Tot 1 september geen binnensporten (bericht NBB)
Geplaatst op donderdag 21 mei 2020 - 10:50

Beste leden,

 

Hieronder een update van de BridgeBond over de coronamaatregelen:

 

 

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond krijgen we veel vragen van clubs en denksportcentra of zij vanaf 1 juni weer mogen bridgen met maximimaal 30 mensen.

 

Het antwoord hierop is helaas  ‘nee’. Wij mogen nog niet fysiek met elkaar in clubverband bridgen.  Bridge is een internationaal erkende sport, daarom zijn we ook lid van het NOC*NSF.

 

Het kabinet heeft binnensporten inclusief wedstrijden en trainen (zoals bridgeles geven) voorlopig tot 1 september verboden.  De enige uitzondering die de overheid maakt is voor topsporters, TeamNL bridge open mag weer gaan trainen.

Voor een totaaloverzicht van het stappenplan van de overheid verwijzen wij naar de pagina coronamaatregelen op onze website. 

 

Ook clubs die spelen op een locatie die formeel wel open mag op 1 juni moeten wij helaas teleurstellen. De horecagelegenheden mogen binnensporten niet faciliteren.

 

Het NBB-Rekenprogramma en het daarbij toekennen van Meesterpunten faciliteert wedstrijden, daarom is ook het gebruik hiervan niet toegestaan, uitgezonderd zijn de online wedstrijden.

 

Wij snappen dat voor veel clubs en hun leden het niet logisch lijkt, maar vanuit de BridgeBond kunnen wij helaas alleen maar vragen om begrip en geduld.

 

Het NOC*NSF is nog in overleg met de overheid of de binnensporten toch niet eerder mogen starten. Zodra we horen dat het beleid inzake het starten van binnensport wijzigt, zullen wij jullie daar direct over informeren.