Clubinformatie

INFORMATIE OVER BRIDGE SOCIËTEIT DALFSEN

Bridge Sociëteit Dalfsen is opgericht in 1959 door een aantal enthousiaste bridgers. Inmiddels heeft onze vereniging ca. 180 leden. Veel leden zijn woonachtig in Dalfsen, maar daarnaast is er ook een groot aantal leden, dat van buiten Dalfsen komt.

 

Speelmogelijkheden

Er wordt elke week competitie gespeeld op dinsdagavond en op maandagmiddag (steeds 24 spellen), waarbij promotie/degradatie plaatsvindt o.b.v. clubranking.  We spelen op dinsdagavonden (Schoppen en Harten) in 3 lijnen: A, B, en C, al naar gelang het speelniveau. Op maandagmiddag wordt in twee lijnen gespeeld. 

Ieder week wordt er op de donderdagmiddag competitie gespeeld (Ruiten en Klaver), waarbij de paren met een score boven 50% promoveren en beneden 50% degraderen.  Hier wordt in 2 of 3 lijnen gespeeld.  

Er wordt met z.g. bridgemates gespeeld.

Alle middagen en avonden zijn rookvrij.

 

 

Er wordt gespeeld met een vaste partner. Bij afwezigheid van één van de partners zorgt de wedstrijdleiding voor een andere speler, eveneens lid van onze vereniging. Men kan kiezen op één of meer van de speeldagen te bridgen. Aspirant-leden kunnen driemaal zonder verplichting meespelen om kennis te maken met onze Bridge Sociëteit, alvorens zich definitief als lid te laten inschrijven. Wij nodigen u uit om van deze gelegenheid gebruik te maken. U bent van harte welkom.

’s Zomers is er op woensdagavond wekelijks een zomeravondbridge. Deze bridgeavonden worden georganiseerd i.s.m. de Bridgeclub Ommen. Deze avonden zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Men schrijft zich per paar per avond in.

 

De Bridge Sociëteit organiseert in de loop van het jaar nog een aantal andere activiteiten:

 • De mogelijkheid bestaat deel te nemen aan de zgn. Ruitenboer-wedstrijd, die landelijk wordt georganiseerd.
 • Aan het eind van het jaar is er een Kerstdrive, waarbij na een gezellige speelmiddag/-avond uitgebreid wordt nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.
 • Verder wordt er jaarlijks een kroegendrive georganiseerd (Blauwe Bogen Drive) en steunen we Unicef d.m.v. een drive met die naam.
 • En midden in de winter is er nog een Stamppotdrive.

 

U ziet: er zijn veel gezellige activiteiten binnen de Bridge Sociëteit Dalfsen. U zult merken dat onze club een gezellige vereniging is, waar serieus spel gecombineerd wordt met prettige sociale contacten. De Bridge Sociëteit Dalfsen is aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. Dit betekent dat u maandelijks het blad “BRIDGE” ontvangt waarin zowel voor beginnende als voor gevorderde spelers veel wetenswaardigheden te vinden zijn. Tevens organiseert de N.B.B. districtswedstrijden waaraan u kunt deelnemen. Er worden jaarlijks paren- en viertallenwedstrijden gehouden. Het seizoen loopt van begin september tot mei.

 

INFORMATIE en AANMELDEN:

U kunt informatie verkrijgen bij de secretaris, mevrouw Greetje den Boer, tel. 0529 433348

Voor het aanmelden kunt u contact opnemen met de heer Karel Stevens tel. 0529 432471, email: k-stevens@home.nl. Voor de aanmelding zijn de volgende gegevens nodig:

 • Voorletters
 • Voornaam
 • Achternaam
 • Geb. datum
 • Volledig adres
 • Telefoonnummers (zo mogelijk ook mobiel)
 • Mailadres
 • Lidnummer (als men al lid is (geweest) van de NBB)
 • Gewenste speelmomenten

 

SPEELLOCATIE:

Ontmoetingscentrum De Trefkoele, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen.

 

SPEELDATA:

De speeldata staan voor het gehele seizoen vast. De dinsdagavond Schoppen en de donderdagmiddag Ruiten vallen in dezelfde week; de dinsdagavond Harten en de donderdag Klaveren vallen ook in dezelfde week. Maandagmiddag wordt iedere week gespeeld.

Door hier te klikken krijgt u een overzicht van de speeldata. De speeldata staan ook vermeld op de website.

 

SPEELTIJDEN:

’s Avonds van 19:30 uur tot 22:45 uur c.q. 23:15 uur en ’s middags van 13:30 uur tot 16:45 uur.

 

CONTRIBUTIE:

Voor informatie klik hier