Nieuwsarchief

2019

 

 

In Memoriam: Johanna Kahn

Vandaag kregen we het verdrietige nieuws dat Johanna Kahn zaterdagochtend 14 december is overleden.

 

Johanna is 67 jaar geworden.

 

Wij wensen haar familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

.14-12-2019

Max Leons is overleden

Vandaag is bekend geworden dat onze oud-voorzitter Max Leons is overleden. Hij is 97 jaar geworden.

02-11-2019

Verhuizing

We zijn verhuisd! Vanaf nu is onze speellocatie: Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 in Amstelveen

30-10-2019

Beginnerscursus

Eddy Mock geeft vanaf 2 september een cursus voor beginners. De twaalf lessen zijn op maandagavond van 19:30 - 22:00 uur in wijkcentrum Alleman. Dus heeft u kennissen, vrienden, kinderen, kleinkinderen, broers, zussen, neven, nichten, ouders of buren die wellicht willen leren bridgen? Laat ze contact opnemen met Eddy Mock (tel. 06 20002943 of email eddymock@gmail.com) voor meer informatie.

[02-07-2019]

Viviane en Inez winnen kroegendrive in Amstelveen

met dank aan Cor Ribbert

[28-06-2019]

Verhuisdatum bekend

Inmiddels is in overleg met de beheerder van Alleman besloten dat de verhuizing naar Alleman per 1 november 2019 is. Dat betekent dat dinsdag 5 november onze eerste speelavond op onze nieuwe locatie is.

[27-06-2019]

Nieuwe locatie

Gisteren is in overleg met de leden besloten dat we in het najaar verhuizen naar wijkcentrum Alleman. Daarmee verlaten we na bijna 16 jaar het Go Centrum. Het bestuur zal zo snel mogelijk een besluit nemen over de verhuisdatum. Daarna zullen we alle leden persoonlijk informeren.

[26-06-2019]

Andrea en Bob winnen de Visser-Bakker bokaal

Het weekend van 14 - 17 juni vertrokken een deel van onze leden naar het Limburgse Arcen voor een heerlijk bridgeweekend. Overdag genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving en 's avonds samen dineren en vervolgens bridgen. Iedere avond kende een nieuwe winnaar, vrijdag trokken Theo en Marcella aan het langste eind, zaterdag wonnen Bob en Andrea en zondag wonnen Johanna en Kitty. De wisselbokaal gaat echter naar de winnaar over drie avonden en dat waren Bob en Andrea.

 

De uitslag na drie avonden:

 

 

Invallers/partner gezocht

U heeft het deze week al in de nieuwsbrief kunnen lezen, het bekende schrift waarin u kon schrijven dat u een partner zocht voor een dinsdagavond is niet langer in gebruik. Natuurlijk willen we wel de mogelijkheden bieden om op zoek te gaan. Dat doen we nu via deze website. In het menu vindt u nu een optie 'Invaller gezocht'. Op deze pagina kunt u zelf een verzoek schrijven voor een partner voor één of meerdere avonden. Voor uw privacy is deze pagina alleen toegankelijk voor leden van Minerva. Daarom moet u inloggen om bij deze pagina te komen. Meer informatie over het inloggen vindt u hier.

 

In de zomermaanden rust de TC ook graag uit. Daarom bemiddelen we niet in het vinden van een partner tijdens de maanden juni, juli en augustus. U kunt wel het aanmeld/afmeldformulier insturen, wij plaatsen dan uw verzoek op de pagina 'Invaller gezocht'.

[05-06-2019]

Zomercompetitie

In de maanden juni, juli en augustus onderbreken we de clubcompetitie voor de zomercompetitie. We beginnen op 4 juni en de laatste zomercompetitie spelen we op 27 augustus. Meer informatie vindt u op deze pagina

[30-05-2019]

Tweede Periodekampioen

Zoals u al eerder op deze site kon lezen houden we ook een periodekampioenschap bij. Er zijn per jaar vier periodes van 7 of 8 zittingen. De tweede periode bestond uit 8 zittingen en is gespeeld van 5 maart t/m 7 mei. Deze periode is gewonnen door Jack Eljon en Philip van Oevelen met 84,9 punten. De sterkste rankingstijgers in dezelfde periode zijn Joke Stevens en Betty Mock (+13.2).

[30-05-2019]

Huldiging clubkampioen

Op de ALV van 9 april zijn de kampioenen van 2018 gehuldigd. Chelly Kanes en Kitty Muller wonnen de competite over 30 avonden. Op de foto worden ze toegesproken door de voorzitter.
 
Naast een beker ontvingen ze ook een voucher voor de Bosdrive 2020.
[09-04-2019]

Workshop

We gaan er weer voor, de zomer komt er aan en het is weer tijd voor een workshop. U bent welkom op maandag 13 mei van 13:00 tot 16:00 uur in onze eigen zaal in het Go centrum.
 
Wederom is 1SA het onderwerp en dit keer komt o.a. de verdediging tegen 1SA aan bod. Tevens is het de bedoeling om spelenderwijs alle voorgaande onderwerpen aan te snijden. Zo wordt het bridgeplaatje langzamerhand completer.
 
Hans Lof is ook dit keer de docent en het belooft een interessante middag te worden.
 
Net als voorgaande keren is de bijdrage afhankelijk van het aantal deelnemers. Houdt er rekening mee dat u met uw aanmelding ook een betalingsverplichting aangaat. U hoort wel van te voren wat de prijs is (reken op zo'n 15 euro)
 
Aanmelden kan bij Inez Martini (Technische commissie) en bij voorkeur per email. Persoonlijk op de clubavond kan natuurlijk ook.
[09-04-2019]

In Memoriam: Molly Soleman

Molly SolemanGisteren kregen we het droevige bericht dat Molly Soleman is overleden. Molly heeft jarenlang bij Minerva gespeeld, maar moest in december zijn lidmaatschap om gezondheidsredenen opzeggen. Hij is 83 jaar geworden.

 

De uitvaart is op woensdag 10 april om 15:45 uur op Zorgvlied.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

[03-04-2019]

Periodekampioen

Naast het clubkampioenschap houden we ook een periodekampioenschap bij. Er zijn per jaar vier periodes van 7 of 8 zittingen. De eerste periode (januari-februari) is gewonnen door Kitty en Michael met 90 punten. De sterkste rankingstijgers in dezelfde periode zijn Michael (+12.0), direct gevolgd door Eddebet en David (+11.0).

[13-03-2019]

Ruitenboer

De voorronde Ruitenboer werd gewonnen door Ineke Peters en Ed Thieme. Gefeliciteerd! Zij zullen samen met Yvonne en Albert op 14 april namens onze club de halve finale spelen. Succes allemaal.

 

Het is (nog) niet mogelijk om de uitslag voor de A- en B-lijn ook als topintegraal op de uitslagenpagina te plaatsen. Daarom is de topintegrale uitslag nu apart gepubliceerd op deze pagina.

[13-03-2019]

In Memoriam: Marie-Thérèse van Leusden

Vandaag kregen wij het verdrietige bericht dat Marie-Thérèse van Leusden op vrijdag 1 maart is overleden. Door haar ziekte was ze al geruime tijd niet meer op de club geweest.

