter niet om het record “degraderen uit de hoofdklasse”, met 6x al stevig in eigen hand, scherper te stellen. Het verlies van 6-14 was te slap om nog degradatiekansen te behouden. Maar tegen de concurrenten van met name USUil was gisteren ook niet meer op te boksen geweest. Achteraf bezien had Ruit 3 de degradatiekansen al in eerdere wedstrijden verspeeld. De nummer twee van de hoofdklasse, ABK4, gaat nu promotiewedstrijden spelen. Als zij die winnen, dan promoveert Ruit 5 automatisch naar de hoofdklasse en anders moet daar wellicht om gespeeld worden.

[11/2/2017]

Daan en Ed

 Hans en Nico

Ruit 9 kampioen!

Met nog één ronde te gaan in de tweede klasse A is Ruit 9, bestaande uit Daan, Ed, Erna, Dymphna, Hans en Nico, al niet meer in te halen voor de concurrentie. Een 19-1 overwinning bij Pegasus 8 afgelopen vrijdag stelde het kampioenschap zeker. Gefeliciteerd!

[9/2/2017]

Double dummy solver

Double dummy solver

 

Op onze clubavond delen we na afloop spelverdelingen uit, waarop dan ook is aangegeven hoeveel slagen elke speler had kunnen halen als beide partijen optimaal spelen, maar wel met open kaarten. In praktijk weet je lang niet altijd of je een snit moet nemen en over welke speler, maar met open kaarten heb je die kennis wel. Mocht je benieuwd zijn welk af- en tegenspel tot het optimale resultaat leidt (of de papieren spelverdeling niet meegenomen hebben), dan is het goed om de weg te weten naar de Double dummy solver.

Andere diensten waarmee we onze leden hopen ten dienste te zijn kun je vinden in het linker menu onder Service.

[9/2/2017]

Ruit 8: Arjan, Dominique, YungYang, Riëtte, Jacqueline en Wytze

Ruit 5: Pieter, Jaap, Els en Virginie

Ruit 8 redt zich

In de laatste ronde van de 1e klasse A. heeft Ruit 8 zich dankzij een 14-6 overwinning op Himbuv 4 veilig gespeeld. Ook Ruit 5 won met 14-6, van USUil 4, maar raakte de eerste plaats kwijt aan ABK 5. Volgens het district is een tweede plaats ook belangrijk, maar wat dat precies betekent is nog niet duidelijk.

[9/2/2017]

La Pinède

Arne en Marian

Bridgen in de Drôme aan de Drôme

Een reistip van Arne en Marian: Zoek je wel een mooie combinatie van er even tussenuit en bridgen, denk dan eens aan camping la Pinède in zuidoost Frankrijk. Je kunt hier de hele maand juni bridgen (maar dan mis je wel het Ruit weekend op 10 en 11 juni). Campingeigenaars zijn zelf fervente kaarters en doen er van alles aan om het de bridgers naar de zin te maken. Ook de bridgeleiding is reuze aardig en goed. Meer informatie vind je in deze folder of op hun site.

Meer ideeën voor bridge-activiteiten kun je vinden in het linker menu onder Kalender.

[2/2/2017]

Merel

Merel talent van het jaar

Merel is afgelopen zondag gehuldigd als talent van het jaar. Haar vijfde plaats op het NK gemengde paren, brons op het Europese jeugdkampioenschap en goud op het wereldkampioenschap jeugd in Salsomaggiore gaven voor de jury de doorslag. Gefeliciteerd!

[31/1/2017]

Herman en Edwin

Herman en Edwin gepromoveerd

Edwin en Herman, spelend voor Hok 2, zijn afgelopen zaterdag gepromoveerd naar de eerste divisie. Zij eindigde hun poule met een 20-0 overwinning in stijl. Pegasus2, met Han Begas in de gelederen, werd uiteindelijk vierde. Gefeliciteerd! Een overzicht van onze leden die voor andere clubs uitkomen, vind je hier.

[29/1/2017]

Ton en Mieke

Chris en Vivianne

Ton en Mieke winnen de Bosdrive

De twaalfde Amsterdamse Bosdrive is afgelopen zondag een prooi geworden voor Ton en Mieke met een score van 66,8%. Vivianne werd met Chris van Eck met 62,6% derde. Proficiat! Er deden 48 paren mee, waarvan 8 van Ruit.

[22/1/2017]

Bas en John

22

Bas en John winnen 22e verjaarsdrive

Bas en John hebben afgelopen donderdag Ruits 22e verjaarsdrive gewonnen. Met een score (na handicap) van 62,9% bleven zij Karen en Hannah, Elly en Ben (beiden 60,8%), Pieter en Jaap (60,2%) en nog 52 paren voor. Proficiat! De komende weken spelen we weer butler.

[6/1/2017]

Jeroen Wieland

Jeroen haalt wedstrijdleiders diploma

Er is weer goed nieuws voor ons technisch kader, want Jeroen heeft samen met 6 anderen, waaronder ook onze gewaardeerde districtscompetitieleider, het diploma voor wedstrijdleider gehaald. Proficiat! Ook eens kijken wat voor beproevingen de kandidaten moest doorstaan? Lees dan eens de vragen en antwoorden.

