In memoriam Henk Smedinga
Geplaatst op vrijdag 19 juli 2019

Op 18 juli 2019 is Henk Smedinga, onze Kei en supervrijwilliger, overleden.

De inzet van Henk voor onze club was enorm.

Ruim 20 jaar was Henk penningmeester. Allereerst bij Born Again en later, na de fusie met BCZutphen en Smoke Down, bij onze huidige club. Hij deed zijn werk altijd correct en nauwgezet. Mede door zijn toedoen zien de financiën er gezond uit.

 

Behalve als penningmeester was Henk zeer actief binnen allerlei commissies. Als er wat georganiseerd moest worden, kon men altijd een beroep op hem doen.

Zo was hij nauw betrokken bij de organisatie van de Open Drive, Nieuwjaarsdrive en Horecadrive.

Daarnaast is de Herendrive op zijn initiatief opgezet. Hij wilde ook graag net zoals de Ladies Day een speciaal evenement. Dit zal zeker een blijvertje zijn.

 

Henk speelde zelf op alle speelmomenten binnen onze club. Hij was altijd vroeg aanwezig om de deuren open te maken en te helpen met het klaarzetten van de tafels. Voor velen niet direct zichtbaar, maar hij zorgde ervoor dat alles soepel verliep en weer opgeruimd achter bleef.

 

Het schudden van de spellen, het verzorgen van het materiaal, het ophalen van oud papier, arbitreren, organiseren van reisjes: Henk deed het met veel plezier.

Mede door zijn enthousiasme en goede begeleiding hebben we een groot cursusaanbod kunnen opzetten. De club groeit nog steeds en is een levendige, gezellige club geworden.

In 2017 kreeg Henk voor al zijn verdiensten voor onze club een Kei, een landelijke onderscheiding van de bridgebond. Daar was hij heel trots op.

Tijdens onze jaarlijkse vrijwilligersavond in maart dit jaar, werd hij nog gehuldigd als supervrijwilliger. Super: zo was Henk!  

 

Henk is 69 jaar geworden. Hij voelde zich, zoals hij zei, nog een jonkie binnen onze club. Hij had nog zoveel mooie dingen willen doen. We zullen hem erg gaan missen.