 

Marie-Thérèse is 68 jaar geworden.

 

De uitvaart is op vrijdag 8 maart om 11:30 uur op Zorgvlied.

 

Wij wensen haar partner Michael en haar familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

[01-03-2019]

In Memoriam: Rob Konijn

Ons bereikte het droevige bericht dat Rob Konijn op donderdag 28 februari is overleden. Hij was al geruime tijd ziek en heeft de laatste maanden niet meer op de club kunnen spelen.

 

Rob is 71 jaar geworden.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

[28-02-2019]

Amsterdamse Bosdrive

14eBosdriveGisteren is de 14e editie van de Amsterdamse Bosdrive gespeeld. De organisatie was in handen van vier Minervaleden en de dag was een groot succes. De winnaars van de 14e Bosdrive zijn Kees Rentes en Willem Alink.

 

Reina scoorde het best van alle Minerva-leden met een mooie 8ste plaats. Ook Cor en Jacqueline haalden nog net de top 10.

[21-01-2019]

In Memoriam: Nick Verputten

Vandaag ontvingen wij het verdrietige bericht dat Nick Verputten in de nacht van donderdag op vrijdag is overleden.

 

Nick is 84 jaar geworden.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

De herinneringsdienst is op vrijdag 18 januari om 14.00 uur in De Krijtberg, Singel 446 in Amsterdam. Aansluitend zal de crematieplechtigheid plaatsvinden om 16:00 uur in de aula van Zorgvlied, Amsteldijk 273 in Amsterdam.

[14-01-2019]

In Memoriam: Ger Bloch

Vandaag ontvingen wij het verdrietige bericht dat Ger Bloch op woensdag 9 januari is overleden.

 

Ger is 88 jaar geworden.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

Op afscheidsplechtigheid is op dinsdag 15 januari om 16:15 uur in de aula van crematorium De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126 in Amsterdam.

[10-01-2019]

Kijk voor oudere berichten in het Nieuwsarchief

 

2018

Kerstdrive

Kersttafel

De laatste clubavond van 2018 was de feestelijke jaarlijkse kerstdrive. Jacqueline had weer een fantastische prijzentafel samengesteld.

 

Onze club kan niet draaien zonder de inzet van veel leden. Soms op de voorgrond, maar vaak ook op de achtergrond zetten leden zich belangeloos in. Onze dank kan niet groot genoeg zijn.

 

Zo'n laatste clubavond van het jaar is ook een afscheid van leden die om verschillende redenen hun lidmaatschap hebben beëindigd: Margaretha, Chelly, Molly, Bianca en Friedi hebben allen bedankt voor het lidmaatschap.

 

Verder wens ik alle leden fijne feestdagen en een goed begin van 2019.

 

Onze eerste clubavond in 2019 is op dinsdag 8 januari. Tot dan!

[19-12-2018]

Onverwacht bezoek

 

[05-12-2018]

Kitty en Chelly winnen Clubkampioenschap 2018

Na een spannende eindstrijd tot op de laatste avond zijn Kitty en Chelly de nieuwe clubkampioen 2018. Gefeliciteerd!

Jack en Philip zijn tweede geworden en Bob en Andrea veroverden de derde plaats.

 

De eindstand 2018 en leuke weetjes over de competitie vindt u hier

[28-11-2018]

Workshop op 14 januari

Ook in 2019 zullen we weer workshops organiseren. De eerste in 2019 is al op 14 januari om 13 uur. Het onderwerp is dit keer de SA opening. Het gaat niet alleen om de opening en de standaardantwoorden, maar u krijgt ook antwoord op de vraag wat u moet doen als de tegenpartij na uw SA opening gaat tussenbieden. Ook de verdediging tegen een SA opening bij de tegenpartij komt aan bod. Net als de vorige workshop is Hans Lof de docent.

 

De exacte prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, maar doorgaans 12 - 15 euro per persoon. Opgave kan bij Inez Martini.

[22-11-2018]

Extra ALV op 27 november

Op 27 november om 19:30 uur vindt een extra ALV plaats. De uitnodiging en informatie over deze ALV zijn via de nieuwsbrief verspreid. Neem contact op met de secretaris als u nog geen uitnodiging heeft gehad.

[14-11-2018]

Ria en Louise winnen eerste Hannie Crijnscup

Op 16 oktober werd de eerste editie van de Hannie Crijnscup gespeeld. Na een wat rommelig begin omdat de zitting niet helemaal goed was opgezet werd het een gezellige avond. De avond werd onderbroken met een traktatie verzorgd door Marcella.

 

Na zeven ronden scoorden Ria en Louise het best met 63.74%. De tweede plaats ging naar Valentina en Floris. Maja en Peter eindigden als derde. Een eervolle vermelding is er voor Gaby en Joan op de 6de plaats.

 

 

[18-10-2018]

Tussenstand clubkampioenschap 2017

Inmiddels nadert de strijd om het clubkampioenschap zijn ontknoping. Met nog zes avonden te gaan is dit de tussenstand:

 1. Jack & Philip (92.28 punten)
 2. Kitty & Chelly (89.91 punten)
 3. Andrea & Bob (86.97 punten)

[10-10-2018]

14e Amsterdamse Bosdrive

flyer Amsterdame BosdriveJaarlijks vindt in het Amsterdamse Bosdrive een eendaagse bridgedrive plaats. Voor de 14e bosdrive op 20 januari 2019 kunt u nu inschrijven. Meer informatie vindt u in de flyer hiernaast. Voor aanmelden en meer details kunt u terecht op onze website:

www.amsterdamsebosdrive.nl

[26-09-2018]

Workshop groot succes

 
Op 17 september jl. vond alweer de 6e workshop plaats. Een groot aantal leden heeft deze bijgewoond omdat het onderwerp Signaleren voor velen van ons nog al wat raadselen in zich heeft. Na afloop was het enthousiasme nog even groot en regelmatig klonk een soort van herkenning van uit de monden van onze leden. Dit enthousiasme is heerlijk voor de organisatie, het geeft aan dat zo nu en dan een opfrisser op bridgegebied aanspreekt.
 
Jammer genoeg is een aantal leden niet op komen dagen zonder dat even netjes te melden. Dat is jammer voor de leden die nu op de wachtlijst stonden en de workshop niet konden volgen. We organiseren de workshops bovendien zonder winst. Dat betekent dat aanmelding ook een betalingsverplichting betekent. De betrokkenen zijn daar inmiddels van op de hoogte gesteld.
 
Onze volgende workshop vindt plaats in de eerste helft van januari en wordt weer gegeven door Hans Lof. In overleg met Hans hebben we besloten om het onderwerp 1SA met al zijn mogelijkheden nog eens op een rijtje te zetten.

[25-09-2018]

Workshop signaleren

Na de zomer gaan we weer nieuwe workshops organiseren. De eerste workshop na de zomer is op maandag 17 september en behandelt het signaleren. Tegenspelen is samenwerken en signaleren is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

 

De workshop is op maandagmiddag 17 september van 13 tot 16 uur in het Go centrum. Hans Lof is de docent

 

Aanmelden kan bij Inez Martini op de clubavond of natuurlijk via email.