[26/11/2016]

clubavond in Het Witte Huis

Drukke week

Vorig jaar oktober kende Ruit met 167 bezoekers de drukste clubavond ooit. Daarom hebben wij onze viertallen gestimuleerd om op dinsdag of woensdag hun thuiswedstrijden te gaan spelen. Dat dat wel nodig was, bleek afgelopen week: Toen telde onze clubavond 136 bezoekers. Als niet zes viertallenwedstrijden op de dinsdag en woensdag vooruit gespeeld waren, hadden die er niet meer bij gepast.

[6/11/2016]

Defibrillator

AED

Defibrillator

De tennis-, bridgeclubs uit Het Witte Huis hebben onlangs samen met Alex een Automatische Externe Defibrillator (AED) aangeschaft, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. We hopen die niet nodig te hebben, maar als dat wel het geval is, is het handig als zoveel mogelijk mensen weten waar hij hangt. En dat is boven de piano. Ook zouden we graag weten wie hem kunnen bedienen. Dus als je dat kan (en wilt), zou je het ons dan willen laten weten?

[28/10/2016]

ALV 2015 ALV

ALV in de open lucht

De Algemene Ledenvergadering - doorgaans in september – kon dit jaar zelfs buiten worden gehouden. Er waren zo’n 90 leden op afgekomen. Omdat we dit jaar wat vroeger waren begonnen (half acht) lukte het Josine zelfs om voor achten af te ronden, zodat we nog een volledige clubavond konden spelen (ook grotendeels buiten). Hier vind je een verslag van de ALV.

[16, bijgewerkt 19/9/2016]

NBB clubbattle

Bied mee met de NBB Clubbattle

Bridge is 2016 begonnen met een nieuwe rubriek, de NBB clubbattle. Een leuke service daarbij is dat de deelnemende clubs vooraf de biedhanden toegestuurd krijgen. Ruit verspreidt die dan zo’n twee weken voor het verschijnen van het betreffende nummer aan degenen die zich hier ervoor opgegeven hebben (o.v.v. de naam van je partner en eventuele voorkeur voor Oost of West). Het is mooi materiaal om het bieden te oefenen met je partner. Je hebt dan een paar weken de tijd om de handen al dan niet via de mail met je partner te bieden voordat je in Bridge de waarderingen kunt lezen. En dit geeft je ook de mogelijkheid om lastige biedsituatie met de andere Oost- (of West-)spelers te bespreken.

[13/2/2016]

clubavond in Witte Huis

Recordseizoen qua opkomst

Op onze zomerdrive afgelopen donderdag waren 53 paren afgekomen. Dat was voldoende om het seizoenomkomstrecord van 5502 bezoekers uit 2013-2014 te verbreken. Deze bezoekers waren, afgezien van tegenstanders in de viertallen- en bekercompetities, 350 verschillende personen, waarvan 67 nog niet eerder in onze clublijn hadden gespeeld. De helft daarvan is daarna al minstens één keer teruggekomen en 9 besloten al lid te worden. En daar is de club erg blij mee. Meer statistieken vind je hier.

[31/7/2015]

Emma de Ruiter

Ruit passeert 200-leden-grens

Op onze pagina Clubgegevens noteert Ruit vandaag voor het eerst 200 leden. Het 200e lid werd Emma de Ruiter, die ons eerste team komt versterken (want Carla Groenland gaat in Engeland studeren). Veel succes! Op de een of andere manier trekt Ruit veel leden aan die (de) Ruiter heten. Emma is de vijfde.

Meer statistieken vind je hier.

[25/7/2015]

Ratings

Rating stastistieken

Dat wij aan het eind van de clubavond de nieuwe ratings op het prikbord hangen, wisten jullie natuurlijk wel. Maar dat je ze op onze site de historie vanaf 2000 kunt terugzien is minder bekend. Onlangs heeft Jeroen de statistieken verder uitgebreid. Klik maar eens hier en vervolgens op [Alle uitslagen op datum, resultaten en berekeningen]. Er verschijnt dan een drieluik. In het Linker deel kun je je naam invullen en dan zie je de ontwikkeling van je rating sinds 2000 grafisch weergegeven en ook voor paren en butler apart. In het Middelste deel kun je een datum selecteren waarvan je de uitslag wilt zien. En in het Rechter deel kun je voor een te kiezen wedstrijdvorm en over een te kiezen periode zien van wie de rating hoeveel gestegen is.

[25/5/2015]

Ledenlijst

Onze ledenlijst raadplegen

Regelmatig bereiken ons vragen van leden hoe zij onze ledenlijst kunnen inzien. Daarvoor moet je inloggen met je NBB-nummer en met het bijbehorende wachtwoord. Dat wachtwoord verstrekken wij niet, maar kun je eenmalig aanvragen bij Mijn NBB. En met dat wachtwoord kun je vervolgens niet alleen onze ledenlijst raadplegen (mits je lid bent), maar ook bijvoorbeeld bij Ruit een partner zoeken en bij Mijn NBB je adresgegevens bijwerken of je NBB-rating of meesterpunten opvragen.

