Verdi

De Verdi conventie

Verdi openingen zijn transfer openingen op 3-niveau. De bedoeling van deze zwakke bieding (6-10 punten) is om een preëmptieve opening te doen en partner die hopelijk een wat sterkere hand heeft te laten spelen. De Verdi conventie is een variant op de preëmptieve opening.

 

Bij een preëmptieve opening speelt meestal de openaar, daarbij komen de kaarten van de partner open te liggen.

De tegenstanders kennen dan beide handen, die van de dummy en in grote lijnen die van de openaar, t.w. maximaal 10 punten en minimaal een 7-kaart in de geboden kleur.

 

Bij de Verdi conventie biedt de openaar de onderliggende kleur.

Dus met een 7 kaart:

  • Is 3 de transfer naar 3
  • Is 3 de transfer naar 3
  • Is 3 de transfer naar 3
  • Is 3 de transfer naar 4 (mogelijk kan 3 SA met plaatje/ x/ x mee en dekking in de andere kleuren)

 

Het antwoord van de partner is in principe dan de bovenliggende kleur, dat is de kleur waarin de openaar   een 7-kaart heeft. (De partner kan hiervan afwijken als zijn hand daar reden toe geeft.)

Het bod van de preëmptieve openaar moet gealerteerd worden daar dit niet de werkelijke kleur is.

Voordeel van deze conventie is dat de kaart van de preëmptieve openaar, die toch al grotendeels bekend is, op tafel komt en dat de hand van de partner gesloten blijft.

 

Partners antwoorden:

Met minder dan 16 punten zal partner de transfer aannemen en die bieden.

 

Verdediging:
Het grote voordeel van Verdi is dat je als tegenspeler zeker weet dat je nog een keer aan de beurt komt, de partner van de Verdi openaar zal zeer waarschijnlijk de transfer moeten aannemen. Dus eerst passen en daarna bieden belooft een gewoon volgbod terwijl direct bieden een goede hand toont. 
Een direct doublet belooft lengte in de geopende kleur.