[31-05-2018]

Clubcompetitie - tussenstand

Na 19 ronden is dit de stand om het clubkampioenschap:

1. Kitty Muller - Chelly Kanes

2. Jack Eljon - Philop van Oevelen

3. Rob Konijn - Ruud Wagner.

 

Weten waar u zelf staat? Het hele overzicht vindt u hier

[30-05-2018]

Huldiging nieuwe clubkampioen

Zoals ieder jaar huldigen we tijdens de ALV de nieuwe clubkampioenen van het afgelopen jaar. De winnaars van 2017 zijn Rob Konijn en Ruud Wagner. Ruud was helaas afwezig, dus ging de beker voorlopig alleen naar Rob, die er duidelijk heel blij mee is en de aanwezigen beloofde volgend jaar beslist terug te komen

[11-04-2018]

Ernst 25 jaar wedstrijdleider bij Minerva

Ernst werd tijdens de ALV in het zonnetje gezet omdat hij dit jaar 25 jaar lang de vaste wedstrijdleider van Minerva is.

[11-04-2018]

Paasdrive

 [11-04-2018]

ALV

Op 10 april is de jaarlijkse ALV. Als u de stukken nog niet ontvangen heeft neem dan contact op met de secretaris. De ALV begint om 19:30 uur. Daarna spelen we de zesde en laatste ronde van de Minervacup.

[28-03-2018]

In Memoriam: Micha Schliesser

Vandaag ontvingen wij het verdrietige bericht dat Micha Schliesser vannacht is overleden.

 

Micha is 79 jaar geworden.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

[21-02-2018]

Contributie 2018

Ons clubjaar loopt van 1 januari t/m 31 december dus is het in januari tijd om uw contributie over te maken. Veel leden hebben inmiddels betaald, maar voor wie dat nog niet gedaan heeft. De contributie voor 2018 is € 110,=, dubbelleden mogen ook € 101,= betalen.

[01-02-2018]

Minerva weekend 2018

Ieder jaar organiseert Minerva voor haar leden een bridgeweekend. Dit jaar gaan we naar het Ampt van Nijkerk. We hebben daar een voordelig arrangement van vrijdagmiddag t/m maandagmorgen voor slechts € 159,= per persoon op basis van halfpension en twee personen per kamer. Meer informatie over het weekend en de mogelijkheid tot inschrijven krijgt u op de clubavond of neem contact op met Jacqueline.

[01-02-2018]

Ruitenboer op 6 maart

We hebben het al een paar jaar niet gedaan, maar in 2018 doen we weer met het Ruitenboer toernooi. Over het toernooi doen veel onjuiste verhalen de ronde. Zo denken nog steeds een aantal spelers dat de spellen bewust uitgezocht zijn. Dat is niet waar. De spellen zijn wel goed geschud. De invloed van goed (of slecht) schudden op de spelverdelingen kunt u nalezen in onze laatste nieuwsbrief.

 

Ruitenboer is het grootste toernooi in Nederland en er doen in het hele land duizenden paren aan mee. Dus als u op 6 maart moeite hebt de juiste speelwijze te vinden bij een spel, weet dan dat duizenden anderen die avond hetzelfde spel spelen en wellicht dezelfde problemen tegenkomen als u.

 

Na de voorronde op de club mogen maximaal drie paren van Minerva meedoen aan de regionale halve finale op 8 april. Wie daar in de top eindigt krijgt vervolgens een uitnodiging om op 22 april in Utrecht de finale te spelen. En dat is zeker de moeite waard, want u wordt als speler verwend met o.a. een lekkere lunch. En bij de finale zijn ook weer mooie prijzen te verdienen.

[01-02-2018]

Kijk voor oudere berichten in het Nieuwsarchief

 

 

2017

Kerstdrive 2017

Op 19 december was de jaarlijkse kerstdrive. Mede dankzij de inzet van Jacqueline die alle prijzen inkocht en met hulp van Betty Italiaander, Janine Schulte en Inez Martini om de zaal feestelijk in te richten was het weer een groot succes.

De prijzentafel  

[20-12-2017]

Eindstand clubkampioenschap 2017
Na vijf ronden is de eindstand van het clubkampioenschap 2017 nu bekend. In de reglementen staat dat alleen paren die het hele jaar met elkaar hebben gespeeld  in aanmerking komen voor het kampioenschap. Voor het eerst is die regel doorslaggevend, omdat de meeste punten zijn vergaard door spelers die in de zomer hun partnership hebben verbroken.

 

Rob Konijn en Ruud Wagner zijn clubkampioen over 2017 en zullen op de ALV gehuldigd worden. Eervolle vermeldingen zijn er voor Margaretha van Gemert en Michael Nefkens (beste B-paar) en Rineke Jacquet en Ludo Schaefers (beste C-paar).

 

Alle paren: van harte gefeliciteerd met jullie prestatie.

 

De eindstand vindt u hier.

[29-11-2017]

Uitslag kofferbridge

Er is een nieuwe uitslag van kofferbridge uitgerekend. U vindt de uitslag hier

[10-11-2017]

In Memoriam: Jacques de Gruyter

Vandaag ontvingen wij het verdrietige bericht dat Jacques de Gruyter gisteravond is overleden.

 

Jacques is 85 jaar geworden.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

[23-10-2017]

Tussenstand kampioenschap na 4 ronden

Na twee ronden gaan Rob Konijn & Ruud Wagner aan kop met 170 punten. Omdat alleen vaste paren meedingen naar het clubkampioenschap, kan hen het kampioenschap al bijna niet meer ontgaan.

 

De hele stand vindt u hier.

[18-10-2017]

Zondagmiddagbridge

Het komende winterseizoen organiseren we vier keer zondagmiddagbridge: op 8 oktober, 12 november, 14 januari en 11 februari

[26-09-2017]

Nieuwe leden

In de afgelopen maand hebben we drie nieuwe leden mogen verwelkomen: Chelly Kanes, Tonny Kuiper en Phia Luhlf.

[14-09-2017]

Zomercompetitie

De laatste zitting van de zomercompetitie is inmiddels gespeeld. Deze individuele competitie is gewonnen door Kitty Muller, gevolgd door Valentina Mastenbroek en Hans van Solinge.

[30-08-2017]

Young Minerva

Onder de naam Young Minerva biedt onze club aan jonge belangstellenden een introductie Bridge aan. Young Minerva start op dinsdag 12 september om 19:45 uur in de barruimte van het Go Centrum. We richten ons op de groep van 18 - 45 jaar. Voor inlichtingen en aanmeldingen kunt u terecht bij Bob Groenendaal.

[17-08-2017]

Wijzingen spelregels

De wereld bridgefederatie past iedere 10 jaar de spelregels aan. Een aantal wijzigingen zijn van belang voor de clubbridger, u vindt ze hier. Wilt u meer informatie: dan kunt u op de site van de NBB terecht. Ook zal in het septembernummer van het blad Bridge hier aandacht aan besteed worden.