[31/8/2013]

Hans Bruijnsteen

Ruit begroet 50.000e bezoeker

Tijdens de zomerdrive vanavond werd een historische mijlpaal bereikt. Ruit begroette zijn 50.000e bezoeker. Hans Bruijnsteen bleek de gelukkige te zijn.

Meer statistieken vind je hier.

[25/7/2013]

Roland

Roland doorbreekt de 500

Roland heeft donderdag met Peter historie geschreven door als eerste door de rating-grens van 500 punten te breken. Zoals bekend zijn onze loopbriefjes zo opgesteld dat een hogere rating leidt tot sterkere tegenstanders, wat deze prestatie extra glans geeft. Gefeliciteerd! De complete ratinglijst vind je hier.

[13/4/2013]

partner zoeken

Partner zoeken?

Het is dan toch weer voorjaar aan het worden en dat is traditioneel een periode dat mensen nieuwe partnerships willen testen. Zoek je een partner voor een of meer donderdagavonden? Probeer dan eens een oproep via dit bericht. De laatste weken zijn daar ook weer regelmatig oproepen gesignaleerd waar je op in had kunnen gaan. Je vindt ook een link naar die pagina in het [Laatste nieuws] menu rechts op het scherm. Alle Ruit-leden kunnen op het bericht reageren met hun Mijn-NBB wachtwoord. Als je geen lid bent van Ruit en je zoekt een partner voor een van onze clubavonden, kun je ons altijd een mailtje sturen.

[11/4/2013]

spreiding leden

Spreiding ledenbestand

Waar wonen onze leden? Dat is misschien handig om te weten als je met dit gure weer iemand zoekt om mee mee te rijden naar de club. Een interactieve kaart vind je hier.

[23/1/2013]

Frank & Hans

Bridgebulletins op het web

De Amsterdamse bridger Frank van Wezel, ook wel eens bij Ruit op bezoek, heeft samen met Hans van de Konijnenberg een nieuwe bridgesite ontworpen vol met bridgebulletins. Daar kun je spellen van een grote hoeveelheid toernooien bestuderen. Je vindt deze leuke site hier.

Andere door ons verzamelde bridge links vind je hier.

[3/1/2013]

De Langste Adem 0

De Langste Adem 11

Ruit historie ontsloten

In ons huidige ledenbestand vinden we nog zes leden die er vanaf het allereerste begin bijwaren. Waarbij was dat dan? Om ook de nieuwere (en toekomstige) leden wat meer inzicht te geven in het ontstaan van Ruit, hebben wij hier de eerste nummers van ons clubblad «De Langste Adem» on line gezet. Behalve de clubgeschiedenis vind je er ook vermakelijke clubanekdotes en leerzame bridgetheorie, die ook vele jaren later nog goed van pas kan komen. Kijk gerust eens rond. Smaakt het naar meer? Dan gaan we ook weer eens een nieuw nummer uitgeven. Meer hierover vind je onder De Langste Adem in het menu links.

[18/4/2012]

Gids voor Bridge

 

Gids voor bridge

We spelen bridge volgens internationale spelregels. Die zijn allemaal vastgelegd in een spelregelboekje, met allemaal juridische artikelen. Geen makkelijke kost om door te lezen. Toch hoort een bridger de spelregels te kennen. Daarom heeft Rob Stravers een boekje gemaakt wat voor iedere gemakkelijk leest. Als elke bridger dat zou doen, wordt ons spel nog leuker. En het mooie is: Je kunt het boekje hier downloaden.

[1/9/2010]

 

Alert

Alerteerregels aangepast

Per 1 september veranderen de regels voor het alerteren. Belangrijke wijzigingen zijn dat niet alle doubletten meer alerteervrij zijn en dat alle niet natuurlijke biedingen onder het 4-niveau moeten worden gealerteerd. Dus ook Stayman en Jacoby. Op de site van de NBB vind je de nieuwe regels en ook een toelichting erop. Op de club zullen we vanaf vandaag al met de nieuwe regels gaan oefenen.

[20/8/2009]

 

oefeningen

Bridge oefeningen

De NBB heeft onlangs weer aan aankomende docenten een spelkennistest afgenomen. Dat levert leuk materiaal op om thuis mee te oefenen. Het is heel simpel: Eerst maak je de oefeningen en daarna kijk je hier of je ze allemaal goed had. Veel plezier & succes!

[8/6/2009]

Edwin

Door de 500 grens

Afgelopen donderdag huldigden we het eerste clublid dat 500 clubavonden heeft bezocht. Edwin stond al een paar weken op 499 en zag Guido intussen gestaag naderbij komen.

De kop van de “ranglijst” per 7 augustus was: Edwin 500, Guido 495, Pieter 488, Hans 483, Elsbeth 472.

[9/8/2008]