Verslag Herendrive 1 maart
Geplaatst op zondag 3 maart 2019

In een zeer gemoedelijke sfeer is vrijdag 1 maart de 3e Zutphense Herendrive georganiseerd. Nu werd de drive gehouden in een ochtend- en middagsessie, weer bij onze eigen locatie; de AZC kantine. Tevens werd er nu butler gespeeld; welke speelvorm door de meeste spelers erg gewaardeerd werd.

 

De gasten werden ontvangen met koffie of thee met een heerlijke plak Irish cake, welke cakes weer door Irma Groeneweg gemaakt waren.

 

Peter Groeneweg had met een goede spreiding gezorgd voor een eerlijke indeling voor de ochtend lijnen. De ochtendzitting, die om 10 uur begon, werd gewonnen door Theo Tinselboer met Ben Eijkelkamp met 62 IMPS, gevolgd op de tweede plaats met 57 IMPS door Maarten Duits met Henk Pelskamp.

 

Om 13.00 uur zorgde de Chinees voor een heerlijke Chinese maaltijd, die door de aanwezigen erg op prijs werd gesteld. Er was meer dan voldoende, zodat iedereen rustig een tweede of zelfs een derde bordje kon nuttigen.

 

Om kwart over twee waren de nieuwe indelingen gemaakt op basis van de uitslag van de ochtendzitting en kon de strijd om de prijzen losbarsten. Onze nieuwe schudmachine had weer prachtige spelverdelingen gecreëerd, die niet eenvoudig te bieden en te spelen waren.

 

Aan het eind van de middag werden de prijzen verdeeld op basis van een van tevoren genoemde prijsstelling. In de B lijn werd een zeer hoge score behaald door Rien Lengkeek met Rob Valk (111 IMPS) Keurig resultaat, heren. Zij mochten als eerste een prijs uitzoeken. In de A lijn waren het Janus Ruighaver met Georgio Lely die de eerste plaats voor zich opeisten. (58 IMPS).

Verder waren er zeer mooie prijzen voor de beide nummers 2, 3, 6, 9, 12 en 15.

De volledige uitslag kunt u hier teruglezen. Het fotoverslag kunt u hier bewonderen.

 

Wij als commissie vonden het erg gezellig en willen volgend jaar deze drive opnieuw organiseren.

 

Henk Pelskamp, Peter Groeneweg en Henk Smedinga.