[17-08-2017]

In Memoriam: Hannie Crijns

Afgelopen nacht is Hannie Crijns overleden. Hannie speelde al bijna 30 jaar bij Minerva en was daarmee één van onze trouwste leden.

 

Vele jaren was zij de spil in het bestuur en dat is niet onopgemerkt gebleven: Zij ontving een Stuur voor haar inzet als bestuurslid en ook was zij erelid van Minerva. In 2015 ontving zij uit handen van de burgemeester van Amstelveen een Koninklijke onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat zij in haar leven heeft gedaan.

 

Hannie is 82 jaar geworden.

 

Wij wensen haar familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

[20-07-2017]

Kroegendrive Amstelveen

BC Pegasus-Amstelland organiseert op 7 oktober een Kroegendrive in het Oude Dorp in Amstelveen. Zie dit bericht voor alle details

[09-07-2017]

Wijzigingen clubcompetitie

U heeft er vast al van gehoord: vanaf 2018 wil het bestuur de clubcompetitie wijzigen. Na de zomer zal het bestuur u informeren over de voorgenomen wijzigingen. Op 10 oktober zal dan via een extra ALV het akkoord van leden gevraagd worden.

[07-06-2017]

Facebook

Sinds het laatste Minerva weekend is er een besloten groep voor Minervaleden op facebook. Wel een facebookaccount en nog geen lid van deze groep? Meld je dan aan! Het is de plek om nieuws en foto's te delen. De groep heet - heel origineel - Minerva.

[07-06-2017]

Cor en JacquelineMinerva weekend

Afgelopen weekend was weer het jaarlijkse bridgeweekend. Dit jaar in de omgeving van Giethoorn. Overdag was er tijd om te varen, te winkelen of te fietsen. Maar het mooie weer nodigde ook uit om te genieten op een terras. In de avonden speelden we om de Visser-Bakker bokaal. Hoewel na de eerste avond niemand meer geloofde in de kansen van Cor en Jacqueline wisten ze met twee overwinningen op zaterdag en zondag toch nog de eerste prijs in de wacht te slepen. Gefeliciteerd!

De eindstand:

 1. Cor & Jacqueline (57.52%)
 2. Bob & Andrea (56.48%)
 3. Viviane & Inez (55.90%)
 4. Ria & Tineke (53.70%)
 5. Johan & Louis (51.20%)

[22-05-2017]

Bestuur MinervaNieuwe bestuur

Na de ALV van 18 april bestaat het bestuur weer uit vijf personen. Op de foto van links naar rechts:

 

Peter Dorsman (voorzitter)

Jacqueline Ribbert (algemeen)

Bob Groenendaal (penningmeester)

Andrea Reijntjes (technische zaken)

Inez Martini (secretaris)

 

[19-04-2017]

Huldiging clubkampioenen

Traditioneel worden de clubkampioenen van het afgelopen jaar gehuldigd tijdens de Algemene Ledenvergadering. Op de foto de winnaars van 2016: Kitty Muller & Andrea Reijntjes

 

 

 

 

[19-04-2017]

Nieuw lid

Peter Weishut is met ingang van april lid geworden van B.C. Minerva. Hij gaat met Alice Schloss spelen. We wensen hem veel speelplezier bij onze club!

[05-04-2017]

Tussenstand kampioenschap na 2 ronden

Na twee ronden gaan Elly Strijbos en Jack Eljon aan kop met 100 punten. Op een gedeelde 2de plaats volgen Philip van Oevelen & Wil Kuenen en Peter van Deelen & Maja van Outheusden met 65 punten. De hele stand vindt u hier.

[03-04-2017]

Tussenstand clubkampioenschap 2017

Inmiddels is de tweede ladder van 2017 al bijna halverwege, dus tijd om de eerste tussenstand van het nieuwe jaar op te maken. Na één ladder gaan Philip van Oevelen & Wil Kuenen aan kop, gevolgd door Jack Eljon & Elly Strijbos en Margaretha van Gemert & Michel Nefkens. Uw eigen positie kunt u nagaan in het klassement. Dat vindt u hier.

[02-03-2017]

Minerva weekend

Ieder jaar organiseren we een weekend voor onze leden in mei. En dat gaan we in 2017 ook weer doen. Van 19 tot 22 mei gaan we naar de omgeving Steenwijk/Giethoorn. In deze omgeving is er voor elk wat wils: varen door Giethoorn of op een van de 'wiedes' (meren), wandelen in de bossen of over de heide in Drenthe of terrasje pakken in het gezellige centrum van Meppel, het kan allemaal. Het programma is als vanouds: aankomst op vrijdagmiddag, vertrek op maandagmorgen na het ontbijt. Ontbijt en diner zijn verzorgd en iedere avond is er een bridgedrive. Zin om mee te gaan? Meld u dan bij Jacqueline!

[28-02-2017]

Minerva 1 eindigt als 4de

In de viertallencompetitie van het district Amsterdam speelde afgelopen seizoen ook weer een team van Minerva mee. Uiteindelijk eindigde het team met Take Yamezaki - Betty Dahan, Joost Dessaur - Jack Eljon en Johan Snijder - Elly Diroen) op een gedeelde 4de/5de plaats.

[19-02-2017]

Leerzame workshop

workshopOp 13 februari was het dan zo ver: de eerste workshop voor Minerva-leden. 23 leden verzamelden zich om de finesses van het uitspelen onder de knie te krijgen. De middag begon met een uitleg over de aanpak van troefcontracten. Daarna waren er oefenspellen op 3 niveuas beschikbaar om de theorie in de praktijk te brengen. In tweetallen werd er vervolgens flink nagedacht, zoals op de foto goed te zien is.

 

Al met al een nuttige en leerzame middag!

[14-02-2017]

Nieuw lid

Marjo Banning is lid geworden van B.C. Minerva. Zij gaat met Rita Mok spelen. We wensen haar veel speelplezier bij onze club!

[10-02-2017]

Workshops!

In de vorige nieuwsbrief heeft u het al kunnen lezen: we gaan de komende maanden twee workshops organiseren voor onze leden. De data zijn:

 

maandag 13 februari: uitspelen van troefcontracten

maandag 10 april: de kunst van het tegenspelen

 

De aanvangstijd is 13:00 uur. De workshops duren ongeveer 3 uur en u zult vooral zelf ook aan de slag moeten. Na afloop krijgt u de spellen mee naar huis, zodat u het ook nog eens na kunt lezen.

 

Beide workshops worden gegeven door Ed Lommerse, gediplomeerd bridgedocent. Kijk ook eens op zijn website

 

De kosten bedragen: € 12,50 euro per workshop inclusief een kopje koffie of thee.

 

Opgeven bij: Andrea Reijntjes

[10-01-2016]

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief is er weer! Heeft u de mail gemist of per ongeluk gewist? Geen probleem, u vindt alle nieuwsbrieven ook via deze site.

[10-01-2017

Datum ALV

De datum van de ALV is verschoven. De nieuwe datum is 18 april 2017!

