Bridge clinic Rob Lemmerman en Huub Bruyns

Beste bridgeliefhebber,

De basistheorie van het bridgen hebt u onder de knie, maar u wilt uw kennis wel wat verbreden. Wat is de logica achter de geleerde regels en wanneer is het goed om van die regels af te wijken. Op elke regel gelden uitzonderingen en dat maakt het bridgen zo boeiend. U hebt van ons al eens een cursus gevolgd en nu komen wij met een clinic. Deze clinic bestaat uit vijf zittingen, die op de woensdagmiddag gegeven worden in de Van Vlotenhof in Deventer van 14.00 tot 16.30 uur. U krijgt de belangrijkste informatie en de gespeelde spellen  mee. De kosten voor de gehele clinic zijn € 35,-. U kunt ook één of meerdere keren komen, de kosten zijn dan € 10,- per keer.

Speellocatie:  van VlotenhofJ.van Vlotenlaan 85 Deventer (gratis parkeren en de bus stopt voor de deur)

De speeldata en de onderwerpen.

29 januari    →      Aanvallen of verdedigen?Is aanvallen de beste verdediging? In bridge is dat lang niet altijd waar. Als tegenspelerhoeft u soms geen slagen te ontwikkelen maar u wilt ze ook niet weggeven. Gaat u actief of passief tegenspelen?

12 februari  →      De gevaarlijke hand.In zowel eenSA contractals in een troefcontract moet u af en toe van slag. Welke tegenstander mag niet aan slag komen en hoe kunt u dat gevaar indammen?

26 februari         De 4de kleurconventie.Na drie kleuren is het bieden van de 4de kleur conventioneel. Het vraagt aan partner zijn hand nader te omschrijven! Wat zijn de mogelijkheden?

11 maart             Die lastige tegenpartij.     Regelmatig komt het voor dat de tegenpartij zich met het bieden bemoeit. Hier wordt bekeken hoe te handelen wanneer de tegenstanders tussenbieden.

25 maart             Het negatieve doublet. Ook nu heeft tegenpartij tussen geboden. Men kan nu op 2 en 3 niveau vierkaarten aangeven. Een heel belangrijk gegeven voor je biedarsenaal.

Aanmelden bij: Rob lemmerman roblemmerman1@gmail.com

                            Huub Bruyns h.bruyns@hetnet.nl