Kofferbridge, uitleg en spelregels

 

Kofferbridge_2018 

We proberen een eenvoudiger systeem voor kofferbridge uit. In de nieuwe koffer (24 spellen) is het resultaat direct te zien op het scoreformulier achterop het spelbord. Het behaalde spelresultaat (percentage) voor NZ wordt genoteerd:

a. op papier.

Als de score NIET voorkomt op de lijst, het NZ percentage interpoleren.

Na het spelen kunnen de resultaten / namen en datum worden ingevoerd op je computer

(zie de link Kofferbridge_2018_set_05_invulformulier op de Heigraaf site).

Gebruik de eerstvolgende lege spelset. Je ziet dan meteen hoe je voorgangers het hebben gedaan.

Is er niemand aanwezig, die dit aankan, stuur dan de percentages van de gespeelde spellen samen  met de NZ en OW namen + speeldatum op aan Rob@rydl.nl,

en ik vul het formulier voor je in.

 

b. Op tablet of smartphone.

Je kunt ook de via de site van de Heigraaf meteen op het invulformulier werken. Je hoeft alleen in de eerstvolgende lege spelset namen en datum in te voeren en vervolgens het NZ percentage van ieder spel. Alles wordt meteen uitgerekend en je kunt ook direct met je voorgangers vergelijken.

 

Soms is het nodig om de Google spreadsheet App te installeren (niet nodig op de computer) en het is allemaal wat trager dan op de PC.

 

Ik hoor graag of / en welke problemen er zijn, het is een probeersel.

 

Rob

 

 

 

Wat zit er in de koffer?

 • 28 gedupliceerde spellen, die op een groot toernooi minimaal 100 keer zijn gespeeld.
  Dit betekent wel, dat de top en de nul nogal extreem zijn in vergelijking met een clubavond,
  waar een spel maar een keer of 8 wordt gespeeld.
 • Envelop 1 met Scoreblokjes, waarop je eigen score (na het spelen van ieder spel) kan worden afgelezen. Ook staat er bij ieder spel een zogenaamde BNS (Beste normale score) , dit zijn scores die mogelijk zouden moeten zijn bij normaal spelen zonder fouten. Zowel de OW als de NZ BNS is vermeld. Als een dergelijke score alleen mogelijk is, als een bepaalde richting het spel speelt, dan staat dit b.v. (Z) tussen haakjes vermeld.
 • Envelop 2 met blanco invulformulieren. Hierop wordt na ieder spel de juiste score ( zie scoreblokje) genoteerd. Als de koffer klaar is, wordt het totaal uitgerekend .Het ingevulde scoreformulier hoeft niet terug in de koffer, het totaal resultaat wordt ingevuld op het uitslagformulier.
 • Envelop 3 met het uitslagformulier. Goed invullen en natuurlijk even kijken hoe je voorgangers het hebben gedaan.
 • Envelop 4 met spelverdelingen voor het geval er iets misgaat met een kopje koffie of een gevallen bord.  Je kunt zelf altijd de originele spellen herstellen.
 • Envelop 5, uitleg en spelregels bevat dit verhaal.
 • De europot. In het groene potje wordt door iedere deelnemer een euro gestort, dus 4 euro voor het gebruik van de koffer.
 • Twee reservespellen voor het geval er een ongelukje gebeurt.

                Spelregels

 • Op de site van de Heigraaf vind je een link naar de reserveringspagina. Je kunt hier een koffer reserveren door je naam en telefoonnummer in te vullen.
 • Zodra je de koffer in huis hebt, zorg je ervoor, dat het laatste vak van het formulier (de kolom Is Bij Mij) achter je naam het woordje JA staat. Staan er nog oudere JA's op, wis die dan even. Op deze manier is het altijd duidelijk waar de koffer op dat moment is.
 • Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het ophalen van de koffer bij zijn voorganger. Uiteraard kunnen er onderling andere afspraken worden gemaakt. (Bijvoorbeeld overdracht op de clubavond of tijdens een zomerbridgeavond)
 • Iedereen mag proberen om een koffer, die bij  iemand anders is, toch een dagje te lenen. Zelf regelen maar wel je bijdrage in de europot doen en je naam noteren op het uitslagformulier.
 • Iedereen mag meespelen met de koffer( ook je buren dus), het reserveren kan alleen door Heigraaf leden.
 • Je hoeft niet persé alle spellen te spelen, let wel altijd goed op bij het invullen en uitrekenen van de totaalscore.
 • Ook kun je bijvoorbeeld tegen dezelfde tegenstanders 2  keer 14 spellen spelen op een verschillende dag.
 • Na verloop van tijd wordt de koffer ingenomen en vervangen door een nieuwe. Het totaalresultaat van de koffer wordt gepubliceerd op de site en de winnaars krijgen een flesje wijn. (Selection Moerland)
 • We beginnen voorlopig met één koffer (1A) , bij voldoende belangstelling zullen we meer koffers in omloop  brengen.