[09-01-2017]

Kijk voor oudere berichten in het Nieuwsarchief

2016

Geen bridge tussen Kerst en Nieuwjaar

Het Go-centrum is gesloten tussen kerst en de jaarwisseling. De eerstvolgende clubavond is in het nieuwe jaar op dinsdag 3 januari 2017. 

 

Het bestuur wenst u en uw dierbaren fijne feestdagen en een heel gelukkig 2017!

[21-12-2016]

Kerstdrive
Afgelopen dinsdag speelden we de traditionele kerstdrive. Na afloop was er voor iedereen een prijs van de cadeautafel. De winnaars in de verschillende lijnen waren:

Margaretha van Gemert & Michael Nefkens

Chananjah Kanner & Sandra Kanner

Lizzy Kukenheim & Sylvia Gons

[21-12-2016]

Eindstand clubcompetitie

De laatste ronde van de clubcompetitie is gespeeld en de eindstand is bekend. Clubkampioen van 2016 zijn Kitty Muller en Andrea Reijntjes met 250 punten, gevolgd door Elly Diroen en Johan Snijder (185 punten) en Cor en Jacqueline Ribbert (160 punten).

 

Viviane Lankhout en Inez Martini waren het beste paar bij de spelers uit de B-lijn. Van de C-lijners scoorden Albèrt Eliasar en Bruria Ohana het hoogst.

 

Wilt u zien hoe u zelf geëindigd bent? Kijk dan hier voor de eindstand.

[07-12-2016]

Nieuwe uitslag kofferbridge

Er is weer een nieuwe uitslag berekend voor een gespeelde koffer. U vindt de uitslagen van alle koffertjes op deze pagina. Wilt u ook eens thuisbridgen en een koffertje lenen? Voor maar € 2,50 leent u een koffer met alle speelbenodigdheden. Informeer bij Theo naar de koffers!

[14-11-2016]

Nieuwe tussenstand clubkampioenschap

De nieuwe tussenstand van het clubkampioenschap is gepubliceerd. Kijk hier voor de stand

[19-10-2016]

Uw partner verhinderd?

Als uw partner een keer verhinderd is - of als u tijdelijk geen vaste partner heeft -, dan is het de bedoeling dat u zelf een partner regelt. U kunt uw naam in het schrift schrijven of - als u pas vlak voor de dinsdag weet dat uw partner verhinderd is - Jacqueline bellen. Spelers die alleen komen worden door de wedstrijdleider gekoppeld. U mag de toegewezen partner dan niet weigeren. Zijn er geen andere spelers alleen gekomen, dan kunt u in principe niet spelen.

[12-10-2016]

Rosj Hasjana

Over een paar dagen is het Joods nieuwjaar, de start van het jaar 5777. Vanaf deze plek wensen wij allen Sjana Tova!

[28-09-2016]

12e Bosdrive

Op zondag 22 januari 2017 vindt voor de 12de keer de Amsterdamse Bosdrive plaats. Joost Dessaur organiseert deze drive en nodigt u allemaal uit om aan deze drive mee te doen. U vindt alle informatie over de kosten en wijze van inschrijven op zijn eigen website

[28-09-2016]

Nieuw lid

Margot ten Berge is deze week lid geworden van Minerva en gaat met Gwen ten Veen spelen. Wij wensen haar veel speelplezier bij Minerva!

[22-09-2016]

Nieuwe opzet Minerva cup

De vrije speelavonden kennen sinds twee jaar een eigen competitievorm: de strijd om de Minerva cup. De opzet van de competitie gaan we met ingang van het komende seizoen veranderen. In de periode september 2016 - mei 2017 spelen we totaal zeven wedstrijden die meetellen voor de Minerva cup. De data zijn:

11 oktober, 29 november, 13 december, 14 februari, 4 april, 11 april en 30 mei.

 

De nieuwe opzet is al volgt: alle wedstrijden zijn topintegraal, dus iedereen speelt dezelfde spellen. De eerste avond - 11 oktober - wordt de indeling bepaald door loting. Vanaf de tweede keer is de indeling in lijnen afhankelijk van de stand in de competitie van dat moment. Het paar dat na zeven keer het hoogste gemiddelde heeft, wint de cup.

[22-09-2016]

Nieuw leden

Yvonne Jacobs en Willy Ceelie zijn lid geworden per september. Wij wensen beiden veel speelplezier bij Minerva!

[07-09-2016]

Eindstand zomercompetitie

Na 13 weken zomercompetitie hebben we een nieuwe zomerkampioen: Jack Eljon is de winnaar, op de voet gevolgd door Elly Strijbos. Gefeliciteerd!

[01-09-2016]

Nieuw lid

Conny Verbaan is lid geworden van Minerva en gaat met Maps Swart spelen. Wij wensen haar veel speelplezier bij Minerva!

[30-08-2016]

Uitslag kofferbridge

Er is een uitslag van het koffertje uitgerekend. de uitslag staat op een aparte pagina. Klik hier voor de laatste resultaten

[30-08-2016]

Externe competitie binnenkort van start

Na een aantal jaren afwezigheid speelt het komend seizoen weer een Minerva team mee in de districtscompetitie viertallen. Het team bestaat uit zes spelers waarvan er per wedstrijd vier in actie komen. De spelers zijn:

Johan Snijder - Elly Diroen,  Jack Eljon - Joost Dessaur en Betty Dahan - Take Yamazaki.

 

Via deze site zullen we u op de hoogte houden. Veel succes in de competitie!

[29-08-2016]

Twee nieuwe leden

Per 16 augustus hebben we twee nieuwe leden: Betty Dahan en Take Yamazaki. We wensen beiden veel speelplezier bij Minerva!

[17-08-2016]

Zondagmiddagbridge

zondagmiddagbridge

Vanaf oktober organiseren we weer ieder maand een zondagmiddagdrive. De data in het komende seizoen zijn:

 

2016: 9 oktober, 13 november, 11 december

2017: 8 januari, 12 februari, 12 maart

 

Voor leden zijn de kosten slechts € 2,50 euro per persoon. Niet-leden betalen per persoon een euro meer.

[14-08-2016]

Nog een nieuw lid

Per 9 augustus hebben we nog een nieuw lid: Bea de la Haye. We wensen Bea veel speelplezier bij Minerva!

[10-08-2016]

Nieuwe leden

Met ingang van augustus hebben we twee nieuwe leden: Elly Strijbos en Joost Dessaur. We wensen Elly en Joost veel speelplezier bij Minerva!

[03-08-2016]

In memoriam: Bert Vromen

Afgelopen nacht is Bert Vromen in zijn slaap overleden. Hij speelde sinds 2009 bij Minerva, waarvan de laatste jaren met Rob Konijn. Bert is 60 jaar geworden.

 

De begrafenis is op woensdag 3 augustus. Om 12:30 is er een bijeenkomst in het Joodse uitvaartcentrum, ter Kleef 6 in Amsterdam. Daarna zal Bert overgebracht worden naar Lochem waar hij op de Joodse begraafplaats aldaar wordt begraven.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

[02-08-2016]

Nieuw lid

Maps Swart is per juni lid van onze club geworden. We wensen haar veel speelplezier bij Minerva!

[01-07-2016]

Philip en Wil winnen Minerva cup

31 mei was de laatste avond in de competitie om de Minerva cup. Philip van Oevelen en Wil Kuenen haalden op de slotavond 67,50% en werden daarmee winnaar van deze cup. Gefeliciteerd!

[01-06-2016]

Cor en Jacqueline winnen Bakker-Visser bokaal

Van 27 - 30 mei was het jaarlijkse Minerva weekend. Cor en Jacqueline Ribbert wonnen na drie avonden de bokaal met 59,38%, gevolgd door Elly Diroen en Johan Snijder (57,29%) en Jan Smalburg en Liesbeth Goris (54,40%).

 

Op de foto: ondanks de slechte weersvoorspelling was er toch alle gelegenheid om van het terras te genieten.

[30-05-2016]

Tussenstand clubkampioenschap

De derde ronde van het clubkampioenschap is gespeeld. De nieuwe tussenstand is:

 1. Kitty Muller & Andrea Reijntjes
 2. Rob Konijn & Bert Vromen
 3. Elly Diroen & Johan Snijder

 

Wilt u weten waar u zelf staat? Kijk dan hier.

[25-05-2016]

Hanna slaagt voor Clubleider A - examen

In april zijn de jaarlijkse CLA examens afgenomen. Hanna van Berg heeft het examen afgelegd en is geslaagd. Wie het CLA diploma heeft is in staat de meest voorkomende overtredingen te arbitreren. Hanna, gefeliciteerd!

[11-05-2016]

Uitslagen en spelverdelingen

In de A-lijn vult iedereen nu tijdens de eerste ronde de spelverdelingen in. Deze worden samen met de uitslag op deze site gepubliceerd. Nu blijkt niet iedereen even eenvoudig de informatie te kunnen vinden. Vandaar dat er uitleg is toegevoegd aan de pagina met ledeninformatie. Die pagina vindt u hier. Het gedeelte over de uitslagen vindt u hier.

 

Wilt u liever een handleiding die u kunt printen? De bridgebond heeft ook een handleiding geschreven. Die vindt u hier

[28-04-2016]

Tussenstand Minervacup

De nieuwe tussenstand van de Minervacup is gepubliceerd. Hoewel de stand op basis van individuele scores is, wordt de beker toegekend aan het best presterende vaste paar. De tussenstand voor paren is nu:

 1. Wil van Kuenen & Philip van Oevelen (59,10%)
 2. Kitty Muller & Andrea Reijntjes (58,94%)
 3. Peter van Deelen & Maja van Outheusden (58,13%)

[13-04-2016]

Kampioen 2015 gehuldigd

Traditioneel huldigen we tijdens de ALV de clubkampioenen van het afgelopen kalenderjaar. De wisselbeker is voor de tweede keer op rij gewonnen door Willy Lissauer en Frits van Lierop.

 

Terugkijken naar de eindstand van 2015? Klik dan hier. Of wilt u een overzicht van kampioenen in het verleden? Klik dan hier.

 

[13-04-2016]

Het nieuwe bestuur

Na de ALV van 12 april zijn er bestuursleden bijgekomen, vertrokken en van functie veranderd. Jan van den Hoek heeft zijn functie als penningmeester neergelegd en is ook geen lid meer van het bestuur. Natuurlijk heeft hij tijdens de ALV al een blijk van waardering gekregen, maar ook hier nogmaals bedankt voor je jarenlange inzet.

 

Het nieuwe bestuur bestaat weer uit vijf personen:

Peter Dorsman (voorzitter), Inez Martini (nieuwe secretaris), Elly Diroen (was secretaris, nu penningmeester), Jacqueline Ribbert (algemeen bestuurslid) en Andrea Reijntjes (nieuw bestuurslid).

[13-04-2016]

Komende dinsdag ALV

Op 12 april is de jaarlijkse ledenvergadering. We beginnen om 19:30 uur en daarna is het vrij bridgen.

[06-04-2016]

Tussenstand clubkampioenschap

De tweede ronde van het clubkampioenschap is gespeeld. De nieuwe tussenstand is:

 1. Kitty Muller & Andrea Reijntjes
 2. Rob Konijn & Bert Vromen
 3. Willy Lissauer & Frits van Lierop

 

Wilt u weten waar u zelf staat? Kijk dan hier.

[06-04-2016]

Nieuw lid

Met ingang van 1 april verwelkomen we Bruria Ohana als lid van Minerva.

[30-03-2016]

Gezellige paasdrive

Op 22 maart was de jaarlijkse paasdrive met een feestelijke prijzentafel en lekkernijen. De winnaars in de verschillende lijnen waren:

♦  Wil Kuenen en Philip van Oevelen

  Viviane Lankhout en Inez Martini

  Albert Eliasar en Bruria Ohana

[23-03-2016]

Nieuw lid

Met ingang van 23 maart is Albert Eliasar lid van Minerva.

[23-03-2016]

Laatste zondagmiddagbridge van dit seizoen

Komende zondag - 13 maart - is al weer de laatste zondagmiddagbridge van dit seizoen. Bridge op zondagmiddag bij Minerva betekent een gezellige bridgemiddag in een gemoedelijke sfeer. Voor de winnaars zijn er flessen wijn te verdienen. De middag start om 13 uur. U kunt u tot 12:45 uur aanmelden aan de zaal. Minervaleden betalen slechts € 2,50 per persoon, gasten betalen € 3,50 per persoon.

[09-03-2016]

Email met de uitslag

De emails met de persoonlijke uitslag van 1 maart zijn niet bij iedereen aangekomen. U kunt uw persoonlijke uitslag ook bekijken via de site:

Ga naar uitslagen pagina, klik op de competitie 2015-2016, selecteer de zittingsdatum en klik op uw eigen naam.

[02-03-2016]

Eerste competitieronde gespeeld

De eerste ronde van de competitie 2016 is gespeeld. De tussenstand voor het clubkampioenschap is:

 1. Kitty Muller & Andrea Reijntjes
 2. Willy Lissauer & Frits van Lierop
 3. Loes Boon & Tini Siliakus

 

De stand tot nu toe vindt u hier. Op 23 februari start de tweede ronde. Gaat u met een andere partner spelen? Geef dat dan tijdig door aan Ernst.

[10-02-2016]

Minerva weekend 2016

B.C. Minerva organiseert ieder jaar een bridgeweekend voor haar leden. Dit jaar gaan we naar hotel de Bergse Bossen in Driebergen. Het weekend start op vrijdagmiddag 27 mei en eindigt op maandag 30 mei na het ontbijt. Iedere avond is er een gezellige drive en het beste paar na drie avonden wint de Bakker-Visser bokaal. Overdag is er alle tijd om de omgeving te verkennen of lekker te ontspannen op het terras van het hotel.

 

Meer informatie over het programma vindt u in de agenda of bij Jacqueline of Elly. Aanmelden kunt u bij Jacqueline, Elly of Peter

[27-01-2016]

Contributie 2016

Op 1 januari is het nieuwe verenigingsjaar gestart. Daarmee is het ook weer tijd dat u uw contributie overmaakt naar de club. In 2016 betaalt u voor het lidmaatschap € 110,=. Leden die ook lid zijn van een andere NBB-bridgeclub krijgen een korting van € 9,=. U kunt het geld overmaken op de rekening van B.C. Minerva: NL45 INGB 0004 8465 91 ten name van B.C. Minerva

[27-01-2016]

Minerva-leden scoren tijdens Amsterdamse Bosdrive

Gisteren speelden een aantal leden van Minerva de Amsterdamse bosdrive. In een veld met 46 paren haalden Elly Diroen en Johan Snijder de 3e plaats met 61,22%. Ook Cor en Jacqueline Ribbert eindigden in de top-10: 7de met 58,72%. Gefeliciteerd.

[17-01-2016]

Nieuw lid

Met ingang van januari is Jack Eljon terug als lid van Minerva

[12-01-2016]

 

2015

Geen bridge tussen Kerstmis en nieuwjaar

Het Go-centrum is gesloten tussen kerst en de jaarwisseling. De eerstvolgende clubavond is in het nieuwe jaar op dinsdag 5 januari 2016.  Voor wie toch wil bridgen is er in het Witte Huis het Sylvestertoernooi met verschillende drives (zie de agenda hierboven).

 

Het bestuur wenst u en uw dierbaren een fijne kerst en een heel gelukkig 2016!

[23-12-2015]

 

In memoriam: Floor Emmerik

Op zaterdag 19 december is Floor Emmerik overleden. Floor speelde sinds 2012 bij Minerva. De laatste twee maanden was ze door ziekte niet meer in staat om de clubavond te bezoeken. Floor is 90 jaar geworden.

 

Wij wensen haar familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

De uitvaart zal komende week in besloten kring plaatsvinden.

[19-12-2015]

Gezellige kerstdrive

Op 15 december speelden we weer de jaarlijkse kerstdrive. Bij binnenkomst was er voor iedereen kerstbrood. Janine, Jacqueline en Elly hebben heel veel werk verzet om een prachtige prijzentafel samen te stellen. Uiteindelijk kon iedereen met een mooie prijs naar huis.

[16-12-2015]

Eindstand clubcompetitie 2015

Op 24 november is de laatste ronde van de clubcompetitie 2015 gespeeld. De top 3 is als volgt:

 1. Willy Lissauer & Frits van Lierop
 2. Kitty Muller & Andrea Reijntjes
 3. Cor Ribbert & Jacqueline Ribbert

 

Van de paren die het jaar startten in de B en C lijn hebbenhet best gescoord:

Margaretha van Gemert en Michael Nefkens met een 8ste plek (B-lijn) en Kitty Kat en Lizzy Kukenheim met een 23ste plek (C-lijn).

 

Weten hoe u zelf geëindigd bent? Kijk dan in het eindklassement

[25-11-2015]

2de ABC toernooi

Afgelopen zondag deden meer dan 20 Minerva-leden mee aan het 2de ABC toernooi. Alleen Marie-Christine Lewis wist een plek in de top 10 te halen: een mooie 6de plaats met 59,96%.

[17-11-2015]

Dank aan het bestuur

Het bestuur ontving het volgende bericht:

 

Beste Jacqueline, Ik richt mij tot jou als bestuurslid en daarmee tevens tot het gehele bestuur. Eigenlijk had ik aan het eind van het lustrumdiner een dankwoord willen uitspreken gericht aan het bestuur en Ernst Warendorf die zoveel werk hebben verzet om deze succesvolle viering mogelijk te maken. Omdat velen al vroeg naar huis gingen leek me dat echter niet opportuun. Doordat mijn bridgepartner Elvira dinsdag werd getroffen door een zware migraine-aanval kon ik dit ook j.l. dinsdagavond niet doen. Daarom hierbij: hulde voor het bestuur en Ernst Warendorf voor deze geslaagde lustrumviering. Met dank en waardering, mede namens mijn echtgenote Freke, Ab Seligmann. 

[09-11-2015]

Minerva viert 14e lustrum

Op zondag 1 november vierde de club haar 70ste verjaardag. De gezellige bridgedrive is gewonnen door Jan Hessels & Jacques de Gruyter. Gefeliciteerd! De uitslag van de hele drive vindt u hier

 

Van de dag zijn ook foto's gemaakt. U vindt ze hier

 

 

[01-11-2015]

Clubkampioenschap is nu al beslist

Met nog een hele competitieronde te gaan is de strijd om het clubkampioenschap al beslist. De kampioenen van vorig jaar - Willy Lissauer en Frits van Lierop - zijn niet meer in te halen en daarmee prolongeren zij hun titel. Van harte gefeliciteerd!

De tussenstand vindt u hier

[14-10-2015]

Oud-lid Juup Groenewoud overleden

Afgelopen zondag overleed Juup Groenewoud. Zij is jarenlang een zeer gewaardeerd lid geweest van onze club. Pas na haar 90ste verjaardag was ze genoodzaakt haar lidmaatschap op te zeggen. Juup is 94 jaar geworden.

 

De crematie is op donderdag 15 oktober om 09:30 uur in de Nieuwe Ooster, Kruislaan 126, Amsterdam

[14-10-2015]

Eerste zondagmiddag bridge goed bezocht

De eerste zondagmiddagbridge van het seizoen is goed bezocht. Totaal 29 paren met leden, oud-leden en gasten speelden in twee lijnen om flessen wijn. Winnaars waren Margaretha van Gemert en Michael Nefkens in de A-lijn en Tiny Bonte en Rietje Hemelrijk in de B-lijn.

 

De volgende zondagmiddagbridge is op zondag 8 november.

[11-10-2015]

Uitslagen bekijken op smartphones

De Bridgebond heeft een programmaatje gelanceerd waarmee u makkelijker uw eigen bridgeresultaten kunt bekijken op uw smartphone. Geen gezoek meer naar de juiste clubsite, maar in 1x een overzicht van de laatste wedstrijden die u speelde.  Kijk voor meer informatie op de site van de bridgebond: Uitslagenapp.

[01-10-2015]

In memoriam: Greet de Roo

Op 26 september is Greet de Roo overleden. Zij speelde samen met haar echtgenoot Henk sinds juni 2013 bij Minerva. De laatste maanden kwam ze door ziekte al niet meer op de club. Greet is 83 jaar geworden.

 

Wij wensen Henk, haar familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

Greet wordt donderdag 1 oktober in besloten kring begraven.

[30-09-2015]

Elly slaagt voor CLB examen

Op 12 september jl. zijn de CLB examens afgenomen. Elly Diroen heeft het examen afgelegd en is geslaagd. Wie het CLB diploma heeft is in staat om een clubavond te organiseren en alle technische bridgeproblemen op te lossen. Elly, gefeliciteerd!

[30-09-2015]

Al veel aanmeldingen voor lustrum

Veel leden hebben zich al opgegeven voor het lustrumfeest op 1 november. Opgeven kan nog steeds op de clubavond bij het bestuur. U kunt natuurlijk ook Elly een mailtje sturen.

[30-09-2015]

Veel Minerva leden bij kroegentocht Ouderkerk

Afgelopen zaterdag speelden een aantal Minerva-leden mee met de jaarlijkse kroegendrive in Ouderkerk. Janine haalde een uitstekende 4e plek en ook Ineke scoorde op de 13e plaats nog boven de 60%.

[28-09-2015]

Problemen uitslagenservice

De uitslag van 22 september op deze site geeft vreemde informatie. Dat komt door een (nog) niet uitgevoerde software-update op de Minerva computer. Pas na de volgende clubavond zal dit hersteld worden.

[23-09-2015]

Afscheid Bea Nerden

Vanmorgen is tijdens een indrukwekkende plechtigheid afscheid genomen van Bea Nerden. Een paar dagen voor haar overlijden verwoordde ze zelf haar afscheid:

 

Lieve mensen, mijn tijd is gekomen om afscheid te nemen. Relaties waren voor mij heel belangrijk. Ik was in mijn jeugd in de steek gelaten en verlangde ernaar me opgenomen te voelen. Jullie, mijn vrienden, vriendinnen en familie hebben dat verlangen voor mij vervuld. Ik hou van jullie. Het ga jullie goed.

Amsterdam, 22 september 2015

Nieuwe uitslagenservice

Begin september heeft de bridgebond de pagina's met uitslagen geheel vernieuwd. Om u wegwijs te maken is er een handleiding beschikbaar op de site van de NBB. U komt bij de handleiding door hier te klikken.

[22-09-2015]

In memoriam: Bea Nerden

Afgelopen week is Bea Nerden overleden na een kort ziekbed. Bea was lid van onze club sinds januari 2014. We hebben haar leren kennen als een aimabele vrouw aan de bridgetafel. Bea is 80 jaar geworden.

 

Wij wensen haar familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

De crematieplechtigheid is op dinsdag 22 september om 10 uur in de Nieuwe Ooster, Kruislaan 126, 1097 GA Amsterdam.

[18-09-2015]

Uitnodiging jubileumdrive op 1 november

Het bestuur heeft het programma voor 70-jarig jubileum bekend gemaakt. De dag vindt plaats in het Miranda paviljoen aan de Amsteldijk. Een korte versie van de uitnodiging vindt u in de clubagenda. Klik hier om de agenda te openen

[16-09-2015]

Nieuw lid

Aangemeld per 15 september: Floris Loman

[16-09-2015]

Minerva weekend 2016

Het jaarlijkse weekend van Minerva is in 2016 van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei.

[14-09-2015]

Welkom!

In september verwelkomen we drie nieuwe leden: Fransien Rubens, Bob Groenendaal en Renée van Vessem

[09-09-2015]

Rosj Hasjana

Over een paar dagen is het joods nieuwjaar, de start van het jaar 5776. Vanaf deze plek wensen wij allen Shana Tova! Nog vele jaren!

[07-09-2015]

NBB vernieuwt uitslagen pagina

De pagina met uitslagen is geheel vernieuwd. Kiest u in het menu voor uitslagen dan ziet u gelijk de nieuwe pagina. Wilt u nog terugkijken naar oudere uitslagen, dan kan dat nog tot de zomer van 2017. U vindt de link naar de oude uitslagen op de uitslagenpagina.

[01-09-2015]

Zomercompetitie afgelopen

De zomercompetitie zit er op. Na 13 avonden met heel veel zomergasten is de competitie gewonnen door Andrea Reijntjes met 61,46% op de voet gevolgd door Kitty Muller met 60,80%

 

De eindstand vindt u hier.

[31-08-2015]

Louis Davids zingt over bridge

In 1927 schreef Louis Davids een prachtig liedje over Bridge, getiteld: Bridgeclub 'Kijk voor je'. Tekst en geluidsopname vindt u hier

 

Zondagmiddag bridge

Klik op het kaartje voor alle info

[08-07-2015]

Minerva weekend

Het toernooi tijdens het jaarlijkse weekend is gewonnen door Tilly van Riemsdijk en Sjoerd Zwart. Gefeliciteerd!

[03-06-2015]

Tussenstand clubkampioenschap

Na 3 ladders is dit de top 3 in de strijd om het clubkampioenschap 2015:

 

 1. Willy Lissauer & Frits van Lierop
 2. Cor Ribbert & Jacqueline Ribbert.
 3. Philip van Oevelen & Wil Kuenen

 

De hele tussenstand vindt u hier

[01-06-2015]

Johan slaagt voor CLB examen

Op 9 mei jl. zijn de tweejaarlijkse CLB examens afgenomen. Johan Snijder is de enige van Minerva die dit jaar meedeed en hij is met ruime cijfers geslaagd. Wie het CLB diploma heeft is in staat om een clubavond te organiseren en alle technische bridgeproblemen op te lossen. Johan, gefeliciteerd!

 

Op de foto: Johan ontvangt bloemen voor zijn CLB

[27-05-2015]

Philip en Wil winnen eerste Minerva cup

Op de laatste speelavond voor de zomercompetitie heeft Peter de winnaars van de eerste Minerva cup gehuldigd. De nieuwe wisselbeker ging naar Wil Kuenen en Philip van Oevelen. Gefeliciteerd!

 

Eindstand 1ste Minervacup:

1. Philip van Oevelen

1. Wil Kuenen

3. Kitty Muller

[27-05-2015]

Koninklijke onderscheiding voor Hannie 

Hannie Crijns ontving op 19 mei een koninklijke onderscheiding. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de kamer van de burgemeester van Amstelveen kreeg zij de onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat zij heeft gedaan. Op de clubavond kreeg ze ook nog een mooie bos bloemen en luid applaus van de aanwezigen. Van harte gefeliciteerd!

[20-05-2015]

Nieuws uit de ALV

Op dinsdag 7 april was de 70ste Algemene Ledenvergadering van B.C. Minerva. Het officiele verslag volgt nog, maar hier alvast wat highlights.

 

In het afgelopen seizoen zijn voor het eerst twee paren in punten gelijk geeindigd in de strijd om het clubkampioenschap. Er kan natuurlijk maar 1 kampioen zijn, daarom heeft het bestuur besloten de beker toe te kennen aan het paar met het hoogste gemiddelde percentage. Willy Lissauer en Frits van Lierop zijn daarom gehuldigd als clubkampioen. Tijdens de vergadering is besloten om deze regel officieel op te nemen in de reglementen van de club.

 

Op 1 november viert Minerva haar 70ste verjaardag. Het bestuur geeft nog heel weinig informatie vrij, maar een paar dingen zijn al bekend:

 • de locatie is in Amsterdam en goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.
 • natuurlijk staat er een bridgedrive op het programma
 • en er zal van alles te eten en te drinken zijn.
 • de club draagt een deel van de kosten uit de algemene middelen. De leden betalen een eigen bijdrage

 

Tot slot: Henk Wiersma heeft zich niet beschikbaar gesteld voor een nieuwe termijn in het bestuur. Daarmee heeft het bestuur een vacature. De webmastertaken zijn weer overgenomen door Andrea Reijntjes.

[8-04-2015]